reklama

Verdon a Provence na kole

Termín: 28.06.2018 - 08.07.2018, 11 dní
Cena od: 16 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Na kole krajem vína, levandule, kaňonů a horských sedel

Nevynecháme provensálskou klasiku jako Arles, Orange, Pont du Gard, Chateauneuf du Pape, Mt. Ventoux, skalní město Le Baux. pojmy jako hrom symbolizující oblast, která se od nepaměti těší přízni turistů i cyklistů. Jak by také ne. Kdo ochutnal, rád se vrací. Pro cyklotoulky jako stvořená, vlídná, moře nablízku. My vám ovšem nabízíme ještě víc - unikátní NP Verdon, 700 m vysoké vápencové stěny nad tyrkysovou hladinou stejnojmenné řeky. Výšiny alpského sedla Col d´Allos (2.247 m n.m.) - známého z etap staré dámy Tour de France. Město parfémů Grasse. Moře v Cannes. a také středověk v Carcassonne. Lákavé? Bienvenue! Vítejte! Máte spoustu času jenom a jenom pro sebe. V letošním roce navíc BEZ NOČNÍHO PŘEJEZDU a S POLOPENZÍ!

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR. Opustíme českou kotlinu a přesuneme se směrem na jih. Nocleh při cestě - hotel se snídaní.

2. den: Dojezd do Francie, Cannes pláž, Grasse parfémy, Castellane u kaňonu Verdon. Po cestě pookřejeme na pláži u Antibes. Dámy pak jistě ocení zastávku v hlavním městě parfémů Grasse, kde se provoníme v jedné z vyhlášených parfumerií a vzpomeneme na scény a scenérie expresivního filmu Parfém: Příběh vraha. Přejedeme do Castellane, brány do kaňonu Verdon, ubytujeme se a ujasníme plány na nejbližší dny.

3. den: Sedlo Coll d´Allos, historický Colmar, koupání. Ráno se vyvezeme do městečka Allos, ve výšce takřka 1.400 m n.m. osedláme své "oře" a vydáme se na pohodových 70 km z kopce nádherným údolím řeky Verdon. Cestou se zastavíme ve starobylém městečku Colmars obehnaného hradbami, nadýchneme atmosféru dřevních věků a etapu zakončíme osvěžující koupelí v jezeře. Ubytování jako předchozí den.

4. den: Verdon, koupání, odpočinkový den. Dnes nahlédneme do samotných hlubin kaňonu Verdon, skvostu jižní Francie. V nabídce je pěší túra mezi vápencovými stěnami místy až 700 m hlubokými, rozhodně nesmíme zapomenout čelovky pro cestu tunely. Čekají nás neuvěřitelné fotozáběry řeky a skalních stěn, koupání, cinkání horolezeckých karabin vysoko nad hlavami. To vše nás bude provázet po celou naší cestu. Zdatní sportsmeni mohou absolvovat náročnější okruh kolem kaňonu na kole. Nocleh totožný.

5. den: Verdon na kole, koupání v přehradě St. Croix du Verdon, skalní městečk Moustiers, přesun. Dopoledne si naprosto všichni dopřejeme impozantní vyhlídky do kaňonu Verdon ze sedel svých kol a to při nádherné cykloetapě do skalního městečka Moustiers Sainte Marie, proslaveného mimojité fajánskou keramikou typické zeleno–modro-žluté barvy, kterou užívala francouzská aristokracie v 17. stol. Poté naložíme kola a autobusem se přesuneme do oblasti Avignon/Pont du Gard.

6. den: Vaison de Romaine, Orange, Chateauneuf du Pape. Vaison jako půvabné městečko s římskými vykopávkami, římským mostem, amfiteátrem a zachovalým hradem a hradním horním městem. Orange se honosí jednak vítězným obloukem (Arc de triomphe d'Orange), jehož počátky sahají hluboko do starověku a taktéž neuvěřitelným římským divadlem, které je považováno za nejzachovalejší na světě. Obě památky stejně tak jako celé město jsou společně zapsány na seznam kulturního dědictví UNESCO již od r. 1981. Na kole přejedeme do Chateauneuf du Pape - místa zrodu systému appellation contrôlée, tedy francouzského vinařského systému. Pro smrtelníka pak zejména místa zrodu výtečných červených vín srovnatelných s odrůdami krajů Bordeaux a Bourgogne.

7. den: Mt. Ventoux, kaňon Nesque. Prozkoumáme kraj na sever od Orange, porozhlédneme se po kraji proslaveném pěstováním vína a levandule. Vyzyvatelé kopců mohou pokořit legendární větrnou hůrku Mont Ventoux (1.912 m n.m.), mýtickou horu, před kterou má úctu i peloton Staré dámy Tour de France. Levandulovými poli sjedeme do městečka Sault a na konec si užijeme úžasný a nekonečný sjezd kaňonem Nesque. A ještě jeden bombónek pro Vás máme nachystaný. Dovedete si představit lepší cíl etapy, než ve vinotéce?

8. den: Jeskyně Le Baux, St. Remy, Van Gogh. Další cykloetapa nás zavede směrem na Saint Remy de Provence, můžeme zde navštívit bývalý klášter Saint Paul de Mausol, který slouží od konce Velké francouzské revoluce jako sanatorium, proslavené zejména pobytem Vincenta Van Gogha v letech 1889 – 1890. Milovníci antiky jistě potěší největší řecko římské vykopávky ve Francii Glanum. Na cestě oceníme také krásu skalního městečka Les Baux, v Katedrále iluzí ve vytěžených jeskyních nás čeká dechberoucí audiovizuální show.

9. den: Avignon, Pont du Gard, odpočinkový den. Odpočineme si od cyklistiky, vyrazíme do papežského Avignonu, prozkoumáme věhlasný římský akvadukt. Prohlédneme si důkladně toto mistrovské dílo římského stavitelství, projdeme se po arkádách, osvěžit se můžeme koupáním v řece. Těm, kterým se bude po cyklistice stýskat i dnes, nabídneme místní etapu tzv. "kolem komína". 

10. den: NP Camarque, plameňáci, pláž. Poslední den v Provence se projedeme NP Camarque s rýžovými poli, stády černých býků, bílých koní a hejny plameňáků. V letovisku Saintes Maries de la Mer se vykoupeme v moři a v podvečer zahájíme cestu k domovu. Zájemci o plážový relax mohou kola naložit již ráno, k moři dojet autobusem (cca 1,5 hod.) a plážovým radovánkám se věnovat celý den. Noční přejezd domů.

11. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

Ubytování ve vybavených mobilhomech/bungalovech (8x) na 2 místech v modelu (3 a 5 nocí). Domečky obsazujeme 2+2 anebo 2+2+2, v každém případě každá dvojice svou vlastní ložnici, společné prostory (kuchyň, obývací prostor s gaučem) neobsazujeme, nikdo tak není znevýhodněn. Ubytovaní společně využívají kuchyň, sprchu/WC.

Kompletní dopravu vč. přepravy kol na speciálním cyklopřívěsu, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Polopenzi - 8x. Začíná 2. den večeří a končí 10. den snídaní.

Nástupní místa

Praha, Plzeň nebo svoz Bratiskava, Brno, Jihlava za příplatek

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024