reklama

Isarská cyklostezka

Termín: 01.06.2018 - 03.06.2018, 3 dny
Cena od: 5 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Panoramatická alpská stezka podél řeky Isar

Řeka Isar, bavorské Alpy. Horní tok Isaru od pramene nedaleko rakousko - německé hranice a Mittenwaldu až po mnichovské ostrůvky představuje opravdový cyklistický ráj, jednu přírodní oblast vedle druhé, jedno fotogenické místo za druhým. Na prodloužený víkend vám nabízíme nejpřírodnější a nejkrásnější část této panoramatické stezky. Navíc s velmi pohodovou délkou etap, a tím s dostatkem času na objevování a užívání si.

Program zájezdu

1. den: První den zavítáme na rakousko - německé pomezí do oblasti Seefeld a Garmisch-Partenkirchen. Zde v městečku Scharnitz/Gießenbach zahájíme naše vyhlídkové panoramatické putování Isarskou cyklostezkou. Vydáme se z výšky cca 1000 m n.m. malebným údolím mezi alpskými štíty dosahujících výšek kolem 2500 m n.m. Úvodní, cca 20 km, pohodovu etapu podél horního toku řeky Isar si můžeme zpestřit výšlapem k prameni řeky Isar. Úsek Scharnitz - pramen Isaru je totiž dostupný pouze pěšky či na kole, o to malebnější zákoutí nabízí. Jedná se o úsek 13 km podél řeky a je jen na nás, jak daleko se vydáme.

2. den: Druhý den nás čeká navazující stěžejní etapa kopírující řeku Isar v atraktivní oblasti tzv. Isarwinkelu, kdy se řeka stáčí přirozenou cestou nejdříve k východu a poté zpět na sever. V oblasti bavorských vápencových Alp, nabízejících nespočet fotogenických zastávek. V oblasti mezi Wallgau a malebným lázeňským městečkem Bad Tolz, jehož historické jádro s nádhernými malovanými štíty domů jistě neunikne naší pozornosti. Etapa nabízí cca 50 km ztrátu dalších několika set výškových metrů.

3. den: V neděli si vychutnáme etapu do Wolfratshausenu, dalších pohodových přírodních 26 km po značené Isarské stezce, které nás dovedou až k soutoku řeky Loisach a Isaru, který pak pokračuje dále směrem na Mnichov a ke svémů ústí do Dunaje nedaleko Deggendorfu. Náš víkendový kilometrový úlovek tak můžeme zaokrouhlit na cca 100 km, který znamená krásnou porci z reálně značených 300 km celé stezky Isarradweg. Do Prahy to máme krásných 420 km autobusem, což znamená předznamenává pohodový návrat.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu/penzionu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, resp. vícelůžkový na vyžádání anebo jednolůžkový na vyžádání a za příplatek), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

244 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024