reklama

Až na konec ČSR

Termín: 01.07.2018 - 08.07.2018, 8 dní
Cena od: 8 950 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Poslední ráj romantiků

Další ročník celodenních vinařských slavností. Jarmark, vystoupení, průvod, košt vín a burčáků atd. Součástí akce je bohatý kulturní program – folklorní vystoupení strážnických souborů i vesnických skupin, jarmark výrobků lidových tvůrců. V otevřených víchách, ve kterých se prezentují se svými víny a burčáky vinaři Strážnicka, hrají cimbálové muziky.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v Olomouci. Přesun na východní Slovensko. SPIŠSKÝ HRAD – zastávka s možností prohlídky rozlehlého hradu.

2. den: SOLOTVINA – oblast se solnými doly, možnost vykoupání ve slaném jezeře nebo bazenech, kde se zaručeně neutopíte. Jezero se také nazývá Mrtvým mořem. CHUST – zřícenina středověkého hradu. RACHOV – nejvýše položené město na Ukrajině, nejvýznamnější středisko cestovního ruchu.

3. den: ČERNÁ HORA – výlet do hor terénními nákladními auty (gruzaviky). Možnost horské turistiky s přihlédnutím na zdatnost jednotlivých účastníků. Černá Hora je nejvyšším ukrajinským pohořím. SVIDOVEC – BLIŽNICA – vrcholek nad nejvýše položeným zimním lyžařským střediskem Dragobrat, nádherné výhledy, celkové převýšení 500 m, 4 hodiny.

4. den: HOVERLA 2061 m – fakultativní výlet do hor terénními auty (gruzaviky). Lehký výstup na nejvyšší horu Ukrajiny, která je součástí Karpatského národního parku, 400 m převýšení, 4 hodiny. Kruhový výhled.

5. den: JASIŇA – poslední rychlíková stanice v prvorepublikovém Československu a nejvýchodnější obec, dřevěný kostelík. Za návštěvu stojí Huculské muzeum nebo stylová koliba s příjemnou obsluhou. TRUFANEC – pěkný vodopád.

6. den: SINĚVIRSKÉ JEZERO – největší jezero na Podkarpatské Rusi opředeno zajímavou pověstí, kouzelný národní park, lehká túra. KOLOČAVA – rodná obec Nikoly Šuhaje loupežníka, malé muzeum Ivana Olbrachta, hroby Nikoly Šuhaje a českých četníků, skanzen s vlakem úzkokolejky.

7. den: MUKAČEVO – prohlídka historického jádra města. PALANOK – malebný hrad s muzeem. Na místním tržišti koupíte téměř vše. UŽHOROD – prohlídka hradu (muzeum karpatské přírody) a zajímavého skanzenu. Ve večerních hodinách přesun na Slovensko.

8. den: celodenní přesun přes Slovensko, návrat v podvečerních hodinách.

Ubytování

2x hotel na východním Slovensku, dvoulůžkové pokoje, 4x turistická základna Tysa v Rachově, dvou až třílůžkové pokoje, 1x hotel v Mukačevu, dvoulůžkové pokoje

Stravování

4x polopenze v Rachově, 1x snídaně v Mukačevu, 1x snídaně na východním Slovensku. V turistické základně na Ukrajině místní kuchyně

Cena zahrnuje

přeprava, 7x ubytování, 4x polopenze, 2x snídaně a průvodce

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko
Ukrajina Ukrajina

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

351 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024