reklama

Perly jižního Islandu

Termín: 11.06.2018 - 17.06.2018, 7 dní
Cena od: 25 950 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Hoška Tour

Ostrov ledu a ohně

Poznávací zájezd s pěší turistikou. Týden na Islandu vám umožní seznámit se s nejkrásnějšími místy tajuplného ostrova. Čekají na vás sopečné krátery, mohutné vodopády i tryskající gejzíry. Ledovcová laguna vyplavující kry do moře, které je vyvrhne zpět na černou pláž. Vykoupat se budete moci v horkých vodách ve známé Modré laguně. Nabízí se možnost výletu lodí za velrybami do vln Atlantického oceánu. Poznáte vstřícnost malého národa s velkým srdcem, ostrov ledu a ohně.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy ve večerních hodinách.

2. den: o půlnoci přílet do Keflavíku – mikrobusem transfer s nočním přesunem do jihovýchodní části ostrova s největším evropským ledovcem Vatnajökull, uvidíme nádhernou ledovcovou lagunu JÖKULSARON, na které je možnost plout obojživelnými vozidly.

3. den: pěší vycházka k ledovcovému jezeru FJALLSÁRLÓN, zastávka na nejjižnějším bodu Islandu u osady Vík. Procházka po tajuplné černé pláži REYNISFJARA s kamennými útesy a úchvatný pohled na Atlantik u nejjižnějšího mysu Islandu z útesů DYRHÓLAEY. Tajuplný vodopád SELJALANDSFOSS, za jehož padající vodní stěnou můžete procházet a vysoký vodopád SKÓGAFOSS u Skokanu (možnost prohlídky muzea a skanzenu).

4. den: pěší výstup z HVERAGERÐI do hor s možností vykoupání v bystřině s teplou termální vodou. KRÁTER KERIР– možnost sestoupit až do jeho nitra k zelenému jezeru.

5. den: trasa „ZLATÉHO ISLANDSKÉHO TROJÚHELNÍKU” povede do geotermální oblasti gejzírů s úchvatnou podívanou na famózní gejzír STROKKUR a k vodopádům GULLFOSS, považovaným za nejkrásnější na ostrově. Procházka romantickou krajinou v NP ÞINGVELLIR(UNESCO), kde byl v r. 930 založen první demokratický parlament světa – Alþing.

6. den: prohlídka hlavního města REYKJAVÍK – radnice, parlament, koncertní sál Harpa, moderní kostel Hallgrímskirja, vodojem Perlan s otočnou restaurací s výhledem na město, vila Höfdi – místo schůzky Gorbačova a Reagana. Při dobrém počasí fakultativně velrybí safari (příplatek 50 €). Odpoledne světoznámé termální lázně MODRÁ LAGUNA – vykoupání a relaxace patří na Islandu k nezapomenutelným zážitkům a návštěva ostrova by nebyla úplná (příplatek 60 €). Alternativně okružní jízda do nejzápadnější části Islandu (geotermální činnost, maják, zlom euroasijské americké kontinentální desky, maják). Odlet z Islandu o půlnoci.

7. den: přílet do Prahy v ranních hodinách

Ubytování

2 x ubytování v apart-hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, vybavenou kuchyňkou), 2 x nocleh na trase, penziony – hostel

Stravování

z vlastních zásob. Možnost objednání sterilovaných jídel v CK

Cena zahrnuje

letenka Praha – Reykjavik (Keflavik) a zpět, přeprava mikrobusem po Islandu, 4x ubytování a průvodce

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Island Island

Podobné zájezdy

Perly severu a západu Islandu – turistika

 (CK Hoška Tour)
09.06.2024, 8 dní
39 950 Kč
pěší turistika Letecky

Perly jižního Islandu – turistika

 (CK Hoška Tour)
16.06.2024, 8 dní
39 950 Kč
pěší turistika Letecky

Cesta jižním Islandem a na Snæfellsnes

 (CK Kudrna)
22.05.2025, 11 dní
43 900 Kč
pěší turistika Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

234 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024