reklama

Himálaj MTB

Termín: 15.07.2018 - 02.08.2018, 19 dní
Cena od: 36 800 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Kudrna

Nalehko indickým Ladakhem

Přejezd pětitisícových horských sedel s doprovodným vozem, budhistické kláštery, údolí divokých řek Indus, Zanskar a Shyok, výjezd do nejvyššího silničního sedla světa. To vše a mnohem více zažijete během tohoto jedinečného putování, které patří ke snům většiny cyklistů. Neslibujeme vám procházku růžovým sadem, ale ani vyčerpávající akci na hranici přežití. Celou dobu jedeme nalehko, bagáž, stany a proviant se vezou v doprovodném voze. Když dojdou síly, sveze i vás. Ubytování je zajištěno v levnějších hotelech v Lehu, Likkiru, Keylongu a Manali, v horách budeme spát ve vlastních stanech. Plnou penzi zajišťuje tým skvělých ladackých kuchtíků. Silnice je po větší část trasy frekventované, z cca 60% zpevněná asfaltem. Občas ovšem poznáme, jak vypadá himálajský makadam. Celková délka trasy je 950 km.

Program zájezdu

1. Přílet do Lehu při hranicích Indie a Tibetu.

2. – 5. Nezbytná několikadenní aklimatizace v LEHU (3.500 m) – kulturním i náboženském centru Ladakhu s mnoha kláštery v okolí. Okolní scenérie tvoří kombinace horské pouště a zelených políček zavlažovaných vodou z ledovcových řek. Jedinečné bude i setkání s indickou, tibetskou a čínskou kuchyní. Hned v prvním sedle KHARDUNG-LA (5.360 m) si mnozí posunou výškový rekord na bicyklu. Aklimatizační výjezd znamená 37 km stále do kopce, nádherné výhledy na Karakoram range a také nezapomenutelný sjezd do údolí Nubra Valley.

6. – 16. Cesta přes hory začíná přejezdem do zeleného údolí NUBRA VALLEY a dále několikadenní jízdou širokým údolím řeky Shyok a Nubra ke klášteru Deskit. I zde za nejvyšším sedlem světa však žijí lidé a máme tak možnost vidět, jak obtížné je získávání obživy v těchto nehostinných místech. Zanadáváme si při přejezdu planiny Mori plains, kde stále fouká protivítr (od slova protivný), do údolí bizarních pískovcových jehel okolo Pangu. Překonáme další pětitisícová sedla se sjezdem do Sarchu v širokém říčním údolí. Za sedlem BARALACHA-LA bude krajina o poznání svěžejší, a tak zde strávíme odpočinkový den ve městečku Keylong. Přehoupneme se přes poslední velké sedlo ROHTANG-LA, za kterým už je vše úplně zelené. Vychutnáme si zasloužený padesátikilometrový sešup do cílového města MANALI.

17. – 19. Dobré jídlo a příjemný nocleh v Manali. Dlouhý přesun busem do DILLÍ a odlet do střední Evropy.

Cena zahrnuje

6x hotel, 11x tábořiště, doprovodný vůz, indickou plnou penzi po dobu přejezdu z Lehu do Manali, průvodce, pojištění léčebných výloh, víza a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

letenku v ceně od cca 20.000 Kč (včetně tax a vnitrostátního přeletu Dillí – Leh a přepravy kola - dle aktuálních sazeb letecké přepravy) a indické vízum (cca 2.570 Kč)

Nástupní místa

Leh

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

cyklistický Letecky
Navštívené země:
Indie Indie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

373 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024