reklama

Slunná Moldávie na kole

Termín: 01.06.2018 - 10.06.2018, 10 dní
Cena od: 9 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Na kole zemí vína, klášterů a pastevců

Navštívíme přírodní památky východního Rumunska i turismem nedotčenou Moldávii. Země na pomezí postsovětské reality a cesty do Evropské unie, která je nejchudší zemí Evropy. Je to země, kde si i dnes můžeme připadat jako malí objevitelé. Zvláštním zážitkem je i návštěva Podněstří – oficiálně patří Moldávii, ale od roku 1992 vznikla za pomoci ruských vojsk nikým neuznaná samostatná země s vlastní vládou, politikou i měnou. Prohlédneme si unikátní komplex podzemních chodeb ve vinném městečku Cricova dlouhý přes 100 km. V Rumunsku uvidíme divoký hořící vývěr zemního plynu Focul Viu a několik lokalit s bahenními sopkami.

Program zájezdu

1–2. Noční přejezd do východního Rumunska k MONASTIRU HUMORULUI , solné doly Cacica vybudované polskými horníky. Bude to náš první kontakt s Balkánem. (↔ 55 km; 90% asfalt, 10% šotolina)

3. Mírně terénní etapa kolem kláštera MOLDOVIȚA  ke klášteru Putna, busem zpět do kempu. (↔ 65 km; 40% asfalt, 60% šotolina)

4. Přejezdový den do Moldavska. Cestou klášter Ruď, procházka v přírodní rezervaci s technickou památkou STRUVEHO GEODETICKÝM OBLOUKEM . Odpoledne hraniční města Soroca s výhledy na Ukrajinu, ubytování v hotelu, večerní procházka po městě a okolí.

5. Přejezd busem do Reziny, na kolech přes Dněstr do Podněsterské moldavské republiky, potom zpět na klášter SVATÉ TROJICE v Saharně, největší skalní klášter v zemi s takřka leteckými pohledy na Dněstr Tipova, noc na tábořišti u opuštěného autobusu. (↔ 65 km; 80% asfalt, 20% šotolina)

6. Převážně po polních cestách k řece RAUT, kde budeme projíždět malebnými meandry a kochat se poklidně se pasoucími stády ovcí, krav a koní. Dojezd bude u kláštera Orhei Vechi tyčícím se na skalním ostrohu na řekou, přejezd busem na tábořiště u kláštera Caprianu. (↔ 50 km; 30% asfalt, 70% šotolina)

7. Terénní výjezd nad Caprianu, jízda moldavským venkovem s možnostmi koupání. Prohlídka unikátního podzemního vinařského komplexu Cricova s ochutnávkou. Se svými 120 km chodeb patří mezi národní kulturní památky. Podvečerní přejezd do hlavního města KIŠINĚVA s krátkou prohlídkou centra města a přejezd na tábořiště u ještě nedávno české vesnice Holubinka (↔ 40 km; 40% asfalt, 60% prašná cesta)

8. Opustíme Moldavsko a přesuneme do Rumunska, kde večer zatáboříme u vesničky Lopatari a vyrazíme na unikátní živý oheň FOCUL VIU  (hořící vývěr zemního plynu), a počkáme tu na soumrak. Návrat za svitu čelovek. (↔ 20 km, 100% balkánský asfalt)

9.–10. Závěrečná etapa vede za další přírodní zajímavostí – bahenními sopkami. Podíváme na dvě oblasti Paclele Mari a Paclele Mici. Noční přejezd do ČR.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 2x kemp, 1x hotel se snídaní, 4x tábořiště, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Bratislava, Praha

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rumunsko Rumunsko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

373 cyklistů (5 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024