reklama

Korsika na kole

Termín: 31.05.2018 - 12.06.2018, 13 dní
Cena od: 15 400 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Parádní poježdění převážně podél pobřeží (tzn. zájezd s pěti P)

Před přídí se do mlžného hávu halí nebetyčné hory, vzduchem prosyceným mořskou solí náhle zavane příjemná vůně – vůně makchií, tymiánu, sluncem prohřátých strání, tak typická pro tento ostrov. Připlouváme na Korsiku. Horské silničky se stovkami serpentin nás povedou vysoko přes horské hřebeny, soutěskami a kaňony, po březích divokých říček a nekonečnými sjezdy zase zpět k tyrkysovému moři. Divokou scenérii doplní ještě starobylé vísky s důmyslným systémem uzounkých uliček. Téměř každý den si budeme vychutnávat večerní pohodu na některé z proslulých korsických pláží. Je až neuvěřitelné, kolik přírodních krás najdete na tak malém ostrově. Slovy lze tento ráj popsat těžko. Musíte to zažít!

Program zájezdu

1.–2. Rakouskem a Itálií na trajekt. Čeká nás čtyřhodinová plavba přes Středozemní moře do Bastie. Naše první zahřívací etapa vede na pomyslný „vztyčený prst“ ostrova CAP CORSE do přístavního městečka Santa Severa (↔ 30 km ).

3.–4. Na kolech dojedeme až na nejsevernější cíp ostrova. Pojedeme vysoko nad útesy západního pobřeží Cap Corse k městu St. Florent. Krajinou útesů omývaných mořem, písečných pláží a typických městeček zdobících úbočí hor dobijeme v sedle kol opevněné CALVI (↔ 90 km ) a (↔ 70 km ).

5.–6. Silničkou proplétající se pobřežními útesy, desítky metrů nad hřmícím vlnobitím, dorazíme do PORTA, jehož záliv je zařazen na seznam UNESCO. Jako v oživlém obrazu Salvádora Dalího si budeme připadat v bizarním skalním městě LES CALANCHES  a při túře na vyhlídkový vrchol Capo d’ Orto (1.294 m), nebo při vyjížďce lodí kolem jinak nepřístupných útesů (↔ 80 km ).

7.–8. Neúnavní cyklisté si mohou vychutnat horskou etapu vedoucí nad soutěskou Spelunca nebo kratší variantu podél pobřeží do Sagone. Odtud busem do Porticia. Odpočinkový den, koupání a relax na parádních „karibských“plážích, odpoledne hlavní město ostrova – Napoleonovo AJACCIO a západ slunce nad Krvavými ostrovy (↔ 50 km ).

9.–11. Z Porticcia do Propriana si můžete dát do těla a zvolit horskou etapu nebo kopírovat pobřeží s koupáním na parádních plážích. Cestou je také možnost navštívit prehistorickou expozici ve Filitose. Cestou k horskému jezeru L’ OSPEDALE vysoko v horách navštívíme „Mekku vendety“ nejkorsičtější město ostrova - SARTENE. Závěrečný fantastický sjezd do Porto-Vecchio na východním pobřeží. Třešničkou na dortu bude fakultativní plavba vyhlídkovou lodí k bělostným útesům (cca 17 EUR), na jejichž samotném okraji se rozkládá romantické město BONIFACIO (↔ 65 km ) a (↔ 65 km ) a (↔ 50 km ).

12.–13. Před naloděním na trajekt si ještě prohlédneme přístavní město BASTIA, pak přeplujeme do Livorna a busem domů.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 2x trajekt, 10x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Praha

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

350 cyklistů (13 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024