reklama

Norsko na kole

Termín: 16.08.2018 - 26.08.2018, 11 dní
Cena od: 15 290 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

To se musí vidět! Rozlehlé horské masívy a náhorní planiny. Parky Rondane a Jotunheimen, stezka Trollstigen i Geirangerfjord. Na kole drsnou nedotčenou severskou přírodou. Vrcholky dosahující hodně přes tisíc metrů zde vyrůstají přímo z hladiny romantických fjordů, nad nimiž se tu válí chuchvalce mlh, ondy neskutečně září severské slunce. Rozlehlé a pusté hory s mocnými ledovci, stovky burácejících vodopádů a překrásné scenérie národních parků. Země dávných lovců z doby ledové, pohanských Vikingů a mýtických skřítků trollů. To vše v jedné zemi a na jedné pouti Norskem.

Program zájezdu

1.-3.den: Žďár n. S. - Göteborg - Lillehammer. Přes Německo a v kajutách lodi do Švédska, „zelené město“ Göteborg: malebné centrum. Skokanské můstky v olympijském Lillehammeru. Krátce podél největšího norského jezera Mjosa.

4.-5.den: Peer Gynt veien a Seterveien, N.P. Rondane. Na kole po stopách norského národního hrdiny Peer Gynta. Výhledy na pohoří Jotunheimen. Pěšky či na kole v N.P. Rondane Gyntovou cestou z druhé strany údolí s výhledy z Rondablikk. Na kole jedním z nejhezčích norských údolí - Gudbrandsdalen. Možnost raftingu na peřejích řeky Sjoi (místní průvodce).

6.-7.den: Trollstigen, Valldal, Geirangerfjord, Dalsnibba, Lom. Kolem vodopádů na řece Rauma a na kole serpentinami známé vyhlídkové silnice - Cestou trollů s nádhernými panoramaty a vodopádem Stigfossen. Volitelně projížďka lodí po majestátním Geirangerfjordu (cca 250 NOK), vodopády Sedm sester aj. Na kole od hladiny fjordu až na konec vyhlídkové silnice na vrcholu Dalsnibba s úchvatným rozhledem na okolní horské štíty a ledovec. Neopakovatelná vyhlídková jízda údolím Ottadalen s množstvím vodopádů, krajinou fjordů a jezer. Překrásný dřevěný kostelík v Lomu.

8.den: Jotunheimen, Gaupne, Sognefjord. Po nejvyšší skandinávské silnici kolem historické farmy Elveseter (dnes hotel) a pod vrcholem Galdhöpiggen. Přes pohoří Sognefjell s možnostmi zastávek na panoramatických vyhlídkách volitelně až do Gaupne u nejdelšího a nejhlubšího norského fjordu - Sognefjordu.

9.-11.den: Oslo, Tanum, Žďár n. S. Metropole Norska Oslo s živou atmosférou: pevnost Akershus, dóm, Vigelandpark, poloostrov Bygdoy s proslulými muzei (vikingských člunů, Kon-Tiki). Na kole po pobřeží Švédska a do Tanumshede, skalní kresby v Tanum (UNESCO), zobrazující život obyvatel doby bronzové. Nalodění na trajekt. Návrat domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, trajekt do Švédska (4-lůžkové kajuty) a zpět (sedadlo), trajekty v Norsku, polopenze (polní kuchyně), 8x ubytování v kempech (za příplatek ve 4-lůžkových nebo 2-lůžkových chatkách), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Teplice

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Norsko Norsko

Podobné zájezdy

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

 (CK Bondo)
28.06.2024, 12 dní
26 940 Kč
cyklistický Letecky

Ostrovy za polárním kruhem na kole

 (CK Kudrna)
05.07.2024, 17 dní
47 800 Kč
cyklistický Autobusem

Dánsko na kole

 (CK Extrem Tour)
13.07.2024, 9 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Norskem na kole

 (Martin Hájek, CK Kudrna)
26.07.2024, 15 dní
29 800 Kč
cyklistický Autobusem

Velká skandinávská pouť na kole

 (CK Bondo)
01.08.2025, 17 dní
56 940 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

400 cyklistů (13 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024