reklama

Gargáno na kole (a ostrovy Termiti)

Termín: 14.09.2018 - 23.09.2018, 10 dní
Cena od: 10 490 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Z pohodlí mobilhomů u moře cyklistika po pobřeží s křišťálově čistým mořem, divokou krajinou původního lesa s výhledy na strmé skály a vápencové útvary v moři. Koupání, prohlídka tajemných jeskyní a výlet na ostrovy Tremiti. Na kole věhlasnými poutními místy a kolem normanských pevností. Odpočinek v kavárničkách při projížďce malebnými městečky.

Program zájezdu

1.-3.den: Žďár n.S., Vieste, Peschici, Rodi Garganico. Autobusem přes Rakousko do Itálie na poloostrov Gargáno. Na kole od středověkého městečka Vieste uprostřed olivových hájů s úzkými uličkami, hradem a katedrálou. Dominantou pobřeží je erozí vytvořený monolit Pizzomunno. Podél pláží vstoupíme kamennou bránou do nejhezčího městečka Gargána - bílého Peschici na strmé skále, působícího jako jednolitá pevnost. Město složené z bílých domů a schodů do nebe s výhledy na přístav. Na kole do Rodi Garganico na skále s historickým jádrem. Ke koupání zvou písečné pláže pod městem.

4.den: Foresta Umbra. Na kole se projedeme klikatými silničkami klidem rezervace „Lesa stínů“ - Foresta Umbra. Výjimečný celek původního zalesnění, nádherné přírodní scenérie, rozmanité druhy volně žijící zvěře. Výhledy na pobřeží a krasová údolí. Odpočineme si na dubových lavicích odpočívadel a zaposloucháme se do zvuků uzavřeného světa pralesa.

5.-6.den: Koupání, (*výlet na ostrovy Tremiti či k jeskyním). Volný den s koupáním a odpočinkem. *Volitelně výlet lodí na ostrovy Tremiti (asi 30 EUR/os.) a do pobřežních jeskyní (asi 20 EUR/os.). Pohádkové ostrovy Tremiti v křišťálovém moři nabízí zátoky se skalními útvary a jeskyně, majáky ale i nepřekonatelné koupání. Opevněný klášter na ostrově San Nicola, průzračné moře umožňuje obdivovat podmořský svět této rezervace a jeskyně ostrova San Domino. Projížďka lodičkou do vápencových jeskyní s výhledy na poloostrov a erodovaná skaliska - ikonu Gargána. Názvy jeskyní vycházejí z jejich tvaru či místní legendy.

7.den: San Giovanni Rotondo, Monte S. Angelo, Manfredonia. Výlet do horského městečka San Giovanni Rotondo s hrobkou svatého mnicha Padre Pio s Kristovými stigmaty. Antickou cestou do nejvýše položené obce Monte S. Angelo s proslulou svatyní zjevení archanděla Michaela. Historické jádro, zvonice, věž a impozantní zbytky normanského hradu. Projdeme se uličkami starobylé Manfredonie kolem hradeb k pevnosti Castello Svevo s mohutnými baštami.

8.-10.den: Jezera Gargána - Žďár n.S. Busem podél romantického pobřeží na sever Gargána, s výhledy na obranné středověké věže a jeskyně. Na kole mezi velkými slanými jezery Lago di Varano a Lago di Lesina, která jsou oddělená od moře dlouhou dunou. Rozloučení s mořem, odjezd domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, polopenze (polní kuchyně), 7x ubytování v kempu s bazénem a hřišti (za příplatek ve 4-lůžkovém mobilhomu s dvěma oddělenými ložnicemi, taxa a úklid v ceně), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – Elba

 (CK Mamut tour)
12.09.2024, 8 dní
15 300 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Mamut tour)
23.09.2024, 10 dní
25 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

330 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024