reklama

Podél řeky Mohan na kole

Termín: 15.08.2018 - 19.08.2018, 5 dní
Cena od: 7 980 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Tato okouzlující cyklostezka patří mezi nejkrásnější dálkové trasy v Německu. Vybrali jsme pro vás krajině nejzajímavější střední tok, kde už je Mohan mohutnější řekou vinoucí se ve velkých zákrutech mnohotvárnou franckou krajinou - prosluněné vinice pomalu přechází do oblasti tmavě zelených lesů. Těšit se můžete na mnoho historických měst s nezaměnitelnou atmosférou. Trasa je vhodná i pro méně zdatné cyklisty, etapy jsou za podpory autokaru.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci, ráno dojezd do bývalého císařského města Bamberk (UNESCO), prohlídka: náměstí, dóm, stará radnice na mostě, „Malé Benátky" - půvabné domky na březích řeky zachované v původním stavu. Přejezd do městečka Zeil am Main, vyložení kol. Etapa přes Haßfurt (městečko se štítovými domy), vinařské vesnice a ovocné sady do Schweinfurtu a dále přes Wipfeld do Volkachu - krásné městečko ležící v meandru Mohanu. 

2. den: Přes vinařské obce Sommerach, Dettelbach a Kitzingen, kde se nachází nejstarší vinný sklep v Německu, 52 m vysoká věž Falterturm a stará synagoga, dojezd do francké metropole Würzburgu: barokní biskupská rezidence patřící ke světovému kulturnímu dědictví UNESCO, mohutná pevnost Marienberg, krásné staré město se středověkým mostem a slavná Würzburgská vinice "Stein" s vyhlášeným sylvánským. 

3. den: Širším údolím přes malebnou vesnici Himmelstadt do Karlstadtu s nádherným starým jádrem s hradbami. Krajina se během cesty mění a typické vinohrady vystřídají stinné lesy. Po rovině pohodlně přes město tří řek Gemünden do města Lohr se starobylou architekturou a zámkem. Dále do městečka Rothenfels s hradem, který stráží úzké údolí. Naložení kol a autobusem zpět do Würzburgu. 

4. den: Autobusem do Rothenfels, vyložení kol a pokračování trasy údolím Mohanu. Hezkými přírodními scenériemi a vinicemi do Marktheidenfeldu a Wertheimu - staré město se středověkými klikatými uličkami a půvabnými hrázděnými domy. Nad městem se vysoko na ostré skále tyčí hrad, odkud je nádherný panoramatický rozhled. Stále podél řeky, která se kroutí množstvím meandrů až do Miltenbergu s ozdobně vyřezávanými hrázděnými domy. 

5. den:
 Klinkenberg s pěkným historickým jádrem, starobylým hradem a terasovitými vinicemi nad městem. Aschaffenburg - metropole oblasti Spessart, bývalé sídlo biskupů a králů, zámek Johannisburg. 
Prohlídka, naložení kol. Příjezd do Hradce Králové do půlnoci. 

Nenáročná rovinatá cyklotrasa s některými mírně zvlněnými úseky.

Ubytování

2x v penzionech ve 2–4lůžkových pokojích (1x v okolí Volkachu, 1x v okolí Miltenbergu), 2x v ubytovně ve Würzburgu ve čtyřlůžkových pokojích

Stravování

4x snídaně

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Šumava na kole

 (CK Frčíme)
17.05.2024, 3 dny
5 900 Kč
cyklistický Autobusem

Lechtalské Alpy

 (CK Mamut tour)
26.06.2024, 5 dní
12 300 Kč
cyklistický Autobusem

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

 (CK Mamut tour)
02.07.2024, 6 dní
17 800 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Romantická města čtyř řek na kole

 (CK Cyklotur)
08.07.2024, 5 dní
13 480 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

263 cyklistů (0 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024