reklama

Pěší turistika v Západních Tatrách a Oravě

Termín: 22.07.2018 - 28.07.2018, 7 dní
Cena od: 8 890 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Týn nad Bečvou - Helfštýn - Roháčská dolina - Oravská přehrada - Látaná dolina - Juráňova dolina - Oravice - Kvačianská dolina - Oravský hrad - Snilovské sedlo - Jánošíkovy diery…

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách. Zastávka v TÝNĚ NAD BEČVOU a prohlídka hradu HELFŠTÝN, rozlehlé gotické pevnosti se čtyřmi nádvořími, pěticí bran, nejdelším hradebním opevněním v ČR a unikátním muzeem uměleckého kovářství. Přejezd na Slovensko. Ubytování v rázovité vesnici Zuberec.

2. den: Lehká pěší turistika scénickou ROHÁČSKOU DOLINOU od populární chaty Zverovka přes Ťatliakovu chatu (možnost občerstvení s úžasným výhledem na dvoutisícovky Ostrý Roháč a Plačlivé) ke skupině čtyř okouzlujících ples známých pod názvem ROHÁČSKÁ PLESA. Cesta zpět povede Spálenou dolinou a podél atraktivního Roháčského vodopádu (celkem cca 11 km). Návrat na ubytování.

3. den: Plavba výletní lodí po ORAVSKÉ PŘEHRADĚ se zastávkou na SLANICKÉM OSTROVĚ, představující jediný pozůstatek zatopené vesnice Slanica (návštěva stálé expozice tradičního lidového umění). Odpoledne vyjížďka ORAVSKOU LESNÍ ŽELEZNICÍ - zrekonstruovaným úsekem úvraťové trati ze stanice Tanečník do sedla Beskyd a zpět. Návrat na ubytování.

4. den: Plavba výletní lodí po ORAVSKÉ PŘEHRADĚ se zastávkou na SLANICKÉM OSTROVĚ, představující jediný pozůstatek zatopené vesnice Slanica (návštěva stálé expozice tradičního lidového umění). Odpoledne vyjížďka ORAVSKOU LESNÍ ŽELEZNICÍ - zrekonstruovaným úsekem úvraťové trati ze stanice Tanečník do sedla Beskyd a zpět. Návrat na ubytování.

5. den: Návštěva MUZEA ORAVSKÉ DEDINY, skanzenu typické oravské architektury situovaného v překrásném prostředí podhůří Roháčů (cca 50 převážně dřevěných objektů). Odpoledne cca 3 hodinová vycházka hezkou JURÁŇOVOU DOLINOU s pestrou květenou nebo relaxace na termálním koupališti či v aquaparku ve vesnici ORAVICE. Návrat na ubytování.

6. den: Pohodlná procházka z obce Húty do Kvačian (cca 5 km). Cesta vede podél pohádkově dochovaných starobylých mlýnů a dech beroucích, uměle vytvořených, vyhlídek do nitra hluboko zaříznuté KVAČIANSKÉ DOLINY. Zastávka u působivého travertinového vodopádu v obci Lúčky. Odpoledne prohlídka impozantního ORAVSKÉHO HRADU, vypínajícího se na skalním ostrohu vysoko nad tokem řeky Oravy. Návrat na ubytování.

7. den: Výjezd lanovkou na SNILOVSKÉ SEDLO (1 520 m), odkud se naskýtají krásné pohledy na MALOU FATRU. Fakultativně krátký výšlap na Velký Kriváň (1 709 m) - nejvyšší vrchol tohoto pohoří. Sjezd lanovkou zpět do Vrátné doliny. V případě nepříznivého počasí průchod vápencovou "tiesňavou" JÁNOŠÍKOVO DIERY. Příjezd ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet)
  • 6x ubytování v penzionu *** - http://penzionpribisko.sk (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením; součástí vybavení penzionu je bowling, minigolf, billiard, stolní tenis, stolní fotbal…)
  • 6x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Kladno, Nové Strašecí, Plzeň, Praha, Rakovník

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

241 cyklistů (16 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024