reklama

Řecko Zakynthos: Na kole za plážemi

Termín: 14.09.2018 - 23.09.2018, 10 dní
Cena od: 15 840 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Bondo

Vydáme se na řecký ostrov Zakynthos, abychom si na kole objeli ty nejkrásnější pláže Řecka. Mezi nejvyhledávánější pláže patří Argassi, Alykes, Alykanas, Banana. Gerakas - nádherná pláž s krásnými skalními útvary. A ve výčtu pláží můžeme pokračovat: Kalamaki, Laganas - zde kladou vajíčka vzácné želvy - karety obrovské, Limni Keri, Navagio, kde je pravý vrak pašerácké lodi, Tsilivi, Planos a mnohé další.

Na Zakynthosu je také mnoho historických památek a zajímavých míst. Navštívit stojí za to vesnice Volines, která je známá tradičními řemesly, Marines, kam Máří Magdaléna přinesla křesťanství a Maherado, která je význačná kostelem, ve kterém je magická ikona černé madony. Na západním pobřeží uvidíme Modrou jeskyni v azurově modrém moři, malý ráj pro romantické duše.

Program zájezdu

1. DEN | Odjezd z ČR

Dopoledne autobusem z ČR, noční přejezd do Řecka.

2. DEN | Příjezd na Zakynthos

Odpoledne příjezd trajektem na Zaknythos, ubytování, večeře. Možnost koupání na pláži v Alykes.

3. DEN | Zakynthos - Gerakas

Do Zakynthosu přes vesnici Kalipado, kde se vyrábí tradiční zakynthoské víno Verdea (z italského „verde" - zelený, vyrábí se ze žlutozelených hroznů od roku 1800). Dále vesnice Bocháli (původní městská Akropole - zbytky pevnosti, krásné výhledy na město Zakynthos, kavárny). V Zakynthosu klášter Agios Dionysios z 16. Stol. svatého Dionýsia, patrona ostrova Zakynthos a Byzantské muzeum s freskami z 15. 16. a 17. století. Odsud podél pobřeží k vesnici Vasilikos a pláži Gerakas (jeden z nejjemnějších písků na ostrově). Zde autobus pro kratší trasu. Delší pokračuje zpátky do Zakynthosu a podél pobřeží do ubytování.
35 nebo 70 km

4. DEN | Modré jeskyně

Vydáme se na sever přes pláž Xigia (sirné prameny). Modré jeskyně (Řada „útesů" s průlezy, dosažitelné pouze lodí, nebo plaváním). Cestou zpátky typická vesnička Volimes s benátskou věží a vesnice Orthonies kde leží klášter Spiliotissa (16. Stol.) kousek od jeskyně kde se našla soška madony.
41 km

Fakultativně výlet lodí k Modrým jeskyním (půjčení lodi) z Alikanas, Agios Nikolaos nebo ze Skinari (cca 7EUR) a popřípadě i dál za koupáním na pláži Navagio, která je z pevniny přístupná pouze na prohlédnutí z vršku skály.

5. DEN | Pláž Navagio

Dnes se dáme na severozápad přes vesnici Anafonitria, kde se nachází klášter ze 14.století ve kterém zemřel patron ostrova sv. Dionisos k pláži Navagio (Pláž ve skále, dosažitelná pouze lodí, také pašerácké doupě podle vraku pašerácké lodě, která tu ztroskotala r. 1983), možno půjčit loď v Porto Vromi a dojet se vykoupat. Zpátky přes vesnici Maries (vesnice pojmenovaná po Marii Magdaléně, kostel z 15. stol.). Cestou dál je možnost odbočit si a vyjet na nejvyšší kopec ostrova Vrachionas (756m) a sjet dolů do ubytování v Alykes.
20, 43 nebo 63 km

6. DEN | Odpočinkový den, alternativní programy

Koupání u hotelu na pláži v Alykes. Výlet na pláž Xigia - malá oblázková pláž známá svými sirnými prameny. Kromě charakteristického zápachu ovlivňují sirné parmeny i barvu vody - tam, kde se voda míchá, dostává bílou barvu. Vzhledem k vysokému obsahu síry je koupání zde vhodné i z rehabilitačních důvodů, zdejší voda je velmi uklidňující a má i léčivé účinky na kůži.Provozování vodních sportů kousek dál v Alikanas. Šnorchlování mezi Xigií a Agios Nikolaos.Lenošení.
12 km na pláž Xigia

8. DEN | Národní park Askos

Na kole se vydáme do parku Askos stone Park, přírodní park se spoustou zvířat, africká zvířata, činčily, veverky. Původní kamenné budovy, typická ostrovní volně rostoucí fauna.
42 km

7. DEN | Keri

Středem ostrova přes přepychově zdobený kostel Agia Mavra (ze 14. stol.) s ikonou černé madony do vesničky Keri s nádhernými výhledy z majáku a výhledy na Mizithres - skály zamilovaných. Malebná vesnička Keri se nachází na zeleném pahorku necelých 5km od kouzelné pláže Keri Beach v Limni Keri. Úzké uličky s kamennými domy a krásný kostel Panagia Keriotissa, to vše přežilo v Keri zemětřesení v roce 1953. Kdo bude mít chuť může si dojet zpátky do ubytování přes krásnou pláž Porto Limnionas.
41 nebo 88 km

Alternativně dopoledne plážovačka a odpoledne autobusem do Keri. Večer odjíždějí všichni autobusem zpátky.

9. DEN | Odjezd z Řecka

Dopoledne odjezd ze Zakyntosu trajektem, autobusem noční přejezd do ČR.

10. DEN | Příjezd do ČR

Příjezd v odpoledních až večerních hodinách.

Ubytování

Dvoulůžkové pokoje v apartmánu, dvě ložnice po dvou lůžcích, celkem 4 osoby na apartmán. Dvoulůžkové studio pro 2 osoby za příplatek. Apartmány a studia mají vybavení: kuchyňský kout, toaleta a koupelna, klimatizace, balkón. Pláž 100 metrů.

Stravování

Místní řecká polopenze, snídaně a večeře v místní restauraci.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v dvoulůžkovém pokoji (studio)
  • 7x řecká polopenze
  • 2x pišingr
  • Doprava osob, zavazadel a kol
  • Trajekt
  • Pojištění storna zájezdu 70 %, max.12 000 Kč
  • Služby průvodce
  • GPS cyklonavigace zapůjčení pro skupinky a mapky cyklotras
  • Poklad BONDO

Nástupní místa

Ústí nad Labem, Praha, Jihlava, Brno.

Bondo
Cestovní kancelář:
Bondo
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Řecko Řecko

Podobné zájezdy

Řecké ostrovy na lodi s kolem

 (CK Vlha)
11.05.2024, 8 dní
38 900 Kč
plavba na lodi Letecky

Kréta na kole

 (CK Extrem Tour)
25.05.2024, 8 dní
17 800 Kč
cyklistický Letecky

Rhodos na kole

 (CK Extremtour)
22.09.2024, 8 dní
18 890 Kč
cyklistický Letecky

Kréta na kole

 (CK Extrem Tour)
28.09.2024, 8 dní
17 800 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

539 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024