reklama

Patagonie a Ohňová země

Termín: 16.02.2018 - 04.03.2018, 17 dní
Cena od: 30 800 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: Jindra Nebojsa, CK Kudrna

Legendární treky a kultovní hory Chile a Argentiny

Východ slunce nad Torres del Paine, kdy první ranní paprsky ozáří tři skalní monolity a zbarví je do zlatočervené barvy anebo jedinečný ledovec Perito Moreno s odpadávajícími kusy ledu přímo před vašima očima, patří ke stejně nezapomenutelným zážitkům, jako pohled na impozantní žulové věže Fitz Roy a Cerro Torre v NP Glaciares. Objevíte kouzlo nedozírné, drsné a na první pohled pusté patagonské pampy, na které místní gaučové prohánějí vyhlášené jihoamerické „steaky“ a ohromí vás nečekaná krása přírody „konce světa“ – Ohňové země. Učarují nám roztomilí tučňáci magellanští a doslova nás zmrazí magická Antarktida na dosah ruky. A to je pouze pár kamínků z neobyčejně krásné a působivé mozaiky, kterou dokáže vytvořit jihoamerická příroda. Pojeďte s námi objevovat její další střípky až na samotný, civilizací téměř nepoznamenaný, „konec světa“ – Ohňovou zemi v nejjižnější části amerického kontinentu. Středně fyzicky náročný zájezd zahrnuje dva třídenní treky v NP Los Glaciares a Ohňové zemi a jeden čtyřdenní trek v NP Torres del Paine.

Program zájezdu

1.-2. Přílet do El Calafate v argentinské části jižní Patagonie (další informace k letecké dopravě viz odstavec nejčastější dotazy). Z El Calafate podnikneme výlet do jižní části NP Los Glaciares k unikátnímu přírodnímu zázraku – ledovci PERITO MORENO, stékajícímu přímo do jezera Lago Argentino.

3.- 5. Přesuneme se do dříve zapadlé vesnice El Chaltén a odtud vyrazíme na třídenní trek v NP LOS GLACIARES  pod kultovní hory CERRO TORRE (3.102 m) a FITZ ROY (3.405 m). Nalehko vystoupáme na vyhlídku přímo pod mohutný žulový monolit Fitz Roy, který je noční můrou i nedostižným snem horolezců z celého světa. Podle sil a chuti podnikneme další výlety k ledovcům či pod okolní skalní jehly. Poslední den večer se vrátíme do El Calafate.

6. Busem popojedeme do chilské jižní Patagonie. Městečko Puerto Natales ležící u zálivu „Poslední naděje“ se stane naší základnou pro trek do Torres del Paine.

7. - 10. Treking legendárním národním parkem TORRES DEL PAINE (varianta “W“) nás zavede mezi skalní masívy, fotogenická jezera, ledovce, horské říčky a bukové pralesy. Podnikneme výšlap nalehko na vyhlídku Torres del Paine (2.600 m). Až kýčovitý pohled na „Tři věže“ odrážející se v průzračné hladině jezírka se ne náhodou stal synonymem pro Patagonii. Úžasným údolím VALLE FRANCES se dostaneme až na panoramatickou vyhlídku pod Cuernos del Paine (2.400 m). Při troše štěstí cestou potkáme kondorylamy guanaconandu či patagonskou lišku. Poslední den večer se vrátíme do Puerta Natales.

11. Po ránu přejedeme do Punta Arenas, jednoho z nejjižněji položených měst světa. Zde, na pobřeží Magalhaesova průlivu, na nás dýchne „ledový“ závan přímo z Antarktidy a pravděpodobně potkáme pár polárníků dychtivě čekajících na pokyn kapitána k odplutí. My se však vydáme za neméně zajímavým cílem - do Ohňové země. Ještě před cestou se zájemci navštívíme početnou kolonii tučňáků magellanských v zálivu SENO OTWAY nebo na ostrově ISLA MAGDALENA. Budeme se procházet po dřevěných molech přímo mezi srandovně se kolébajícími tučnáky, pozorovat je při návratu z lovu a dalších běžných denních činnostech.

12. Překonáme Magalhaesovu úžinu, přistaneme na pobřeží OHŇOVÉ ZEMĚ a dojedeme až na úplný jih hlavního ostrova Isla Grande k pobřeží kanálu Beagle do bývalé trestanecké kolonie Ushuaii.

13. - 16. Na rozdíl od větrem bičovaných stepí na severu ostrova, je okolí Ushuaii, skryté za hradbou Kordillery Darwin, překvapivě zelené a lesnaté. Třídenní trek liduprázdnou krajinou na „konci světa“. Budeme putovat idylickými zalesněnými údolími, kolem tyrkysových jezer i přes horské průsmyky. Budeme překonávat vřesoviště i dravé potoky, přeskakovat bobří hráze a žasnout nad dechberoucími výhledy. Ve zbylém čase se podíváme do NP TIERRA DEL FUEGO, zájemci mohou vyrazit na výlet lodí po kanálu Beagle (fakultativní výlet).

17. Naposledy zamáváme odvážným mořeplavcům obeplouvajících Hornův mys a vyrazíme domů. S ohledem na časový posun počítejte s návratem následující den - tedy 18. den zájezdu.

Cena zahrnuje

veškerou společnou dopravu (bus, loď), 9x ubytování v turistických hotýlcích se snídaní, 7x kemp nebo tábořiště, výlety k ledovci Perito Moreno a do NP Tierra del Fuego (cca 55 USD), vstupné do NP (ledovec Perito Moreno, NP Torres del Paine, NP Tierra del Fuego - cca 70 USD), katamarán po Lago Pehoe (cca 30 USD), průvodce, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

letenku (orientační cena zpáteční letenky vč. dvou vnitrostátních přeletů od 33.000 Kč včetně tax), vstupné do muzeí, fakultativní výlet za tučňáky do Seno Otway (cca 28 USD) nebo na ostrov Isla Magdalena (cca 50 - 60 USD), fakultativní výlet lodí po kanálu Beagle

Nástupní místa

El Calafate (výstupní místo Ushuaia)

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Argentina Argentina
Chile Chile

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

354 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024