reklama

Řeka Lot a moře

Termín: 30.06.2017 - 10.07.2017, 11 dní
Cena od: 14 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Řeka Lot, francouzské středohoří, Canal du Midi, středomořské pláže

Máte rádi Francii, ale v Provence jste již byli, možná vícekrát? Láká Vás odpočinek od shonu a civilizace? Přesně to je cílem našeho letošního francouzského putování se středověkým nádechem. Vydáme se do míst netradičních, v Čechách komerčně výjimečně nabízených. Na kolech projedeme okolí jedné z nejpůvabnějších a nejčistších francouzských řek - řeky Lot a nahlédneme do oblasti Massif Central. Nezapomeneme na technickou památku Canal du Midi a jeho platanovou alej, která nás dovede až k středomořskému pobřeží. Tam si dopřejeme odpočinek na závěr, který vyšperkujeme historickými lákadly oblasti mezi Narbonne a Beziers. Poměrně důkladně tak prozkoumáme jeden z 18 současných francouzských regionů - Okcitánie, který vznikl 1.1.2016 sloučením dvou bývalých regionů Languedoc-Roussillon a Midi-Pyrénées (správním střediskem regionu je město Toulouse). Máme před sebou nesmírně pestrou mozaiku krajiny, historie, architektury, gastronomie a atmosféry především.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních/večerních hodinách dle místa nakládky.

2.-6. den: Po příjezdu na místo se ubytujeme, zorientujeme a připravíme plány na další dny. Čeká nás středověk v nevídané dimenzi, divoké útesy s kamennými hrady tesanými na nich i uvnitř skal, opevněné mosty, půvabné kaňony, prehistorická jeskyně, meandry jedné z nejkrásnějších řek Francie - řeky Lot, přírodní park Quercy. Přehlídka architektury od antiky až po sloh románský a gotický především. Zámky a vinice produkující světové tzv. "černé víno" oblasti Cahors - Malbec. Vyhlášená gastronomie, kolébka pochoutek "foie gras" (paštiky z kachních jater) a "confit de canard" (kachního konfitu). Vypravíme se také více na východ do Francouzského středohoří a objevíme zde zcela jinou krajinu vulkanického pohoří Massif Central. V každém případě, tyto dny nás budou okouzlovat půvaby rádoby zapomenutého kraje, avšak plného historických a přírodních perel. Jednoduše příroda a klid.

7. den: Přesuneme se na jihovýchod a cestou k moři využijeme nádhernou cyklotrasu podél technického zázraku z doby Ludvíka XIV. -průplavu Canal du Midi. Užijeme poklid panující na stezce ve stínu platanové aleje, která je typickým znakem kanálu v této oblasti. Zamávat můžeme výletníkům na lodi a také domácím "zdymadlářům", však také zdolávání četných zdymadel je vždy vítaným zpestřením na trase a podívanou. Mezi Atlantikem a Středozemním mořem bylo třeba řešit zajímavé převýšení, a tak o počty zdymadel není na žádném úseku nouze. Což je právě jeden z hlavních důvodů zařazení stavby na seznam UNESCO (od roku 1996).

8.-9. den: Odpočineme u středomořského pobřeží, komu bude dlouhá chvíle, může se vypravit do historického Beziers - města, kudy prošli Féničané, Římané, křižáci i kataři, s impozantní katedrálou St. Nazaire a arénou z roku 1897 v podobě římského amfiteátru, sloužící k býčím zápasům a různým show.

10. den: Nakoupíme poslední suvenýry, rozloučíme se s jihofrancouzským pobřežím a kolem poledne vyrazíme k domovu.

11. den: Návrat do ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování ve vybavených kempech v mobilhomech (16.900 Kč) resp. vlastních stanech (14.900 Kč) - celkem 8 noclehů. Bohatou polopenzi. Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištení CK proti insolvenci.

Mobilhome - vybavené ubytovací zařízení podobné bungalovu, obsazujeme 4 osobami ve dvou ložnicích tak, aby nikdo nenocoval ve společných prostorech - tedy 2 + 2 os. Součástí je koupelna a kuchyňský kout, většinou posezení venku, často pod stříškou.

Naše polopenze na tomto zájezdu nabídne:

  • Bohatou snídani ve formě švédského stolu - teplý čaj neochucený, teplou vodu na kávu, kávu instant + turek, nakrájené záviny, vánočky, pečivo, zelenina, cereálie, bílý jogurt, máslo, uzeniny, sýr, každý den pomazánka, marmeláda. Čerstvá zelenina. Ovoce dle možností.
  • Večeři - 3 chody - polévku, hlavní jídlo (s masem nebo uzeninou), salát zeleninový či ovocný resp. čerstvé ovoce. Vyjít vstříc umíme i požadavku na vegetariánskou či bezlepkovou stravu, podmínkou je její specifikace nejpozději 10 dní před odjezdem.
  • Součástí večeře je i nealko nápoj - štáva, voda s citronem, studený čaj apod. (cca 0,3 dcl - nenahrazuje Váš plnohodnotný pitný režim).
  • Pro stravování je třeba vlastní jídelní servis. Jinými slovy s příborem, miskou a hrnečkem bez problémů přežijete. V mobilhomech je toto součástí běžného vybavení.
  • Strava se vydává v předem určený čas ráno i večer.
  • O množství nemějte obavy, všeho bude více než dost. A o kvalitu už vůbec ne, vařit pro nás bude zkušený profi kuchař. Z částečně dovezených potravin a částečně dokupovaných na místě.
  • Bonusem šéfkuchaře je káva denně pro zájemce i během dne.

Cena nezahrnuje

Event. fakultativní výdaje (drobné vstupy do památek, výlet lodí,…).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 396 Kč, děti do 15 let 275 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd., viz naše nabídka cestovního pojištění. Anebo obstarat vlastní.

Příplatek za neobsazené lůžko v mobilhome:

  • 1.800 Kč/os./7 nocí - v případě, že jako skupinka 3 osob obsadíte mobilhome pro sebe a o doplatek za 4. neobsazené lůžko se všichni podělíte
  • 5.400 Kč/os./7 nocí - v případě, že nemáte parťáka do ložnice anebo chcete ložnici jen pro sebe, neobsazené lůžko doplácíte pouze Vy sami. Máte-li zájem o spolubydlícího z řad dalších samotných účastníků, můžeme zprostředkovat (poptat), pokud někdo takový mezi přihlášenými je - tzn. tuto službu nabízíme, avšak negarantujeme.
  • 5.400 Kč/os./7 nocí - v případě, že jako dvojice či pár si přejete celý mobilhome pouze pro sebe, tzn. doplacíte 2 neobsazená lůžka, v takovém případě je možné zkusit vyžádat menší bungalow/mobilhome pouze pro 2 os. za nižší příplatek, jeho dostupnost však nelze předem garantovat

Nástupní místa

Bratislava, Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

342 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024