reklama

Burgundsko na lodi a na kole – Canal du Nivernais

Termín: 08.09.2017 - 17.09.2017, 10 dní
Cena od: 17 490 Kč

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Burgundsko je a hlavně bylo bohatým krajem na dosah Paříže a přitom na Paříži dlouho nezávislým. Bohatství mu dodávala zvlněná krajina pro vinice jako stvořená. A to burgundští vévodové netušili jak je jejich kraj vhodný pro cyklistiku!

Soustava kanálů spojujících řeky Seinu a Loiru byla dokončena v roce 1783. Canal du Nivernais, kterým budeme plout, spojuje řeku Yonne s Loirou a patří mezi nejkrásnější v celé Francii. Začíná v Auxerre, jehož historické jádro je památkovou rezervací a patří k nejvýznamnějším historickým místům ve Francii. Na druhém konci, v městečku Decize, se vlévá do Loiry. Nebudeme ovšem jen na kanále, ale díky našim opedálovaným ořům projedeme velký kus tohoto nádherného a historického cípu Burgundska. Cesta Yonnským údolím po kanálu Canal du Nivernais vede venkovskou krajinou, každá zatáčka, každé ručně ovládané zdymadlo odkrývá pohled do romantické krajiny. A není to pouze kulturní a historické dědictví této oblasti, které z ní činí ideální místo pro tento druh dovolené. Magická příroda zde ohromí každého. Majestátní dubové a bukové lesy, kterými kanály protékají, jsou domovem rozličné fauny. A to nepíšeme o nádheře Přírodního Parku MORVAN, kam také na kolech zajedeme.

A koho by tato kouzelná příroda nudila, určitě bude vhodně relaxovat v nějakém vinném sklípku. Zajisté si nenechá ujít městečko CHABLIS s nejlepším francouzským bílým vínem (doporučuje se k ústřicím).

Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu a chuti najet více či méně kilometrů. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle libosti. Jezdí se nalehko. Vedoucí si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 21,00 přes Rozvadov, Norimberk, Mulhouse do Francie.

2. den: Busem příjezd k lodi do COULANGES sur YONNE.  Po naložení a zabydlení vyrazíme směrem na jih do přístaviště v  městě CLAMECY. Možno doprovodit loď na kole podél kanálu či si zajet trochu do malebné krajiny. (10-50 km)

3. den: Konečně pořádně na kolo. Čeká na vás na okružní etapě pěkný zámek CHASTELUX v přírodním parku MORVAN a dále do kopce přes krásné, ale turistické VEZELAY. Odtud již z kopce do CLAMECY, kde na vás čeká loď. Pohodovou variantou je cyklostezka podél kanálu.

4. den: Odpočinková etapa po cyklostezce podél kanálu nebo na východ přes VEZELAY či na západ přes CHATEL CENSOIR a COURSON k velmi romantickému noclehu pod skalami ROCHERS DU SAUSSOIS. (20 – 50 km)

5. den: Pohodovka po asfaltové cyklostezce až do kotviště ve VINCELLES nebo mírně zvlněnou krajinou přes VERMENTON tamtéž.  (23 – 70 km)

6. den: Okružní etapa vinařskou oblastí přes starobylé NOYERS.  Další možné prodloužení okruhu přes historický TONNERRE.  (40 – 90 km)

7. den: Nejdůležitější etapa celého našeho zájezdu a to za světoznámým vínem do CHABLIS a poté do nejhezčího města této oblasti AUXERRE. (50 km)

8. den: Pohodová etapa přes velkolepý cisterciánský klášter v PONTIGNY a historické město SEIGNELAY k poslednímu noclehu v GURGY. Vlčáci si můžou dojet až do  St. FLORENTIN. (52–72 km)

9. den: Po snídani a úklidu, opuštění lodi. Možnost poslední etapy v okolí Gurgy, třeba až do zajímavého JOIGNY. Večerní návštěva DIJONU či BAUNE. Odjezd do Čech.

10. den: Příjezd do Prahy v ranních až dopoledních hodinách.

Termín (8.-17.9.) probíhá v obráceném pořadí od AUXERRE do COULANGES.

Náročnost

Lehčí až střední. Příjemně zvlněná krajina a krátké základní etapy jsou základem akce, kterou zvládne každý, kdo se udrží na kole. Samozřejmě si můžete trasy dle libosti prodloužit – zajímavých míst se všude najde dost. Loď za den neupluje víc jak 40km, takže ani etapy nemusí být o moc delší. Navíc se můžete místo na kole povozit i celý den lodí, což je taky příjemný zážitek. Kapitán stejně občas potřebuje pomoct při uvazování lodi v propustech či před padacími mosty, další osoba na palubě se tak hodí…

Ubytování

ve 2-lůžkových (ev. 3-lůžkových) kajutách. Lůžkoviny i povlečení jsou v ceně. Při objednání a obsazení celé lodi v plném počtu osob – sleva 500,-Kč/os.

VYBAVENÍ LODÍ: 2x 2-lůžková a 2x 3-lůžková kajuta, 2x sprcha, 2x WC a 4x umyvadlo. Kompletně vybavená kuchyň je k dispozici hlavně kapitánovi a kuchaři v jedné osobě, ale uvařit si kafe či polívku je samozřejmě možné. Dobíjení baterek a mobilů – 220V nebo 12V přes auto-nabíječku. Přes veškerý komfort, který vám loď bude v průběhu zájezdu poskytovat, vemte prosím na vědomí, že nejde o hotel – kajuty jsou celkem skromné. Bydlení na lodi s sebou přináší svá specifika a výpomoc posádky kapitánovi při každodenních starostech kolem lodi je vítaná.

Stravování

7x polopenze – snídaně formou švédského stolu s bohatým výběrem jak sladkého, tak slaného. Večeře pak vydatná domácí kuchyně z Čech. Nikdo na našem zájezdu ještě nezhubnul! Pivo až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, polopenze, povlečení, cestovní pojištění, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Cena nezahrnuje

Obědy, vstupy, vinárny a závěrečný úklid lodi.

Nástupní místa

Z Prahy Radlice - u stanice Metra RADLICKÁ - Kutvirtova ulice.

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. V případě obsazení všech 10ti míst skupinou je dohoda možná i ohledně jiného nástupního místa oproti příplatku za km navíc.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický plavba na lodi Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Mamut tour)
24.08.2024, 6 dní
11 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

403 cyklistů (4 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024