reklama

Dánsko na kole – ostrov Fyn

Termín: 18.07.2017 - 26.07.2017, 9 dní
Cena od: 8 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Jednoznačně nejhezčím dánským ostrovem je ostrov Fyn, ke kterému patří další dva námi navštívené ostrovy – Täsinge a Langeland. Je možno si udělat i celodenní cyklovýlet na romantický ostrov AERO. V celé oblasti je nejen pro nás připraveno 1175 km značených cyklostezek. Samozřejmě neprojedeme všechny, ale přesto díky placatosti krajiny z nich na našem zájezdu poznáme asi třetinu a najedeme nějakých 450 km. Když k tomu foukne protivítr, malinko si i máknete.

Kromě historického hlavního města ostrova Odense, vás určitě osloví hezoučká pobřežní města s fotogenickými přístavy. Jelikož stezky vedou pohodovou a milou krajinou s malebnými vesničkami, bude celý zájezd pro vaši celoročně stresovanou duši pohlazením. Kdo si navíc během roku neužije rodinky, má ideální příležitost vzít s sebou i trošku odrostlejší děti a drahé, i když méně sportovní polovičky. Dánské pivo a ještě lepší dánská zmrzlina nás budou provázet po celou dobu této pohodové dovolené a příjemné kempy v blízkosti mořských pláží to ještě podtrhnou.

Cyklistické etapy měří od 50 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Autobus v podstatě kopíruje naši cyklistickou trasu - jezdí se nalehko - a v poledne je většinou umožněn nepovinný sraz s autobusem, kde si můžete uvařit a případně i nasednout do busu a zbytek etapy dojet s ním. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd z Prahy v 18,00 přes Cínovec, Německo do Dánska. Ráno po přejezdu mostu na ostrov FYN vykládáme kola a ze středověkého MIDDLEFARTU vyrážíme podél pobřeží kilometrů přes ASSENS do FAABORGU. 78km

3. den: Volný den vhodný k návštěvě romantického ostrova AERO. Nocleh opět ve FAABORGU.

4. den: Tento den si zajedeme trochu do vnitrozemí, kde na nás čeká architektonická chlouba celého Dánska – zámek EGESKOV. V kempu ve SPODSBJERGU budeme mít v nohách 70 km.

5. den: Při setrvání ve stejném kempu máme na výběr mezi flákáním se u překvapivě teplého moře nebo naježdění 50-100 km po ostrově LANGELAND.

6. den: Po návratu na ostrov FYN nás čeká jeho východní pobřeží. Při absolvování 85km navštívíme město NYBORG a dle libosti využijeme mnoha pláží během celého dne.

7. den: Do kempu na pláži v HASMARKU dojedeme buď přes hlavní město ostrova Fyn – ODENSE, nebo přes romantický poloostrov HINDSHOLM. Tachometr by neměl natočit víc jak 70 - 95 km.

8. den: Objíždění celého ostrova Fyn zakončíme opět v MIDDELSFARTU. Cestou navštívíme přístavní městečko BOGENSE. Po vysprchován v kempu a naložení kol se vydáme na zpáteční cestu do Čech.  Na kole najedeme asi 60km.

9. den: Do Prahy přijedeme v dopoledních hodinách.

Náročnost

Pohodová aktivní dovolená vhodná i pro rodiny s dětmi od 10 let. Pokud ale můžeme doporučit ohledně dětí, je lepší, když mají s sebou kamarády, aby se nenudily po večerech. Etapy zvládnou bez problémů.

Ubytování

6x v bungalovu (za příplatek) nebo pod vlastním stanem v kempech. Bungalovy jsou 4-6 lůžkové s 2-3 ložnicemi, obývákem a vybavenou kuchyní. Sprcha a WC jsou samozřejmostí.

Stravování

3x večeře v ceně včetně klasické extremtourácké grilovačky. Jinak z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. Záměrně nenabízíme kompletní večeře neb vás nechceme ochuzovat i o ochutnávky místních dobrot. V bungalovech jsou skromné kuchyňky. Pro stanaře jsou v buse k dispozici PB vařiče, stolky a židličky – je jich dost. Pivo je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 6x nocleh v bungalovech či stanech, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály, extremtourácké grilování a vedoucí zájezdu. K dispozici jsou PB vařiče, židličky, stolky, kanystry na pitnou vodu.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy a výborná zmrzlina.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Teplice – Cínovec dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Dánsko Dánsko

Podobné zájezdy

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

 (CK Bondo)
28.06.2024, 12 dní
26 940 Kč
cyklistický Letecky

Dánsko na kole

 (CK Extrem Tour)
13.07.2024, 9 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Velká skandinávská pouť na kole

 (CK Bondo)
01.08.2025, 17 dní
56 940 Kč
cyklistický Letecky

Lofoty na kole

 (CK Bondo)
06.08.2025, 12 dní
39 940 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

234 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024