reklama

Korsika na kole

Termín: 10.06.2022 - 19.06.2022, 10 dní
Cena od: 23 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Vlha

Ostrov tisíce vůní, smaragdový ostrov, perla Středozemí, pohoří v moři a spoustu jiných přívlastků má ostrov Korsika. Napoleon Bonaparte prý kdysi prohlásil, že by svůj ostrov poznal podle vůně i se zavázanýma očima. Na relativně malém prostoru se skrývá především velké množství přírodních krás a kulturních památek.

Při našem pohodovém, cyklistickém pobytu se budeme věnovat jižní části ostrova. Užijeme si průzračného moře, táhlých stoupání a nádherných sjezdů v Korsických horách, navštívíme města a vesničky s neopakovatelnou atmosférou.

Zájemci si budou moci zacvičit jógu se zkušenou cvičitelkou.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR bud upřesněn v závislosti na čase vyplutí trajektu na Korsiku. Přejezd Rakouskem a Itálií. Trajekt na ostrov cca 4 hodiny.

2. den: Příjezd do Livorna, trajekt do korsické Bastie a přesun na jih ostrova – Porto Vecchio. Ubytování v příjemném kempu přímo u moře.

3. den: Autobusem výjezd k přehradě l´Ospedale (cca 1000 m n.m.) , odtud k odbočce k nejvyššímu vodopádu Korsiky Piscia di Gallu – pro zájemce možnost vycházky k vodopádu. 2 varianty návratu do kempu.

Náročnější varianta: převážně sjezd lesní šotolinovou cestou do osady Carbini se zajímavým románským kostelíkem a samostatně stojící věží. A dále již po asfaltu do vesničky Orone, vystoupáme na sedlo Col de Bacinu (809 m n.m.) Dále přes Muratello zpět do kempu. Cca 48 km

Lehčí varianta: Od přehrady sjezd do vesničky Palavesa – cestou úžasné výhledy na záliv Porto – Vecchio. Dále kolem pravěkého hradiště Castellu d´Araghju k moři, zpět do kempu. Cca 36 km

4. den: Autobusem do „korsické perly“ – města na bílých útesech Bonifaccia. Zde možnost vyhlídkové plavby kolem útesů a jeskyní, prohlídka města a krátké vyjížďky na kole do okolí – Capo Pertusato, kostelík La Trinité, Capo di Feno (možnost koupání). Zpět autobusem do kempu (zájemci se mohou vrátit do kempu na kole – cca 50km). Vyjížďky kolem Bonifaccia cca 25 km.

5. den: Autobusem výjezd k přehradě l´Ospedale. Odtud „královská etapa“ – přes horskou vesnici Zonza vystoupáme do sedla Col de Bavella (1218 m n.m.), obklopené bizarními skalními jehlami, s nádhernými exempláři větrem ošlehaných borovic. Ze sedla nás čeká dlouhý sjezd, zastavíme u soutěsky Cascade d´Polischellu a podél potoka Polischellu pěšky dojdeme k prvním kaskádám. Na kole dál vystoupáme do sedla Col de Larone (608 m n.m.) a pokračujeme ve sjezdu kolem řeky Solenzara – krajina v nás vyvolá atmosféru westernových filmů. Dojedeme až k moři do vesnice Solenzara. Autobusem zpět do kempu. Cca 55 km.

6. den: Z ubytování vyjedeme za koupáním na nejkrásnější pláže ostrova – Palombaggia a Tamaricciu a Carataggio, přezdívané „Tahiti beach“. Cca 40 km.

7. den: Autobusem do sedla Col de Bacinu (809 m n.m.) a odtud na kole dvě varianty trasy do města „krevní msty“, nejkorsičtějšího města ostrova – Sartene. Cca 35 – 50 km. Odtud zpět autobusem do kempu.

8. den: Odpočinkový den u moře, návštěva Porto Vecchia.

9. den: Trajekt do Livorna a cesta zpět do ČR

10. den: Příjezd zpět do ČR

Ubytování

V plně vybaveném kempu, v mobilních domech pro 4 osoby

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • přeprava kol v cyklovleku
  • trajekt na Korsiku
  • 7 x ubytování v mobilních domech
  • závěrečný úklid
  • polopenze
  • informační materiály
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

278 cyklistů (0 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024