reklama

Maribor - Ptuj - Varaždin na kole

Termín: 13.07.2022 - 17.07.2022, 5 dní
Cena od: 10 460 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Zavítáme do rozmanitého kraje, který charakterizují historická města, hrady, zámky, kopce plné lesů, vinohradů, roztroušených farem, polí a lázní s léčivými prameny. Výlety na kole povedou údolím řeky Drávy a zvlněnými cestami okolních vrchovin a obcí. Místem, ze kterého budeme pravidelně vyjíždět, je jedno z nejstarších slovinských měst Ptuj. Během zájezdu možnost nahradit cyklovýlety celodenním koupáním a relaxací v termálním parku či wellness hotelu. Zájezd je vhodný i pro zájemce bez kol.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci přes Rakousko s příjezdem do druhého největšího města Slovinska Maribor, ležícího na úpatí masivu Pohorje. Symbolem města je 400 let stará vinná réva. Složení kol, dojezd do centra a prohlídka historické části - zámek, katedrála, radnice. Trasa pokračuje přes Malečnik, kolem zříceniny hradu Vuberg do lázeňského města Ptuj, kterému vévodí nejstarší hrad v zemi. Ubytování v lázeňském komplexu.

2. den: Etapa malými vesničkami do Ptujské Gory k významnému poutnímu kostelu s pěkným výhledem. Sjezd do Majšperku a kolem hradu Turišče s hezkým parkem zpět do Ptuje. Z Majšperku možnost prodloužení etapy k baroknímu zámku Štatenberg a zpět údolím řeky Dravinja do Ptuje.

3. den: Etapa přes město Ormož (hrad, muzeum) a podél řeky Drávy přes malé vesničky do krásného chorvatského města Varaždin. Prohlídka půvabného historického centra s působivým hradem a s množstvím barokních památek. Naložení kol a návrat zpět autobusem.

4. den: Autokarový výlet vinicemi do jedné z nejlepších vinařských oblastí Evropy - Jeruzalem Ormož. Vyhlášené poutní místo Jeruzalem, ochutnávka místního vína s možností nákupu. Individuálně prohlídka historického centra Ptuje - krásné staré uličky, hrad nad městem s pěkným výhledem, dominikánský klášter...

5. den: Etapa podél Drávy a lesní cestou do Rače - zámek, kolem rybníků přes městečko Kidričevo návrat do Ptuje. Naložení kol a odpoledne odjezd přes Rakousko zpět do Hradce Králové s příjezdem do půlnoci.

Cyklistické etapy vedou většinou po vedlejších silnicích a cyklostezkách s asfaltovým a šotolinovým povrchem. Profil je mírně zvlněný s občasnými prudšími stoupáními a sjezdy. Denní etapy: 35, 44/58, 65, 0, 47 km

Ubytování

4x v 4* hotelu ve městě Ptuj, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV, minibarem, WIFI a županem. 1lůžkový pokoj za příplatek (omezený počet). Součástí hotelu jsou bazény – vnitřní relaxační, vířivka, venkovní a dětský, teplota vody 33-36°C a wellness – finské a turecké sauny, vstup v ceně pobytu. Naproti hotelu jsou termální lázně a aquapark - 12 vnitřních a venkovních bazénů včetně plaveckého, vlnobití a tobogánů, vstup v ceně pobytu.

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, vstup do bazénů a wellness, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Praha* (za příplatek 500 Kč/osoba), Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno *nástupní místo v Praze bude pouze v případě 10 a více přihlášených osob

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

258 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024