reklama

Kola Galaxy 2011 v akčních cenách

Nyní můžete nakoupit kola Galaxy 2011 ve zvýhodněných akčních cenách!

GALAXY 2011 PULSAR XT
GALAXY 2011 PULSAR XT
Foto: Cyklošvec

Vlajkovou lodí značky Galaxy je karbonový celoodpružený model s názvem Pulsar. Špičkový základ topmodelu tvoří Hi-modulus karbonový rám s tlumičem FOX Float RL a vidlicí FOX F100RLC FIT. Zdvih zadního kola 110mm koresponduje s přední 100mm vidlici a dává najevo, pro jaké použití je kolo stvořeno – XC závody a maratony budou jeho silnou stránkou. Spolehlivé vybavení Shimano XT s horkou novinkou roku 2011 – desetikolem (a trojpřevodníkem vpředu), lehká kola portugalské značky Black Jack XC400 a osvědčené kevlarové pláště Kenda Kadre s univerzálním vzorkem doplňují komponenty Deda Elementi na postu sedlovky a kokpitu. Hmotnost je příjemných 11,6 kg. Vaší peněžence ulehčí v akci o bez deseti korun 75 tisíc. Pokud si chcet užívat komfortu odpruženého kola za nižší částku a stačí Vám neméně spolehlivé levnější komponenty, můžete sáhnout po Pulsaru SLX, který je, jak již napovídá název, vybaven sadou Shimano SLX včetně desetikolečka. Tlumič FOX Float R spolehlivě utlumí veškeré nárazy zadního kola, o přední kolo se postará vidlice Rock Shox Recon s lockoutem na řídítkách. Napletená kola Rodi Excalibur DB s plášti Kenda Kadre a mix komponentů Deda Elementi, WTB a Ritchey Vás za sníženou cenu 58.290 Kč spolehlivě dovezou do cíle.

Pokud jste ještě nepropadli boomu celoodpružených kol, ale šilháte po pevném karbonovém rámu, volbou pro Vás může být kolo Sirius. V módním černo/bílém oděvu se skrývá Hi-modulus monocoque rám se zajímavým spojením v přední části. Opravdovým šperkem na vlajkové lodi mezi pevnými bajky je jednoznačně spolehlivá vidlice Fox F100RLC s uzamykáním na korunce. Ani toto kolo není osazeno nejvyšší řadou, ale Shimano XT s desetikolečkem a trojpřevodníkem uspokojí i potřeby amatérského závodníka. Stejně jako u nejvyššího celopéra doplňují skvělou výbavu lehká kola portugalské značky Black Jack XC400, osvědčené kevlarové pláště Kenda Kadre s univerzálním vzorkem a komponenty Deda Elementi na postu sedlovky a kokpitu. Váha ukazuje 10,8kg. Akční cena 49.990 Kč. Na rámu Sirius jsou postavené i dvě levnější varianty, Sirius SLX (se stejným vybavením jako Pulsar SLX) v akci za 34.690 Kč nebo ještě o něco ekonomičtější varianta s kombinací komponentů SLX/Deore, desetikolečkem a vidlicí Suntour XCR LO.

Na kole Galaxy Sirius se letos objevil nejen na českých závodech nejlepší australský biker Ben Henderson i výborný maratonec Tomáš Gladiš se svým týmem Galaxy Hranice. Na kolech Galaxy závodí i tým Galaxy CykloŠvec v čele s vítězkou Galaxy série i Kola pro život Janou Matláškovou a juniorem Zbyňkem Holubovským, který vyhrál loni celkově Cyklomaraton tour a v Galaxy sérii skončil třetí. Dalším týmem závodícím na kolech Galaxy je Galaxy team Tálín, který, tak jako každoročně, pořádal úvodní závod oblíbeného devítidílného seriálu maratonů horských kol Galaxy série.

GALAXY 2011 PROTEUS XT
GALAXY 2011 PROTEUS XT

Pokud pro svou jízdu na horském kole nepotřebujete nutně karbonový rám, je pro Vás určen model Proteus, který je pro rok 2011 dodáván v mnoha variantách. Rám zůstává vždy stejný – Al 7005 Ultralight Triple butted a na výběr jsou následující varianty:

GALAXY 2011 PROTEUS XT
- Akční MOC 39 990 Kč, 3×10 rychlostí, vidlice FOX F100RLC FIT lockout na korunce, vybavení jako Sirius XT, 11,3kg

GALAXY 2011 PROTEUS SLX
- Akční MOC 24 290 Kč, 3×10 rychlostí, vidlice Rock Shox Recon lockout, vybavení jako Sirius SLX, 12,4kg

GALAXY PROTEUS SHIMANO FOX RLC
- Akční MOC 35 390 Kč, 3×9 rychlostí, lockout na korunce, 11,6kg

GALAXY PROTEUS SHIMANO FOX RL
- Akční MOC 33 390 Kč, 3×9 rychlostí, lockout na řídítkách, 11,6kg

GALAXY PROTEUS SRAM FOX RL
- Akční MOC 33 490 Kč, 3×9 rychlostí, lockout na řídítkách, 11,5kg

Na funkci Shimana XT a SLX ve verzi 3×9 rychlostí spoléhá model Orion s vidlicí Rock Shox Tora SL lockout a kotoučovými brzdami, který svého majitele vyjde na velice příznivých akčních něco málo přes 22 tisíc korun.

GALAXY 2011 TRITON
GALAXY 2011 TRITON

Nový Triton a Meteor se stejným Al 7005 Triple Butted rámem je vždy dodáván ve dvou variantách, buď s desetikolem nebo v levnější variantě s devítikolem. Triton spoléhá na řadu Shimano SLX s kotoučovými brzdami a vidlici Suntour XCR LO, Meteor je vybaven stejnou sadou i vidlicí, ale díky V-brake brzdám bude určen pro spíše konzervativněji zaměřené bikery.

GALAXY 2011 METEOR
GALAXY 2011 METEOR

Značka Galaxy poukazuje, že jde s dobou, na modelech určených speciálně pro ženy. Zde vynikají modely Iris a Miranda s velice líbivou povrchovou úpravou svých rámů v dámském designu. Dražší Miranda stojí necelých 14 tisíc korun s komponenty Shimano SLX a Deore, odpruženou vidlici Suntour XCM, levnější Iris je oblečena do komponentů sad Alivio a Acera, což její cenu stlačilo pod 9 tisíc Kč. Obě kola mají véčkové brzdy, ráfky Rodi Vision, pláště Kenda Kobra a komponenty Zoom a WTB. Inovace samozřejmě proběhly i na níže postavených modelech Jupiter, Venus, Saturn a Orbit.

Pro rok 2011 je zcela nová řada MTB Basic základních horských kol pro nenáročné uživatele. Výše postavené modely Merkur (pánský) a Erida (dámská) jsou postaveny na Al 7005 rámu s vybavením Shimano TZ30/TX31, zapouzdřenou středovou osou, dvoustěnnými ráfky a řazením v otočné rukojeti Shimano. Ekonomičtější modely Lynx (pánský) a Antila (dámská) mají spolehlivý rám z Hi-Ten oceli, vybavení Shimano TZ30/TX31 s řazením v otočné rukojeti a Alu ráfky.

GALAXY 2011 EARLY BIRD
GALAXY 2011 EARLY BIRD

Pro vyznavače stylu BMX, freestyle a Dirt jsou připraveny dva modely, hliníkový Intruder na 26 palcových kolech s vidlicí RST Launch, specifickou geometrií a vybavením Shimano Alivio v akci za 12.990 Kč, inovovaný Early Bird s vylepšeným Hi-Ten rámem na 20" kolech, zdvojeným přímým výpletem, 14mm osami s pegy a trojdílnými klikami. V-brake brzdy, trojdílné kliky a twister A-head hlavové složení jsou za 4.990 Kč samozřejmostí.

Na opačném konci nabídky co se využití týče stojí karbonový skvost pro vyznavače hladkých pneumatik svištících po asfaltu – silniční kolo Galaxy STAR. Oproti loňskému modelu byl použit zcela nový rám se zajímavým spojením u sedlové trubky, zvyšujícím jeho celkovou tuhost. Krásná červeno-bílo-karbonová kombinace je barevně doladěna komponenty Deda Elementi, lehkými koly Black Jack R1800 a kompletní sadou Shimano Ultegra. Při zavěšení na digitální váhu se zobrazí číslovka 7,9 kg a ve Vaší peněžence ubyde částka 53.990 Kč.

Mezi krosovými modely je nejvýše Orion cross, který s rámem Al 7005 triple butted a odpruženou vidlicí Suntour NXC-D LO, 63 mm, Lockout a vybavením Shimano Deore a XT nabízí Galaxy za akčních 14.590 Kč. Triton cross s rámem Al 7005 triple butted a vybavením Shimano Deore a SLX, odpružená vidlice RST Neon Pro TnL stojí v akci 13 390 Kč. Krosové kolo Meteor cross ve dvou barevných provedeních s vybavením Shimano Deore LX a Deore, vidlice Suntour NEX4610 V2 MLO, 63mm, Lockout je za 12.590 Kč. Na tomto kole cestovatel František ŠESTÁK absolvoval předloni cestu Od Baltu k Jadranu.

GALAXY 2011 JUPITER CROSS
GALAXY 2011 JUPITER CROSS

Po dvou variantách – pánské a dámské nabízejí modely Jupiter cross, Venus cross, Saturn cross i Orbit cross, které se liší vybavením. Jupiter spoléhá na kombinaci Shimano Alivio a Deore, Venus cross Alivio + Acera, Saturn cross Acera + Altus a Orbit Acera s otočným řazením. Modely Jupiter a Venus jsou mimo jiné vybaveny opruženou sedlovkou a stavitelným představcem.

Řada Cross Basic nabízí podobně jako MTB Basic čtyři základní modely. Magion (pánský) a Elara (dámská) mají Al 7005 rám oproti nejlevnější verzi crossů – modelům Orcus (pánský) a Andromeda (dámská), které mají rámy svařené z Hi-Ten oceli.

Opět velmi populární kategorie tzv. městských trekkigových kol se u značky Galaxy nechá rozdělit do dvou kategorií podle velikosti kol. Všechna kola z kategorie Trekking mají snížený „dámský“ rám s nízko položenou spojovací trubkou, která umožňuje pohodlné nastoupení i vystoupení z kola. Kategorii 28 palcových trekkingů zastupují modely JULIET NEXUS s Al7005 rámem, vybavený 3-rychlostním řazením v náboji Shimano Nexus (6.890Kč), CASTALIA také Al7005 rámem, ale vybavením Shimano TZ31 (6.590Kč) a ekonomická MELINDA s Hi-Ten rámem a Shimanem TZ31 (4.990Kč). V kategorii s menšími, 26 palcovými koly jsou modely NORMA (6.890Kč) na Al7005 rámu a 3-rychlostním řazením v náboji Shimano Nexus, LIBRA – rám Al7005, vybavení Shimano TZ31 (6.190Kč), PORTIA (4.990Kč) a SINOPE (3.990Kč), přičemž poslední jmenované modely mají Hi-Ten rám, Portia s vybavením Shimano TZ31 a Sinope jednorychlostním torpédem.

Široké portfolio dětských kol značky Galaxy, ve kterém jsou nabízena kola pro všechny dětské věkové i velikostní kategorie, doznalo změn zejména co se týká barevných variant. Každá velikost dětského kola Galaxy je (kromě 18" kol) nabízena ve variantě s Alu nebo Hi-Ten rámem a to vždy v chlapeckém a dívčím provedení v mnoha barevných kombinacích, takže vybrat si může prakticky každý. 12 a 16palcové modely pro nejmenší jsou dodávány včetně celokrytů řetězu, balančních koleček a blatníků splňujících zpřísněné normy určené pro tento typ kol. U 20" kol s ocelovým rámem lze zvolit variantu s torpédem, či pro pokročilejší jezdce s otočným řazením. Kategorie jsou členěny takto:

  Alu rám
Hi-ten rám
12" (2–3 roky)
E.T. (chlapecké nebo dívčí)
Fenix (chlapecký)
Mandy (dívčí)
16" (3–6 let)
Fenix (chlapecký)
Mandy (dívčí)
Mars (chlapecký)
Mira (dívčí)
18" Pallas (chlapecký)
Diane (dívčí)
20" torpédo
Ikarus (chlapecký)
Ara (dívčí)
20" s řazením
Cetis (chlapecký)
Kometa (dívčí)
Neptun (chlapecký, možnost s odpruženou vidlicí)
Ida (dívčí)
24" s řazením Pavo (chlapecký)
Lyra (dívčí)
Aries (chlapecký)
Ruby (dívčí)

Dětský program byl pro tuto sezonu rozšířen o nabídku koloběžek a odrážedel pod značkou Galaxy. Koloběžky Divo a Zenit mají přední 16" a zadní 12" kolo a jsou určeny nejen dětem, ale i dospělým s dětskou duší. Stabilní Hi-ten rám, přední a zadní V-brake brzdy a nosnost 120kg (Divo)/100kg (Zenit) činí z těchto koloběžek plnohodnotné sportovní náčiní.

koloběžka GALAXY 2011 CALYPSO
koloběžka GALAXY 2011 CALYPSO

Stejná nafukovací 12" kola vpředu i vzadu mají koloběžky DeltaCalypso. Obě mají rám vyrobený z Hi-ten oceli, vybaveny jsou přední a zadní V-brake brzdou a liší se nosností – Delta 100kg/ Calypso 120kg.

Základní model pro první dětské ježdění Juno New má snížená řídítka, jednu zadní V-brake brzdu a 12" nafukovací kola.

odrážedlo GALAXY RAKETA
odrážedlo GALAXY RAKETA

Stále populárnější skvělý vynález pro mrňouse – odrážedlo - nabízí Galaxy pod názvy Kometa a Raketa v několika barvách. 12" nafukovací nebo plastová kola, Hi-Ten rám s vidlicí, bezpečnostní prvky a zadní V-brake brzda naučí Vaši ratolest rovnováze a je skvělou přípravou na přestup na 12" šlapací kolo bez použití balančních koleček.

Z pohledu doplňků nabízí značka Galaxy prakticky vše pro potřeby cyklistů i jiných sportovních disciplín. Od prvků pasivní bezpečnosti až po rukavice, ponožky a další doplňky. Na výběr je například šest modelů přileb pro dospělé a mládež a tři modely přileb pro děti v několika barevných variacích, blikačky, světla i cyklocompute­ry. Logo Galaxy naleznete i na lahvích, podsedlových brašnách a bezpečnostních zámcích. Ke svému kolu se můžete také vkusně obléci do dresů s logem Galaxy.

Další informace najdete na www.cyklosvec.cz a www.galaxy-bike.cz.

Fotogalerie

GALAXY 2011 PULSAR XT GALAXY 2011 PROTEUS XT GALAXY 2011 TRITON GALAXY 2011 METEOR Galaxy 07 Venus GALAXY 2011 JUPITER CROSS GALAXY 2011 CASTALIA 28" GALAXY 2011 ARIES 24" GALAXY 2011 NEPTUN 20" GALAXY EARLY BIRD 20" GALAXY 2011 FENIX 12" odrážedlo GALAXY RAKETA koloběžka GALAXY 2011 CALYPSO 12"
Jiří Karfík (PR), 14.09.2011
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 01:37
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
Technické rady Nový gravel včera v 14:23
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 12:24
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

372 cyklistů (6 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024