reklama

For Travel 2010: již 3. ročník s bohatým Cestovatelským festivalem!

Blížící se 3. ročník veletrhu cestovního ruchu proběhne od 18. do 21. 3. 2010 v Pražském veletržním areálu Letňany. Standardní nabídka cestovních kanceláří se ve srovnání s loňskem ještě rozšíří o sortiment sportovního vybavení, potřeb pro kempování i turistiku.

Foto: For Travel, ABF

Rozroste se i nabídka rekreačních objektů vhodných pro individuální dovolenou, například o Poutní hotel Křemešník, Rezidenci Nové Hrady, Holiday Park Liščí Farma, Camping Frymburk, Camping Bucek a JAF – Lipno.

Návštěvníky jistě potěší také nabídka lázeňských, relaxačních a wellness pobytů v Léčebných lázních Jáchymov či ve Slovenských liečebných kúpelích Piešťany a Smrdáky. Mezi dalšími přihlášenými vystavovateli si zaslouží zmínku společnost CHERRY TOUR, která příznivcům karavanů poskytuje výběr kvalitního kempinkového ubytování v Chorvatsku. Cestovní kancelář AMERICA TOURS zase nabídne zájemcům pobytové i poznávací zájezdy do zemí Severní, Střední i Jižní Ameriky. A příznivci individuálních pobytů si mohou vybrat u společnosti Interhome pronájem v jednom ze 46 000 rekreačních domů a bytů v Evropě i USA. 

Dobrým tipem pro nevšední zážitek bude i návštěva expozice společnosti Hausbóty Bockl, která Vám umožní pronájem hausbótu bez nutnosti vlastnit lodní průkaz a umožní vám jedinečný zážitek z plavby po kanálech Francie, Anglie, Irska, Skotska, Německa, Itálie, Holandska, Polska, Portugalska či Belgie.

Svou výstavní premiéru budou mít vystavovatelé: Vítkovice Tours, Neckermann, Aeolus, Natour, Alpina, Datour, Redok Travel, Prosperita Travel, Czech Holidays a další, kteří návštěvníkům nabídnou nejen široký výběr z oblíbených dovolenkových destinací na Slovensku, v Itálii, Řecku, Chorvatsku, Bulharsku, Černé Hoře, Maďarsku, Španělsku, Slovinsku, Německu, Rakousku, ale dokonce i z mnoha exotických destinací.

Na veletrhu budou zastoupeny také regiony (Olomoucký kraj a Vysočina) s nabídkou letních i zimních aktivit pro celou rodinu a prezentacemi památek UNESCO, wellness programů či venkovské turistiky.

A podobně pestrý a bohatý letos bude i doprovodný program. Na vysokou oblibou předchozích cyklů přednášek, promítání a diskusí se známými cestovateli chce navázat především Cestovatelský festival, který proběhne ve víkendových dnech 20. – 21. 3. 2010. Zde vám nabízíme několik horkých tipů ze sobotního programu pořádaného portálem Cestovatel.cz a nedělního cyklu přednášek a promítání pořádaných časopisem Travel Digest.

Z doprovodného programu

Sobota:

  • Blanka Müllerová ze společnosti Orbis Link nás vezme na plavbu zaoceánskou lodí.
  • Petr Čermák, odborník na cestování vlakem, vás pozve na cestu napříč Švýcarskem slavným Ledovcovým Expresem.
  • Zuzana Churanová ze Španělské centrály cestovního ruchu zase předloží tip na zajímavou výpravu s poutníky po Svatojakubské cestě do Santiaga de Compostela.
  • Daniel Hagen bude vyprávět o lodích a vydáme se s ním na plavbu po holandských kanálech a jezerech.
  • Barbora Lišková nás pozve na toulky čarovnou Indií, na jejichž konci vystoupí orientální tanečnice.
  • Sylva Santarová ze zastoupení Kenya Tourist Boardu vás vezme k moři, do velkoměst, ale především na safari – do ráje divokých zvířat, který nemá na světě obdoby!

Neděle:

  • Tomáš Peterka (Západ USA) se pochlubí s postřehy a fotkami z cest po západní části USA.
  • Robby Kubáň (Krajní meze: Indie, Ladakh) zase zprostředkuje své poznatky z indické země Ladakh ležící v údolí řeky Indu a obklopené himálajskými vrcholky.
  • Daniel Balcar (Expedice PAPUA – Nová Guinea) s Expedicí Papua 2008 absolvoval pochod do oblasti ostrova Nová Guinea zvané Irian Jaya. Vyprávění i výstava slibují svědectví o tom, jak žijí lidé, kteří dosud nepoznali výdobytky moderní civilizace.
  • Marek Audy (Cesta na Jenisej – Rusko, Sibiř) popíše Sibiřskou tajgu jako pusté místo bez lidí a jeden z posledních svobodných kusů planety, kde vás nikdo hledat nebude.
  • Kristina Studená (Cestou k lidem – Rumunsko) představí český Banát v Rumunsku jako kouzelné místo čítající několik českých vesnic, kde naši krajané hovoří původní češtinou, dodržují tradiční zemědělství a používají původní řemesla. 
  • Josef Habrovec (potápění v Patagonii – Argentina) prostřednictvím svých fotografií zprostředkuje své zážitky z potápění v ledovém oceánu s kosatkami a tučňáky i obtížně dostupný svět pod vodní hladinou.
  • Ondřej Mužík (Žigulíkem do Mongolska) odvypráví plán tří smělých studentů s 22 let starým vozem Lada 2104. Na konci 22000 kilometrů po čtvrt roce putování výprava dorazí do Mongolska, kde proběhne předání symbolického daru místním školáčkům.
  • Jiří Kráčalík představí Mezinárodní festival outdoorových filmů spolu s ukázkami toho nejlepšího z programu festivalu.
  • Martin Loew (Irsko: nejnovější digitální dia show) na závěr festivalu předvede své unikátní záběry a zprostředkuje své zážitky ze severní poloviny Smaragdového ostrova.

 Toto vše můžete „zažít" a ještě mnohem více v rámci doprovodného programu veletrhu cestovního ruchu FOR TRAVEL. Ten je i v roce 2010 zařazen pod FOR FAMILY - soubor veletrhů pro rodinu, bydlení a volný čas, které pořádá společnost ABF.

Informace pro návštěvníky


Plánek výstaviště – pro zvětšení klikněte na obrázek.

Termín a místo konání: 18. - 21. března 2010, PVA Letňany

Otevírací doba:
10.00 – 18.00 (18. - 20. 3. 2010)
10.00 – 17.00 (21. 3. 2010)

Ceny vstupného:
základní vstupné: 120 Kč
děti do 6 let: zdarma
žáci, studenti, důchodci, ZTP: 60 Kč
vstupné při registraci po internetu: 60 Kč
rodinné (2 dospělí + 2 děti): 250 Kč
parkovné: 100 Kč

Podrobné informace najdete na: www.for-travel.cz.

Fotogalerie

For Travel, PR, 27.02.2010
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 15:05
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 14:00
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 09:03
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky dnes v 07:48
NEcyklo Co právě posloucháte? dnes v 03:54
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 23:08
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 15:59
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

267 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024