reklama

Přemýšlíte nad netradiční jarní návštěvou Prahy?

Neopakovatelný pohled na romantické střechy starého města v prvních jarních paprscích, čerstvý závan jarního větru a atmosférou dýchající pamětihodnosti jsou lákadla, kvůli kterým stojí se v prvních jarních dnech vydat do Prahy. Že jste památky v Praze viděli? Nevadí. Poradíme vám, jak si stověžatou českou metropoli užít na začátku jara tak trochu netradičním způsobem.

Pražské náplavky

A teď už hurá do města. Nejkrásnější pohled na prahu je prý z Vltavy. Ať už se rozhodnete pro výlet lodí nebo procházku pro nábřeží. Zastavte se na některé akci pořádané na Pražských náplavkách. Už na počátku jara tady narazíte na nejrůznější akce jako koncerty, food festivaly nebo farmářské trhy. Společně  tak můžete vyrazit na nákupy, na dobré jídlo nebo za kulturním životem. Navíc se podél chodeckých a cyklistických stezek dostanete k hlavním památkovým částem prahy -  Výtoň, Vyšehrad, Karlův most, Staroměstské náměstí až třeba do holešovic.
Seznam aktuálních akcí pražských náplavek.

Matějská pouť

Jestli cestujete s dětmi, tak rozhodně nesmíte minout tradiční Matějskou pouť. V letošním roce  pražská „Matějská" oslaví 424 let. Samozřejmě zde najdete desítky tuzemských i zahraničních atrakcí, kterých tady bývá každý rok více než stovka. Otevřeno je od pondělí do neděle a vstupné je 30kč. Více na webu Matějské pouti.

Beer Bike tour po Praze

Jste-li skupina přátel a chcete zažít netradiční a přesto jednu z aktuálně nejoblíbenějších venkovních atrakcí v Praze, vyzkoušejte projíždku na Beer Bike Prague, držící první místo i v žebříčku TripAdvisoru. Jak tato populární vyjížďka, během které za hodinu a půl uvidíte všechny turisticky význačné lokality, probíhá?

beer bike

Zastřešené kolo pojme až 15 hostů, kteří ho pohánějí svým šlapáním do pedálů. Díky tomu se rychlým a zdravým způsobem přepraví k jednotlivým památkám a navíc se zahřejí v sychravém zimním počasí. Občerstvení, pivo slavné značky Plzeň, čepuje přímo za jízdy sympatická servírka, samozřejmostí je průvodce a profesionální řidič má na starosti řízení.

Zážitková střelba Praha

Pokud na vašem výletě zatoužíte po něčem opravdu jiném než po památkách a vánoční atmosféře. Jedinečnou příležitost nabízí třeba venkovní střelnice RANGER Prague shooting. Jedná se o skvělé místo k odreagování, zdokonalení ve střelbě a vyzkoušení rozličných zbraní. Profesionální instruktoři z řad armády a policie vám nabídnou policejní brokovnice, vyhlášenou vojenskou pušku AK 47 nebo legendární revolver Smith & Wesson.

střelba

Střelnice v Praze nabízí areál o ploše přibližně sedmi hektarů se čtveřicí střelišť, na nichž lze pálit ve vzdálenostech 25 až 500 metrů. Na své si tady přijde kdokoliv včetně zkušených střelců i absolutních nováčků bez střeleckého průkazu.

Některý z programů výše určitě zpestří váš výlet do Prahy a vedle památek budete mít s rodinou a přáteli dlouho na co vzpomínat. 

, 11.03.2019
Blogy

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 před 13 minutami
NEcyklo Ukrajina 42 včera v 22:43
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. včera v 20:33
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 19:22
Elektrokola CYC PHOTON X1, zkušenosti včera v 17:46
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 17:04
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 15:47
Lehokola Přední náboj Novatec - ložiska včera v 08:12
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

199 cyklistů (9 přihlášených)

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024