reklama

Projeďte Českou republiku na kole

Rádi poznáváte historická města, památky a přírodu ze sedla kola? Využijte v létě krásných teplých dnů a vydejte se na cyklodovolenou po České republice. V tomto článku vám přinášíme několik tipů na místa, která stojí za to vidět.

Cyklostezka Ohře

Velmi oblíbenou je jízda po cyklostezce Ohře, která je vedena podél této řeky. Jedná se o lehkou trasu bez většího převýšení. Výjimkou je pouze část u obce Rokle, kde je úsek se spádovým rozdílem.

Cyklostezka navazuje na Valdštejnovu cyklostezku v Bavorsku a je značená číslem 6. Z Chebu se vydáte 35 km dlouhou trasou, která vede přes Kynšperk nad Ohří do Sokolova. První část (z Chebu do Mostova) je zcela rovinatá, takže je vhodná i pro ty nejmenší děti. V Mostově se pak dá odbočit k romantickému zámku, kde rovněž sídlí hotel a muzeum porcelánu.

Za Mostovem vás čeká první stoupání a klesání a za Kynšperkem nad Ohří budete projíždět krásným rovinatým úsekem podél železniční trati. Za Dasnicemi čeká největší stoupání v délce asi 500 metrů. Cyklostezka pak pokračuje do Sokolova a Karlových Varů.

Cyklojízda krajinou

Tip: Vydáváte-li se na cyklodovolenou s dětmi, doporučujeme využít levné chaty v Karlovarském kraji, kde dobijete se svými ratolestmi baterky a vychutnáte si ještě více místní přírodu.

Stezky v krásné Šumavě

Šumava a předhůří láká nejen pěší, ale i cyklonávštěvníky na svou nedotčenou přírodu. V Národním parku Šumava se nabízí hned několik udržovaných stezek. Pro cyklisty je atraktivní například Hamerské údolí, okolí nádrže Lipno, Černé a Čertovo jezero. Nedaleko Černého jezera pak můžete ještě navštívit Bílý vodopád, který je nejvyšším vodopádem na Šumavě.

Cyklostezky na Lysou horu a Radhošť

Máte v plánu vydat se na severovýchodní Moravu? Pak krásné cyklistické stezky nabízejí Beskydy. Nejlepší trasy jsou ty na Lysou horu, což je nejvyšší vrchol Beskyd, a Radhošť, který patří k jejich nejznámějším vrcholům.

Nejlepší trasy ve Středočeském kraji

Nejlepší trasy pro cyklisty, preferující rovinatý terén, vedou ve Středočeském kraji podél známých řek Labe, Vltavy a Berounky. Další zajímavou stezku nabízí oblast mezi Rakovníkem a Křivoklátem – tzv. Greenway Berounka-Střela.

Patříte-li k milovníkům kopců, nabízí se stezky v jihozápadní části Středočeského kraje, konkrétně Brdy, což je lesnatá vrchovina, která je protkaná zpevněnými cestami. Hezké přírodní scenérie a rozhledy nabízí Vltavské cyklistické stezky ve Středním Povltaví a na Sedlčansku. Krásné trasy, které vedou přes Hornopožárské lesy a Voděradské bučiny, najdete v Posázaví a Ladově kraji.

Města, která nabízejí zajímavé cyklotrasy:

  • Mělník (terasa pod Zámkem) – z Mělníka pak můžete dále pokračovat do Kokořínska, podél Labe na sever, nebo podél Hořínského kanálu a Vltavy na jih.
  • Poděbrady – toto město s lázněmi nabízí cyklostezky, zámek, parky či jezero, které stojí navštívit především na jaře nebo na podzim.
- inzerce -, 11.12.2018
Vyzkoušejte
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
26.08.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 22:06
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 21:43
Vyjížďky, srazy, akce BIKE SRAZ NA VYSOČINĚ - 21 ROČNÍK dnes v 21:00
NEcyklo Nejlepší vtip 54 dnes v 20:59
Elektrokola CYC PHOTON X1, zkušenosti dnes v 20:39
Komentáře k blogu Z Linze do Budapešti přes Alpy dnes v 18:33
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 14:31
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

239 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024