reklama

Na kolo i v zimě? Středomoří je rájem mimosezónních cyklistů

I v zimě si můžete užít svůj oblíbený sport, aniž byste na kole mrzli. A nemusíte zrovna létat na jiný kontinent. Ostrovy ve Středozemním moři nabízejí nádhernou krajinu pro příjemné výlety a vyjížďky bez přemíry cyklistů a dalších turistů, kteří se sem vydávají v létě.

Středomoří je rájem mimosezónních cyklistů
Středomoří je rájem mimosezónních cyklistů
Foto: Srovnejto.cz

Sjednejte si výhodné cestovní pojištění přes online srovnávač a vyrazte letos na španělskou Mallorku nebo francouzskou Korsiku za horami i za mořem.

Mallorkou po Ecovies

Dovolenou na ostrově si každý může přizpůsobit podle svého. Pokud plánujete delší dovolenou a jste dobrodružnější povahy, můžete se na Mallorku i na Korsiku vydat autem. Cesta trvá zhruba dva dny a na ostrov vás dopraví pravidelný trajekt. Letadlem jste v Palma de Mallorca za 2 a půl hodiny, ale musíte počítat s tím, že si připlatíte za přepravu kola letadlem a následně z letiště do místa ubytování. Jinou možností je zaplatit si zájezd a nechat se o plánování postarat cestovní kancelář. Kolo si případně můžete zapůjčit i sami přímo na ostrově.

A proč je Mallorca tak oblíbenou cyklistickou destinací? Celý ostrov je protkán sítí kvalitních silnic a silniček, které jsou rájem pro silniční cyklisty, a zároveň nabízí rozmanité terény pro zkušené i rekreační jezdce. Pokud vám jde o náročnější sportovní výkon, můžete rovnou zamířit na hornaté jihozápadní nebo naopak na severovýchodní pobřeží. Na jihovýchodním pobřeží zase najdete příjemné a velmi klidné trasy.

Na Mallorce nebudete mít problém si díky velké nabídce průvodců a map naplánovat rozmanité trasy a orientovat se na nich. Všechny cyklotrasy jsou totiž mimo jiné lemované dřevěnými cedulemi Ecovies, které vám vždycky ukážou směr. Vyrážet na výlety můžete z mnoha destinací, jakými jsou na západě např. Andratx, Sóller, Pollença nebo Lluc, na severovýchodě Arta. Na jihovýchodním cípu ostrova je nejlepším výchozím bodem Felanitx, ze kterého se dá vyjet na Sant Salvador s nádherným výhledem po okolí, a s pomocí další dopravy i na Puig de Randa, o deset metrů nižší vrchol, který nicméně nabízí podobně krásné panorama okolní krajiny.

Dovolenou se nabízí uzavřít procházkou po historickém centru hlavního města, návštěvou katedrály, královského paláce nebo třeba musea moderního umění Es Baluard. Ochutnat vše španělsky (nebo spíše přesněji katalánsky) typické od ústřic, přes nejrůznější tapas, až po místní olivy a mandle můžete na tržišti Mercat de L´Olivar.

Korsika nabízí náročné terény

Francouzský autonomní ostrov a rodiště Napoleona Bonaparte, Korsika, je cyklistickým rájem pro náročné a zkušené jezdce. Korsice je vlastní unikátní, místy drsná atmosféra daná historií i horskými podmínkami, jež je hlavním lákadlem turistů, kteří chtějí zažít dovolenou v jedinečné krajině, kde se střetá moře s téměř třítisícovými vrcholy.

Na Korsice můžete strávit delší dobu a celý ostrov objet, nebo se vydat středozemím z přístavního města Bastia, přes město Corte, odkud máte na dosah nejvyšší vrchol Korsiky – Monte Cinto. Zpátky na pevninu vás pak přepraví opět trajekt, tentokrát z Ajaccia, které je největším a neoficiálním hlavním městem Korsiky.

I kvůli většímu převýšení je na Korsice chladnější počasí než například na Mallorce, stále je však zimní období příjemnou alternativou k rozpálenému asfaltu uprostřed léta. Pozor je třeba také dávat na častější výskyt volně se pohybujících zvířat, jak hospodářských, tak divokých.

Nezapomínejte proto při plánování cyklistické dovolené ani na cestovní pojištění, které se na těchto ostrovech může obzvlášť hodit. Portál zaměřený na cestovní pojištění se nazývá Srovnejto.cz a pro jeho využití, zjištění a objednání nejvýhodnější nabídky cestovka klikněte zde.

Dalším portálem, který se cestovnímu pojištění věnuje, je srovnávač epojisteni.cz, stejně jako v případě Srovnejta máte vyřízeno do dvou minut bez nutnosti kamkoliv chodit. Vše přijde do mailu, takže objednávku můžete provést klidně i na letišti. Dovolenou si užijete mnohem více, pokud víte, že jste připraveni na všechno.

- inzerce -, 20.12.2017
Blogy

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 před 11 minutami
Elektrokola přečipování elektrokola dnes v 09:25
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 dnes v 08:16
Technické rady Springer vidlice na fatbika dnes v 08:00
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. včera v 20:33
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 19:22
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 17:04
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

242 cyklistů (11 přihlášených)

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024