reklama

Kam letos vyrazit na dovolenou na kole?

Každý pátý Čech je vášnivý cyklista, který se vydává na dovolenou na kolech. Česká republika je na cyklostezky poměrně bohatá a svou kvalitou se řadí mezi ty lepší. I tak se Čeští cykloturisté rádi vydávají do zahraniční. Mezi nejoblíbenější oblasti patří naši západní sousedé, ale také ostrovy ve Středozemním moři nebo Skandinávie.

Norsko
Norsko
Foto: Smart Travel

Rakousko

Rakousko je pro české cykloturisty velkým lákadlem, je to především díky blízkostí a výbornými cyklostezkami. U našeho souseda najdeme celé turistické oblasti, které nabízejí zábavu jak pro adrenalinové nadšence tak i pro rodiny s dětmi nebo vozíčkáře. Mezi hojně navštěvované cyklostezky patří:

  • Dunajská cyklostezka
  • Ennská stezka
  • Innská stezka
  • Vídeň a okolí
  • Neziderské jezero
  • Zell am See
  • Alpentour

Německo

V Německu mezi oblíbené destinace pro cyklozájezdy patří Bodamské jezero, které leží na hranicích s Rakouskem a Švýcarskem. Cyklostezky vedou také kolem jezera Chiemsee. Mezi oblíbené se řadí cyklostezky podél Mosely, cyklostezka Ondra-Nisa nebo in-line stezky v okolí Berlína. za legendární je považována in-line trasa Flaeming-Skate, která je dlouhá přes 210 km.

Labská stezka

Jako ideální cyklodovolená a místo pro prodloužený víkend je trasa podél Labe, která se jmenuje „Elbe Radweg“. Labská stezka je určena nejen pro cyklisty, ale také pěší turistiku. Je dlouhá 1260 kilometrů­.Trasa prochází 7 spolkovými státy Německa. Většina cesty je rovina s asfaltovým povrchem, po kterých nesmí jezdit automobily.

Itálie

V Itálii je cílem hlavně cyklistický ráj v oblasti Lago di garda. na své si přijdou jak vášniví kolaři, tak rekreační cyklisti, kteří ocení nenáročné trasy kolem stejnojmenného jezera. Tisíce bajkařů ročně zavítá do oblasti Dolomitů. na kole se nevyráží pouze na poloostrov, ale častým cílem jsou ostrovy. ostrovy jako stvořené pro dovolenou na kole jsou Sardinie, Sicílie Liparské ostrovy.

Ostrov Elba

Elba je jedním z ostrovů Toskánského souostroví a je velmi často cílem turistů s jízdními koly. Je také výborným kompromisem pro rodiny, kde chce půlka jezdit na kole a druhá půlka odpočívat na pláži. Ostrov Elba nabízí krásné písčité pláže, ale také horské hřebeny.

Francie

Když se řekne Francie na kolech, okamžitě se všem milovníkům kola vybaví Korsika. Jako druhá je nejčastěji navštěvovaná oblast Provence. Pro ty, kteří se při jízdě na kole kochají výhledem a navštěvují zámky a hrady, je pro ně jako stvořená cesta podél Loiry.Ti kdo dávají přednost vojenské historii by neměli vynechat oblast Normandie.

Ve francouzských městech a po celé Francii se díky velkému přílivu cyklistů rozšiřují cyklostezky a Greenways. Cyklostezky jsou kvalitně značené  a vysoce bezpečné. To díky zákazu výskytu motorových vozidel.

Švýcarsko

Švýcarsko je spojováno především s masivními alpskými vrcholy a lyžařskými středisky. V letních měsících jsou tato sedla sjízdná na kole. Mimo to je také možné na kole projezdit oblast kolem Bodamského jezera nebo podél řeky Rýn.

Norsko

Dovolená na kole v Norsku je určená pro milovníky nedotčené přírody. Severská krajina, drsné horské tundry a stáda divokých sobů jsou splněným snem. Norsko nabízí tisíce kilometrů ničím nezkažené krajiny, mohutné vrcholky hor a průzračná jezera s obrovskými vodopády a jedinečné fjordy.

Norsko

Nezapomenutelné fjordy

Fjordy patří mezi nejzajímavější a nejkrásnější přírodní úkazy v Norsku. Za fjordy se nemusí až na sever Norska. Krásné fjordy jsou na západním břehu země. Místo, kam se nejčastěji jezdí, jsou fjordy na jihozápadním pobřeží, které jsou zařazené na seznam UNESCO a jsou to nejhlubší a nejdelší fjordy na světě. 

- inzerce -, 16.02.2016
Vyzkoušejte
 (CK Hoška Tour)
pěší turistika
Letecky
39 950 Kč
 (CK Hoška Tour)

Perly jižního Islandu – turistika

Island
16.06.2024 - 8 dní
pěší turistika
Letecky
39 950 Kč
 (CK Bondo)

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

Norsko
28.06.2024 - 12 dní
cyklistický
Letecky
26 940 Kč
 (CK Kudrna)

Ostrovy za polárním kruhem na kole

Norsko
05.07.2024 - 17 dní
cyklistický
Autobusem
47 800 Kč
 (CK Extrem Tour)

Dánsko na kole

Dánsko
13.07.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 900 Kč
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 43 před 16 minutami
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 00:37
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 22:58
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část včera v 22:36
Lehokola Trhající se schwaldemaraton včera v 22:23
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 15:30
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

411 cyklistů (5 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024