reklama

Sportovní prázdniny v Garda Trentino

Climbing, jachting, mountain bike a další: každý si přijde na své.

Foto: Ingarda Trentino

Milujete sport na čerstvém vzduchu? Máte rádi horolezectví a turistiku? Nebo upřednostňujete plachetnice a surf?

Garda Trentino vítá každého milovníka outdoorových spor­tů

Čistá voda, krásné hory, dech beroucí výhledy… To vše a mnohem více nabízí severní oblast kolem jezera Lago di Garda. Ideální místo pro ty, kdo milují outdoorové sporty, kontakt s přírodou a dobíjení energie.

Jízda na horském kole, horolezectví, turistika, stejně jako plachtění, windsurfing, canyoning, kitesurf a jízda na kajaku: v Garda Trentino najdete prostředí přírodou připravené ke sportování a outdoorovým aktivitám.

Mountain bike

V Garda Trentino vás čekají velkolepé trasy různých délek a obtížností vhodné pro jízdu na horském kole, s výškovým rozdílem více než 2000 metrů, s výhledem na jezero a nejkrásnější hory v okolí. Svezete se kolem rakousko-uherských pevností a tunelů, pozůstatků první světové války, která se dotkla i těchto míst, zahlédnete Marmitte dei Giganti – velké ledovcové kotle, ze kterých podle legendy pili obři – anebo hrady a středověké vesnice. Část cest vede na Monte Baldo a do nedalekých hor, k horským chatám ve vysokých nadmořských výškách.

Climbing

Legendární Ďáblovo údolí a Monte Velo čekají na fanoušky sjezdového downhillu. Busatte Bike Park, v blízkosti města Nago, je oblíbenou destinací těch, které potěší skoky a paraboly, překážkové dráhy a prudké sjezdy. Dvousetkilometrový okruh, s celkovým výškovým rozdílem 10 000 metrů se rozprostírá mezi jezerem Lago di Garda, údolím Ledro, Monte Baldo, Monte Bondone a Valle dei Laghi: Mountain & Garda Bike vás zve k objevení nejkrásnějšího místa regionu Trentino!

Horolezectví

Garda Trentino je destinace, kterou nesmí minout žádný lezec! Více než tisíc tras pro sportovní lezení na dobrých skalách čeká jak na velmi zkušené horolezce, tak i na ty, kteří si chtějí tuto disciplínu vyzkoušet poprvé: trasy mají různou obtížnost, od 3 do 8, a vyhovují specialistům, začátečníkům, dospělým i dětem, nabídnou neuvěřitelný výhled na jezero a celé území Garda Trentino.

Útesy Belvedere, Calvario, Policromuro a Corno di Bo patří do bohaté nabídky tras různé obtížnosti s fantastickou scenerií. Jako alternativu přírodních útesů můžete využít plně vybavené boulder tělocvičny pro začátečníky i pokročilé; boulder telocvična nedaleko Arco a Riva del Garda v údolí Sarca nabízí více než 750 m2 lezecké plochy a téměř 150 tras. Zájemci o lezecké vzrušení si nenechají ujít Climbing Stadium, domov Rock Master, nejslavnější lezecké soutěže na světě.

Město Arco je královnou lezení, místem významných mezinárodních horolezeckých akcí, obchodů a specializovaných služeb s nejmodernějším vybavením a technickým oblečením.

Vodní sporty

Stálý a intenzivní vítr, mělké vlny, mírné teploty: Garda Trentino nabízí ideální podmínky pro plachtění, windsurfing a kitesurfing. Peler a Ora, dva nejznámější, střídající se větry, celý den poskytují ty nejlepší podmínky pro plachtění a surfování: první fouká dopoledne do 13 hodin a dosahuje rychlosti více než 13 m/s; druhý, který přichází z jihu, fouká v odpoledních hodinách. Maximální intenzitu dosahuje v letním období.

Jste zkušení jachtaři? Anebo jste nikdy nezkusili postavit se na surf? Jezero Garda nabízí ty nejlepší podmínky pro specialisty i začátečníky! Na každém kroku najdete jachtařské kluby uznávané FIV (italskou Sailing Federation) s autorizovanými školami plachtění a kurzy pro dospělé i děti. Riva del Garda a Torbole představují dokonalost pro všechny milovníky surfování. Přítomnost větrů a kvalita služeb zaručují optimální podmínky pro windsurfing a kite surfing: jsou tu školy a půjčovny na nejvyšší úrovni a velmi efektivní záchranná služba.

Windsurfing

Garda Trentino je jedním z nejlepších míst v Evropě pro regaty a je pořadatelem slavných soutěží mezinárodní úrovně. Intervela, Lake Garda Meeting či Optimist d'Argento jsou některé z důležitých událostí, které se konají na vodách jezera.

To ještě není všechno! Pluli jste někdy na kánoi? Obdivovat krajinu z paluby je jedinečný pocit. V dopoledních hodinách se můžete na kánoi dostat pod krásný vodopád Ponale, který lze vidět jenom od jezera, a vychutnat si ticho. Ti odvážnejší si nenechají ujít slalom v ústí řeky SarcaLido di Arco.

Jezerních vod si vysoce cení také milovníci potápění: kouzlo krajiny pokračuje pod hladinou kamenitým dnem s kaňony, historickými vraky a množstvím ryb. Garda Trentino udivuje i pod vodou! Mnoho památek a zajímavostí, jako je například socha Crista Silente, leží v 15metrové hloubce, stejně jako pozůstatky a koryta potoků městečka Tempesta. Pokud máte rádi potápění, nenechte si ujít příležitost prozkoumat hlubiny největšího italského jezera!

V Garda Trentino je provozován také Stand Up Paddling, který spočívá ve veslování ve stoje na desce. Jedná se o novou sportovní disciplínu, přípravnou aktivitu pro windsurfing nebo sport jako takový. Umožní vám seznámit se s vodou a načerpat nové síly! Zkuste to, zábava je zaručená!

Sport, zábava, příroda. Objevte kouzlo vodních sportů na jezeře Garda Trentino!

Canyoning

Pokud máte rádi dobrodružství, nenechte si ujít zážitek z canyoningu. Oblasti Garda Trentino, údolí Ledro a Sarca, jsou oblíbenou destinací milovníků tohoto stále populárnějšího sportu. Prozkoumejte lesy a potoky: pusťte se do dobrodružství ve společnosti průvodců z center canyoningu, znalců nejkrásnějších neznámých tras. V letní sezoně jsou organizovány denní výlety. Zkontaktujte naše průvodce a spolehněte se na jejich odborné znalosti pozoruhodných zážitků nabízených oblastí Garda Trentino.

Trekking

Destinace Garda Trentino je proslulá také bohatou nabídkou turistických tras. Více než 20 tras různých stupňů obtížnosti a typů si vychutnáte s přáteli nebo rodinou.

Vedou po vrcholu nad jezerem a otevírají úchvatné scenérie, pohled na historické památky a překrásná místa: stezka Ponale a Busatte-Tempesta nabízí nádherný výhled na jezero Garda a okolní krajinu. Trasa Triaste a Sentiero della Memoria vedou kolem míst bojů první světové války. Území Marocche – Měsíční údolí se zvláštním seskupením skal a Marmitte dei Giganti s velkými ledovcovými výmoly fascinují děti i dospělé svou majestátností.

Trekking

Garda Trentino si užije celá rodina!

Nabídka v této oblasti je opravdu vhodná i pro děti: mnoha aktivitám se můžete věnovat společně s celou rodinou. Jízda na horském kole, pěší turistika, výlet na plachetnici nebo na kanoi, surfování, tenis, golf… Vyberte si sport a s důvěrou se svěřte do rukou místních excelentních sportovních center.

Dovolená u jezera Garda v Garda Trentino je také příležitostí vyzkoušet si nové sporty jako surfování, kite či horolezectví. Zkušení instruktoři doprovázejí malé i velké při objevování celé řady aktivit, vzdělávacích i zábavných. Ví se, že sport podporuje integraci, přátelství a zvídavost. V Garda Trentino je to ještě jednodušší!

Služby šité na míru potřebám rodiny obohatí váš pobyt u jezera Garda. Na krásných plážích Riva del Garda a Torbole najdete dětská hřiště, pískoviště a basketbalová hřiště či skluzavky do vody, umístěné na plošinách na vodní hladině. Letní sezonu v Garda Trentino oživuje zábavní program a hry pro děti.

Péče a starostlivost o detail jsou hlavní ingrediencí pohostinnosti Garda Trentino.

Dlouhá tradice cestovního ruchu vychovala zkušené odborníky, kteří se o vás postarají.

Zařízení v této oblasti vyhoví nárokům všech milovníků jízdy na horském kole, pěší turistiky či surfování a dalších sportů.

Zvláštní pozornost je věnována službám a aktivitám uspokojujícím potřeby rodin.

Krásy přírody

Přírodní prostředí je skutečně unikátní: stezky s nádhernými výhledy vám umožní užít si čisté vody jezera při procházce po jeho pobřeží nebo přes olivové háje, kde se otevírají krásné přírodní výhledy. Středověká města a horské vesnice připomínají rytmy a tradice minulosti, náměstí a ulice měst zvou na procházku a objevovaní umění, historie a kultury těchto míst. Garda Trentino vám dáva na výběr jezero a hory, cestičky, cyklostezky a okolí řek.

Fotogalerie

Ingarda Trentino, 14.07.2014
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 01:37
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
Technické rady Nový gravel včera v 14:23
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 12:24
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

325 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024