reklama

Novinky Catlike 2014

Španělský výrobce přileb letos trochu ubral plyn v představování dalších nových modelů a raději dal přednost inovacím těch stávajících.

Foto: M. Koukal / Catlike

V posledních několika letech se velmi výrazně obměnila celá nabídka přileb Catlike a tak není kam spěchat s dalšími novinkami. Španělé jdou cestou kvality a každému jednotlivému výrobku věnují náležitou pozornost  a tak se může přilba dočkat postupných inovací a udržet se v katalogu po dlouhá léta. Jako například model Kompacto, který dnes není již nejdražším modelem, ale stále je velmi oblíbený ve své poslední modifikaci. Inovuje se design, upínací systémy, materiály. Zdokonalovat dokonalé, to je krédo značky Catlike.

Mixino nové generace

Novinka letošní sezóny z oblasti silničních high tech přileb se dočkala dalších inovací. Tou nejpodstatnější je použití Graphenu, což je zcela nový materiál (objeven v roce 2004) využívající nanovlákna.

Logo Graphene Nanotech
Catlike Mixino

Firmě Catlike se tak podařilo letos představit vůbec první přilbu využívající Graphen. Jedná se o formu uhlíku, strukturou podobnou grafitu, která má velmi zajímavé fyzikální a chemické vlastnosti. Základní struktura Graphenu  je tvořena atomy uhlíku, uspořádanými v rovinné síťi jedné vrstvy atomů uhlíku v hexagonálním tvaru. Vytvořena je tak silně vrstvená lamelová struktura atomů ve tvaru „včelích pláství“, jejichž vzájemné kovalentní vazby spolu s Van der Waalsovými silami dávají výslednému materiálu až 200 krát vyšší pevnost, než ocel, při extrémně nízké hmotnosti.

Struktura atomů

Tento materiál vykazuje velkou mechanickou pevnost a jedinečné elektronické vlastnosti. Graphen je v současnosti velmi využívaný materiál v oblasti fyzikálního výzkumu materiálů. U přilby Catlike Mixino tak tyto nanovlákna poskytnou maximální ochranu s minimální hmotností.

Řez přilbou Catlike Mixino

Vnitřní aramidová kostra přilby, která zajišťuje její pevnost, je dále ošetřena polymerní matricí graphenových nanovláken, což se projeví zvýšenou pevností a potažmo u přilby lepší absorbcí energie při nárazu. Díky Graphenu se vnitřní kostra přilby pevnostně zlepšila především ve spojích.

Přilba Catlike Mixino
Barevné variace přileb

Tvarově se nové Mixino nepatrně odlišuje od předchůdce větracími otvory, u nichž bylo dosaženo větší účinnosti optimalizací tvaru a sklonu.

Upínací systém

Inovativní upínací systém MPS (Multi Position System) umožňuje optimalizovat komfort přilby díky možnosti individuálního nastavení ve čtyřech bodech. Navrženého tak, aby se přizpůsobil jakékoli velikosti hlavy.

Přídavná skořepina

Novinkou je přídavná skořepina proti dešti, kterou lze přikoupit u modelů Mixino a Whisper.

Kompacto a Taco s novým upínáním

Legendární přilba Kompacto má nyní pokročilý multipoziční upínací systém MPS eXe, který vychází z MPS eVo. Ramena systému jsou navržena s možností vkládání ergonomických vložek, které podle tvarů hlavy. MPS eXe umožňuje také nastavení celého upínacího systému na výšku ve dvou polohách, což zabraňuje nepříjemným pocitům v oblasti týlu.

Přilba Catlike Kompakto
Upínací systém

Stejně jako Kompacto se nového upínacího mechanismu dočkala i přilba Taco, která patří u Catlike ke vstupním modelům.

Stojan s přilbami
Přilba Catlike Tako

Mixino VD 2.0 – zajímavá alternativa pro časovku

Časovkářská přilba nemusí mít vždy kapkovitý tvar. Poněkud méně extravagantní provedení nyní nabízí Catlike u přilby Mixino VD 2.0. Jedná se o známé Mixino, ovšem na povrchu s aerodynamickou skořepinou a speciálním lakem, vše pro co nejmenší odpor vzduchu. K dispozici jsou čtyři barevná provedení.

Přilba Catlike Mixino VD 2.0
Přilba Catlike Mixino VD 2.0
Přilba Catlike Mixino VD 2.0

Kompletní sortiment značky Catlike najdete na webu výhradního českého dovozce, kterým je společnost Cy­kloŠvec.

Fotogalerie

Řez přilbou Catlike Mixino Přilby Catlike Mixino Přilba Catlike Mixino Přídavná skořepina proti dešti, kterou lze přikoupit u modelů Mixino a Whisper. Přilba Catlike Kompakto Přilba Catlike Tako Přilba Catlike Mixino VD2.0 – zajímavá alternativa pro časovku Přilba Catlike Mixino VD2.0 – zajímavá alternativa pro časovku Přilba Catlike Mixino VD2.0 – zajímavá alternativa pro časovku Časovkářská přilba nemusí mít vždy kapkovitý tvar.
Cyklošvec (PR), 29.01.2014
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 01:14
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 21:38
Cestování na kole Velikonoce za polárním kruhem 3/2024 včera v 21:12
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 20:42
Ukrajina 42 včera v 19:23
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky včera v 07:48
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

248 cyklistů (4 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024