reklama

Cyklovíkend se Sport Arsenalem a Cykloknihami

Chcete zažít pohodový víkend na kolech, projet se po parádní cyklostezce kolem Labe, odpočinout si, vykoupat se, pobavit a poznat prima lidi? Máte chuť si poslechnout zajímavá vyprávění známých cyklocestovatelů? Přijeďte na víkend 21.-23. června do Poděbrad.

Foto: NaKole.cz

Dvakrát za sebou jsme s Cyklovíkendem pobývali v jižních Čechách a měli základnu u malebných Netolic. Předloni nás provázel téměř celou sobotu doslova monzunový liják, v loňském roce jsme se zase schovávali před sluníčkem a vedrem v hlubokých lesích kolem Kleti (nebo v hospůdkách na trasách). Obojí mělo své kouzlo a je nač vzpomínat.

Letos bychom si měli užít rovinaté Polabí kolem lázeňského města Poděbrady. Měla by to být pohoda a příležitost pro účast i méně zdatných účastníků, kteří si do kopcovitého podhůří Blanského lesa netroufali. Hlavně rodiny s dětmi jsou srdečně zvány s ohledem na naprosto bezpečnou Labskou cyklostezku, která prochází v bezprostřední blízkosti místa nocování. Zajímavostí k vidění bude kolem dokola dost: samotné Poděbrady a jejich pamětihodnosti, Slavníkovské hradiště v Libici nad Cidlinou, soukromé muzeum historických bicyklů a motorek v Přerově nad Labem nebo nepříliš vzdálené Hrabalovo Kersko. Tam na nás dýchne nostalgie Hrabalových knih, ucítíme vůni klobás, ochutnáme lahodné postřižinské pivo a vybaví se nám scény z filmu Slavnosti sněženek.

Základnou Cyklovíkendu bude kemp přímo u řeky Labe, který v poslední době prošel celkovou rekonstrukcí. Dvě tamní restaurace jistě zvládnou nápor žíznivých a hladových účastníků naší akce.

Pro účastníky Cyklovíkendu chystáme překvapení – plavbu parníkem a možnou návštěvu firmy Sport Arsenal. Bližší informace dostanete při příjezdu.

Nezbývá, než si přát počasí podobné tomu loňskému a popřát příjemné zážitky všem účastníkům.

Startovné: 0 Kč

Jako žádný předchozí rok ani letos startovné nevybíráme. Jedná se o pozornost obou pořádajících firem svým zákazníkům. Každý obdrží popis tras, upomínkový list, poukázky na občerstvení (pivo nebo limo, klobása), k dispozici bude příležitostné razítko. Vstup na večerní besedy s promítáním je také zdarma.

Místo konání:

A.T.C. Autokemp Golf ležící na jihovýchodním okraji Poděbrad na pravém břehu Labe.

Prezentace:

V pátek 21. června od 17.00 hodin do 22.00 hodin, případně v sobotu 22. června do 9.00 hodin. Příjezd do kempu je možný už od pátečního dopoledne.

Poplatky za nocování:

Platí si každý sám při příjezdu v recepci kempu.

Poplatek za osobu: do 12 let – 40 Kč, nad 12 let – 70 Kč
Poplatek za stan: 70 Kč
Parkovné za auto: 70 Kč

Poplatek za obytný automobil: 120 Kč
Lázeňský poplatek: 15 Kč
Ceny se rozumí za jednu noc.

Veškeré hygienické zázemí kempu bude pro účastníky naší akce k dispozici.

Nocování v chatkách:
V kempu je možnost ubytování ve dvoulůžkových a čtyřlůžkových chatkách. Větší jsou vybaveny sprchovým koutem, WC, kuchyňkou, ledničkou, televizorem a novým nábytkem, menší chatky novým nábytkem a ledničkou. Máme zamluvenou rezervaci těchto chatek do 20. května 2013. Zájemci si mohou domluvit ubytování přímo na tel.: 602 330 204. Jak se budou chatky postupně zaplňovat, bude této možnosti ubytování ubývat, proto kdo dřív zavolá… Heslo: CYKLOVÍKEND.

Jinak jsou k dispozici místa pro stanování, případně pro nocování v obytných autech.

Vstup do kempu je na čipy, které budou účastníkům vydány za vratnou zálohu 200 Kč.

Stravování:

Účastníci si zajišťují sami. V sobotu v podvečer dostanou všichni od pořadatelů zdarma opečenou klobásu a pivo, děti nealko. V kempu jsou dvě restaurace a pizzerie s dostatečným výběrem jídla a pití.

Trasy:

Budou doporučeny, ale nikomu nebráníme, aby si zvolil individuální. Neorganizujeme žádný hromadný peloton. Trasy povedou zčásti po Labské cyklotrase, která je ideální pro rodiny s dětmi v přívěsných vozících a zejména pro malé prcky, kteří mohou svoje první metry na vlastních kolech či odrážedlech absolvovat zcela bezpečně.

Doporučujeme velkou cykloturistickou mapu Okolí Prahy, Nymbursko č. 111 v měřítku 1:60000 z vydavatelství SHOCART, případně atlas LABSKÁ CYKLOTRASA, který bude k dostání na místě.

Večerní program:

Páteční i sobotní večer vyplní přednášky cyklocestovatelů a promítání, která se v těchto dnech dojednávají.

Upozornění:

Je potřebné nahlásit svou účast pořadatelům předem (kvůli zajištění organizace, občerstvení apod.). Volejte na číslo: 325 551 962 nebo mailujte na adresu: obchod@sportar­senal.cz. Uveďte počet, kolik vás přijede. Nepřihlášení účastníci se vystavují nebezpečí, že na ně nezbyde klobása, plánky tras, diplomek a podobně.
Po celou dobu srazu bude možnost zakoupit rozličné vybavení firmy Sport Arsenal za velice příznivé ceny.

Také máte jedinečnou příležitost zakoupit knížky z vydavatelství CYKLOKNIHY s 50procentní slevou. Podmínkou je, že nám svůj požadavek nahlásíte předem (telefonicky – 377 539 988, mailem – redakce@cyklok­nihy.cz) a my Vám knihy připravíme. Nebudeme je posílat, ale v kempu je předáme proti zaplacení.

Svoji účast předběžně přislíbili cyklospisovatelé Milan Silný a Milan Martinec, takže se s nimi budete moci pobavit a nechat si jejich knihy podepsat.

Fotogalerie

Jiří Říha, Cykloknihy (PR), www.cykloknihy.cz, 28.05.2013
Vyzkoušejte
Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 990 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 10:12
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 09:47
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

459 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024