reklama

Cykloturistika po Jižní Moravě

Foto: Autor

Určitě se to minulý rok stalo spoustě z Vás – naplánovaná dovolená, zaplacený zájezd, ale nakonec nemožnost odjet kvůli koroně. Sice jsem mohl dovolenou v práci odvolat, ale už jsem byl naladěnýna volnočasové vlně, tak jsem se rozhodl, že se nevzdám a dopřeju si turistiku s objevováním krás naší zemičky. Původní plán byly toulky po horách s kamarádem, ale vše nakonec dopadlo ještě jinak.

Turistika na kole mi přišla jako bezva alternativa

Kamarád nakonec naši akci vzdal, ale já jsem chtěl něco vidět a přišlo mi jako perfektní nápad nějaké to větší objevování krás ČR na kole, ze kterého toho člověk uvidí opravdu spoustu a přitom si užije zdravý pohyb. Nakonec padla volba na Jižní Moravu, kterou jsem ještě neměl vůbec prozkoumanou, ale všichni okolo hlásili, jak je tam nádherně. Naložil jsem proto kolo, sbalil stan, něco na zub a vyrazil v mé Octavia combi, která měla sloužit částečně i jako místo na spaní (mimochodem nemůžu si to auto pro tyto účely vynachválit – nechal jsem si ušít matraci přesně podle tvaru zavazadlového prostoru a člověk se takto v autě vyspí perfektně a kdekoliv se mu zachce, takže není problém vyrazit za turistikou kdykoliv a kamkoliv).

Kde jsem se konkrétně pohyboval a co bych na Jižní Moravě doporučil

První den jsem vyrazil do okolí Klobouků u Brna, Kobylí a Velkých Pavlovic a to jak za vinohrady, tak za rozhlednami, kterých je v okolí nespočet a mají své kouzlo. Doporučit můžu zejména Stezku nad Vinohrady a to díky netradičnímu tvaru a provedení této rozhledny, ale i díky okolí. Známé jsou také barevné domečky nahoře nad horními Pavlovicemi, u kterých jsem se byl podívat (slouží jako ubytování).

Druhý den nemohl chybět přejezd Pálavy včetně Dolních Věstonic. Nahoru na Pálavu už bych na kole kvůli terénu nejel, ale jinak ji můžu jedině doporučit – výhledy na Novomlýnské nádrže a celé okolí jsou opravdu kouzelné.

Třetí den pak patřil pohodové turistice v Lednicko-Valtickém areálu a jeho okolí, který zaujme především toho, kdo hledá pohodové nenáročné ježdění, krásné zahrady, stavby a zkrátka poklidný den bez velkých fyzických nároků.

Fotogalerie

04.02.2021 vložil/a: Hanar
karma článku: 3.95
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč
PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

396 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024