reklama

Cyklostezkou Odra-Nisa až k Baltu

Termín: 14.08.2018 - 20.08.2018, 7 dní
Cena od: 8 950 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Se závěrečným vykoupáním v moři

Putování podle řek Nisa a Odra nejkrásnějším úsekem Německo – polské cyklostezky, která je dlouhá 591 km a vede od Jizerských hor až k Baltickému moři. V programu je úsek od přírodního parku Bad Muskau k moři. Terén je rovinatý, převážně pěkný asfalt a jako vždy je možnost trasu krátit. V místech, kde dříve zdánlivě končil svět, se dnes před cyklistou otevírá pravý ráj. Cesta přes státní hranice dnes již není problémem. Putovat budete nejprve podél Nisy a dál podél Odry, kde převládá rovinatá říční krajina téměř ve své původní podobě. Z hráze budete mít pěkné výhledy. Čeká vás krásná lužní krajina, historická města, typické lužické vesnice a městečka s možností občerstvení v útulných hospůdkách. V závěru vede trasa po málo frekventovaných silnicích pěknou krajinou.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun do Německa. Cyklotrasa Bad Muskau – Gubin. Celkem 64 km, možnost krácení. Putování Dolní Lužicí, rozmanitou rovinatou krajinu utváří říční nivy Sprévy a Nisy, vřesoviště, oblasti jezer a zalesněných pásem. BAD MUSKAU – lázeňské městečko s jedním z nejkrásnějších parků v Sasku, který je zapsán na Seznamu přírodního dědictví UNESCO.

2. den: cyklotrasa Gubin – Neuzelle – Frankfurt – Kostrzyn. Celkem 60 – 95 km, možnost krácení. Stále po rovině jezerní oblastí Odry a Sprévy. NEUZELLE – zajímavý klášter s barokní zahradou a pivovarem. Eisenhüttenstadt – historické jádro města.

3. den: cyklotrasa Kostrzyn – Hohenwutzen – Schwedt. Celkem 60 – 88 km, možnost krácení. Říční nivou řeky Odry. Panují zde „holandské“ hydrologické podmínky, protože střední úroveň hladiny vody Odry je vyšší než vodní úroveň okolní severozápadní krajiny, což znamená, že se zde téměř vždy vyskytuje voda, která musí být využita nebo odvedena. CRIEWEN – zajímavý zámecký park.

4. den: cyklotrasa Schwedt – Gartz – Penkun – Löcknitz. Celkem 50 – 72 km, možnost krácení. GARTZ – v okolí stará ramena Odry, ptačí rezervace. PENKUN – historické město, zámek, skanzen. Pěkná krajina. LÖCKNITZ – historické město, romantický hrad.

5. den: cyklotrasa Ueckermünde – Anklam – Usedom. Celkem 68 km, možnost krácení. UECKERMÜNDE – historické město se zámkem a hradem, přístav. Výhled na Štětínský záliv. V okolí města vřesoviště. ANKLAM – obranné hradby s bránou Steintor.

6. den: cyklotrasa Usedom – Seebad Ahlbeck, celkem 34 km. Možnost vykoupání v moři a zajížďky do středisek Seebad Heringsdorf a Swinoujscie, cca 20 km. USEDOM – hlavní město ostrova, návštěvnické centrum národního parku Údolí dolní Odry. AHLBECK – hezké lázeňské městečko, široké pláže. HERINGSDORF – lázeňské město s vyhledávaným slaným pramenem a širokými plážemi. Určitě si v některé z četných restaurací dáte smaženého herringa, nebo jinou dobrou rybí specialitu. SWINOUJSCIE (PL) – pláže, rekreační středisko, přístav. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.

7. den: návrat v časných ranních hodinách. 

Ubytování

1x Dom Turysty Gubin, jedno až třílůžkové pokoje, 1x Dom Turysty Kotrzyn, jedno až čtyřlůžkové pokoje včetně koupelny (2x je ubytování zajištěno v Polsku), 3x hotel v Německu, dvoulůžkové pokoje.

Stravování

snídaně. Večeře individuálně v hotelových restauracích

Cena zahrnuje

přeprava, 5x ubytování, 5x snídaně a průvodce

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

241 cyklistů (17 přihlášených)

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024