reklama

Na kolech jihem Rumunska

Termín: 14.07.2018 - 22.07.2018, 9 dní
Cena od: 7 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Putování podhůřím Făgăraşe a Parângu

Bajkový přejezd přes nejvyšší hory Rumunska, kde šlapání vzhůru je po zásluze odměněno parádními sjezdy dlouhými několik desítek kilometrů. Na zájezdu nás bude po celou dobu doprovázet autobus, takže pojedeme nalehko a budeme si moci lépe vychutnat krásu divoké karpatské přírody, pravoslavné kláštery i nezapomenutelné sjezdy.

Program zájezdu

1.–2. Z Brna přes Bratislavu a Maďarsko autobusem do obce Breaza v podhůří FĂGĂRAŞE. Úvodní „zahřívací“ podhorská etapa ke klášteru Statiunea Sămbata. (↑ 550 m, ↔ 50 km)

3. Přejezd Făgăraşe po proslulé Făgăraş Highway. Vyšlapeme okolo vodopádu Bălea Cascada s množstvím stánků nabízejících více či méně kýčovité suvenýry až na vrcholek k chatě a jezeru Bălea Lac (2.045 m). Vrchol hor nepřekonáme sedlem, ale kilometr dlouhým tunelem vedoucím pod hřebenem Făgăraşe. Na „valašské“ straně hor přejedeme po monumentální hrázi přehrady Lacul Vidraru, budeme obdivovat naleštěnou obří sochu „elektrárenského boha“. Nocovat budeme pod zříceninou pravého DRÁKULOVA HRADU Poienari (česnek s sebou!!) (↑ 1800 m, ↔ 75 km)

4. Po nekonečných schodech k hradu a poté po opuštěných podhorských prašných cestách okolo monastýrů až do vísky Brezoi v hlubokém údolí řeky Olt mezi pohořími Lotru a Căpăţâni. (↑ 980 m, ↔ 65 km)

5. Busem se popovezeme do městečka Voineasa, odkud vystoupáme mezi strmými hřebeny Lotru a Căpăţâni okolo přehrad na řece Lotru do horské osady Obărsia Lotrului. (↑ 1200 m, ↔ 80 km)

6. Nejhezčí etapa. Pohořím Latoritei vystoupáme do výšky 1.900 m. Při jízdě po hřebeni budeme obdivovat nádherné výhledy na přehradu a okolní poloniny. Stany bourat nebudeme, spát budeme opět v Obărsii. (↑ 1000 m, ↔ 50 km)

7. Překonáme nejvyšší sjízdné rumunské sedlo Urdele (2.141 m) s luxusním výhledem na pohoří konce karpatského oblouku. Odměnou za zdánlivě nekonečné stoupání okolo salaší bude famózní sjezd soutěskou do obce Novaci. (↑ 1500 m, ↔ 80 km)

8.–9. „Podhorský relaxační den“ během něhož zajedeme k pravoslavnému klášteru v Polovragi a navštívíme krasovou jeskyni v Baia de Fier. Odpoledne naskočíme do autobusu a vyrazíme na cestu zpět přes Maďarsko a Slovensko do Brna. (↑ 300 m, ↔ 25 km)

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, polopenzi, 6x tábořiště, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Praha, Brno, Bratislava

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rumunsko Rumunsko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

367 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024