reklama

Krásy Černé Hory na kole

Termín: 11.08.2018 - 18.08.2018, 8 dní
Cena od: 10 590 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Cykloturistika v horských partiích úchvatné Černé hory. Národní park Durmitor a Biogradská Gora, kaňonem řeky Tara až ke Skadarskému jezeru a k moři. Krajem hlubokých lesů, divokých říčních údolí a ledovcových jezer obklopených horskými velikány. Typické salaše, starobylá města a koupání v čistém moři.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár nad Sázavou - Žabljak. Autobusem přes Maďarsko na ubytování v nejkrásnějším černohorském pohoří Durmitor. Nenáročná vyjížďka ze Žabljaku na vyhlídku Čurovac (1625 m) s dramatickými výhledy do 1300 m hlubokého kaňonu divoké řeky Tary.

3.den: N.P. Durmitor. Výlety pěšky na Černé jezero, masiv Medžed, Ledovou jeskyni a Bobotov Kuk. Na kole k Vražje a Riblje jezero, nebo volitelně rafting v kaňonu řeky Tary (od 40 EUR/os.). Pro náročné kolem Durmitoru královský okruh s překrásnými výhledy, na kole dvoutisícovými sedly mezi vápencovými masivy, kolem ledovcových jezer, ale i kaňonem řeky Sušica, přes horské vesničky a louky.

4.den: Žabljak - N.P. Biogradska Gora. K vysokému mostu přes řeku Taru, možnost koupání. Na kole okouzlujícím kaňonem řeky Tary (UNESCO), nejhlubším a nejdelším v Evropě, přes Mojkovac do kempu u ledovcového Biogradského jezera v národním parku Biogradska Gora.

5.den: N.P. Biogradska Gora. Od překrásného Biogradského jezera krajem údolí a jezer v národním parku pěšky pralesem nebo z Jezerine na kole kolem vrcholu Zekova Glava a sedlem Kršara k Šiško jezeru. Kolem salaší přes vyhlídku Bendovac k Biogradskému jezeru.

6.den: N.P. Biogradska Gora - Skadarské j. - Boka Kotorská. K starobylému pravoslavnému monastýru Morača. Přejezd s vyhlídkou na „perlu Balkánu“ - Skadarské jezero, autobusem na ubytování u malebného zálivu Boka Kotorská, prohlídka zachovalého středověkého města Kotor (UNESCO) s večerní osvětlenou pevností aj.

7.-8.den: Boka Kotorská - Dubrovník - Žďár nad Sázavou. Prohlídka okouzlujícího starobylého Dubrovníka (UNESCO), obklopeného tisíc let starými hradbami. Křivolaké uličky, kavárny, koupání. Navečer odjezd přes Slovinsko a Rakousko domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 5x snídaně a 4x večeře, 5x ubytování v 4-lůžkových apartmánech s dvěma oddělenými ložnicemi a v dvoulůžkovém pokoji v hotelu, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Černá Hora Černá Hora

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

406 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024