reklama

Jarní voda na Slovensku

Termín: 04.05.2018 - 08.05.2018, 5 dní
Cena od: 4 400 Kč

vodácké Autobusem
Foto: CK Kudrna

Splujeme Dunajec, Bialku, Čierný Váh, Belou a Prielom Hornádu!

Také letos vám z vodáckých akcí nabízíme nedaleký a přesto pro některé neznámý kraj - severní část Slovenska, do Polska co by kamenem dohodil. Živé, ale nezákeřné řeky jsou seřazeny tak, aby i méně zkušení vodáci stačili „chytit dech“ a užít si proudící vody na dvoumístných nafukovacích kánoích. Užijte si tedy poklidný Dunajec s nepřekonatelnou scenérií pieninských hor či loni zpřístupněný Prielom Hornádu. Jde o skalnatou soutěsku dlouhou přes 15km, kterou se řeka Hornád prolamuje v nezáludných peřejích do obtížnosti WWII. Kudrna využil této jedinečné příležitost a zařadil splutí toho úseku do tohoto vodáckého zájezdu. Splujeme také o něco málo sportovnější horské říčky Bialku a Belou. Vodácký program je zpestřen příjemnou túrou v národním parku Pieniny či návštěvou místních zajímavostí.

Program zájezdu

1.–3. V pátek večer odjedeme z Brna a noční jízdou přes Olomouc a Hranice dorazíme až na Slovensko, kde nás po krátkém dospání a vodácké instruktáži čeká kličkování mezi pltěmi na nejhezčím úseku Dunajce (ZW – WW I). Tato řeka, která patří mezi nejčistší ve střední Evropě, je malebně zaříznuta mezi skalisky Pieninských hor a tvoří v těchto místech slovensko-polskou hranici. Ve zbytku dne si vyšlápneme do Pieninského národního parku, který je znám svou krásnou krajinou, především pak právě řekou Dunajec a pohodovou túrou přijdeme až do Červeného kláštora, kde se na dvě noci ubytujeme. Další den nás čeká sportovnější horská říčka Bialka (WW I-II).

4.  Dopoledne nakoukneme  do malebné soutěsky Jarabinský prielom, který byl vyhlášen jako chráněný přírodní výtvor. Toto kaňonové údolí je dlouhé necelý kilometr a hluboké až 40m. Jestli podmínky národního parku dovolí (výška vody apod.), zařadíme na tento den možnost jedinečného zážitku a to splavování úseku na řece Hornád - Prielom HornáduTakřka 15km dlouhý skalnatý kaňon, jehož splavování NP Slovenský ráj umožnil teprve v roce 2016, se řadí mezi nejkrásnější kaňony Slovenska. Pokud to nebude možné, v náhradním programu nás čekají vodácké hrátky na stromy a větvemi „zarubaném potoku“ Čierném Váhu (WW I) či Váhu (ZW – WW I), nejdelší řece Slovenska.

5. Na závěr si dáme sportovní lahůdku, spodní úsek jedné z nejhezčích slovenských řek, západotatranskou Belou (WW I - II+), která svým charakterem patří mezi těžší řeky tohoto zájezdu. Odpoledne se pobalíme a vyrazíme na cestu zpět do ČR, kam dorazíme v pozdně odpoledních až večerních hodinách.

Vodácká náročnost

ZWC - WW II+

Doporučujeme předchozí zkušenost s proudící vodou (min. jeden člen posádky).

Ubytování

V ceně je ubytování v kempu ve vlastním stanu. Dáváte-li přednost nocování pod střechou, můžete si jej přiobjednat za příplatek 800 Kč/os./zájezd.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem, 3x kemp, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba), průvodce, vodácké instruktory, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x Chimpanzee pišingr

Cena nezahrnuje

Poplatek za splutí Prielomu Hornádu (10 EUR); ubytování pod střechou (lze objednat za příplatek 800,- Kč/os./zájezd); vodácké oblečení, které s ohledem na jarní termín doporučujeme (je možné si jej objednat přes naši CK - neopren za 210 Kč/os./zájezd, neoprenovou obuv za 120 Kč/os./zájezd a vodáckou bundu za 120 Kč/os./zájezd)

Nástupní místa

Brno, Hranice na Moravě, Olomouc

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


vodácké Autobusem
Navštívené země:
Polsko Polsko
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

149 cyklistů (0 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023