reklama

Víkendová Salza

Termín: 09.06.2018 - 10.06.2018, 2 dny
Cena od: 3 300 Kč

vodácké Autobusem
Foto: CK Kudrna

Dopřejte si splutí jedné z nejkrásnějších evropských řek, zažijte dobrodružství na divoké křišťálově čisté vodě a poznejte krásu alpské říčky zařezané do hlubokého údolí pod horským štítem Hochschwab. Dvoudenní splutí Salzy patří k nejkrásnějším vodáckým zážitkům a snům snad všech kánoistů a kajakářů. Celoročně sjízdná řeka plná zatáček, romantických soutěsek a nádherných stále se měnících výhledů na okolní štíty Alp vás opravdu nadchne. Na zájezdu sjedeme údajně nejhezčí část řeky, která začíná ve Wildalpenu - ve městečku, kde přenocujeme. Díky tomu, že zájezd je pouze na víkend, můžete pošetřit dovolenou v práci a přitom si užít vodáckých radovánek.

Program zájezdu

1. den: Brzy ráno vyjedeme z Brna a namíříme si to přímo do Rakouska. Kolem poledne budeme u řeky a zahájíme splutí jejího horního úseku. Po 19 km plavby (obtížnost WW I – WW II) dorazíme do městečka Wildalpen, kde po večerním táboráku přenocujeme. Večer si mohou zájemci také zpestřit saunou, která je zasazena v krásném prostředí lesa u potoku (cca 2km od kempu).

2. den: Po snídani vyrazíme na druhou mírně obtížnější část plavby dlouhou 26 km. Při dostatku času a chuti si můžeme program oživit pěším výšlapem horskou stezkou k nádherným vodopádům nebo se vydat na ochutnávku místních specialit do restaurací situovaných v malých vesničkách po cestě. Třešničkou na dortu je poslední úsek řeky – vyhlášená nádherná soutěska (WW II – WW III). V odpoledních hodinách nám již nezbyde nic jiného, než se rozloučit s řekou a odjet zpět do ČR. Do Brna dorazíme ve večerních hodinách.

Ubytování

V ceně zájezdu je ubytování ve stanu. Pokud však dáváte přednost pohodlné posteli pod střechou, za příplatek 350 Kč/os./zájezd si můžete zamluvit ubytování v penzionu.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem, 1x kemp, průvodce, vodácké instruktory, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba a neopren), poplatek na Salzu, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Brno, Znojmo

Poznámka

Vodácká obtížnost: WW I - WW III

Doporučujeme předchozí zkušenost s proudící vodou (min. jeden člen posádky)

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


vodácké Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

380 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024