reklama

Anglie na kole: Po stopách krále Artuše

Termín: 29.06.2018 - 08.07.2018, 10 dní
Cena od: 17 890 Kč

cyklistický Autobusem Letecky
Foto: CK Bondo

Až spolu navštívíme Stonehenge, možná budete mít pocit déjà vu. Jen klid, možná už tu kdysi byla vaše duše. Přijeli sem Led Zeppelin, David Bowie nebo Lou Reed. A přijedete sem i vy: Glastonbury. Divoká, pustá, ale nádherná. Taková je krajina keltského Cornwallu. Třeba narazíte i na své předky. Užijeme si jízdu tajuplnými blaty a vřesovišti Dartmooru, kde sídlil rod Baskervillů. Máte rádi pejsky?

Máte-li rádi anglický humor, na ostrovních cyklostezkách budete možná zklamáni - nikde žádné pošetilé překvapení, všechno funguje, jak má. V Anglii jsou totiž podmínky pro cykloturistiku doslova dokonalé. Země je protkána hustou sítí národních cyklostezek, které vedou nádhernou přírodou, ale především nás komfortně přivedou k nepřebernému množství historických památek. Čekají nás výlety s nenáročnou cykloturistikou po stopách krále Artuše, rozmanité pobřeží keltského Cornwallu a také poklidné projížďky  anglickými parky. Navštívíme i dvě hlavní města - velšský Cardiff a anglický Londýn.

Program zájezdu

1. den | ODJEZD Z ČR

Autobusem: Odjezd z ČR přes Německo, Belgii do Calais ve Francii. Trajektem do Doveru.

2. den | UBYTOVÁNÍ

Letecky: Odlet letadlem ráno do Londýna, dopoledne připojení k autobusu.

Příjezd autobusu do kempu odpoledne. Kemp u moře v Bristolském zálivu, ubytování v karavanech, kousek od pláže, Ubytování po celou dobu zájezdu na jednom místě.

3. den | CARDIFF

Caerphilly CastlePřejedem most přes Bristolský záliv a ocitneme se přímo ve dvojjazyčném Walesu (Cymru). Z Newportu lehkou cyklostezkou na rozjezd, přírodou kolem středověkých hradů Caerphilly Castle (Castell Caerffili) a červeným hradem Castell Coch na kopečku, podél řeky Taff parky až do hlavního města tohoto knížectví Cardiff(Caerdydd) s hradem Cardiff Castle (Castell Caerdydd) přímo v centru a krásnými viktoriánskými pasážemi.
Na kole 40 km

4. den | STONEHENGE

Do Avebury s největším megalitickým kruhem v Evropě a na kole přes neolitickou kobku West Kennet Long Barrow a záhadný kopec Silbury Hill ke slavnému Stonehenge (chráněné památky UNESCO). Odtud podél řeky Avon na zelený pahorek Old Sarum se zbytky původního osídlení do města Salisbury se starými anglickými hospůdkami (pub) a katedrálou s největší věží v Británii.
Na kole 42 nebo 58 km

5. den | GLASTONBURY

Katedrála ve WellsuVyrazíme k pahorku Cadbury Casltle, který, kdo ví, je možná Artušovým bájným Kamelotem. Pak se vydáme do Glastobury a navštívíme romantické ruiny opatství, kde se nachází údajný hrob krále Artuše. Vystoupáme si na vršek Glastonbury Tor neboli mytologický ostrov Avalon. Náš zájem probudí ve Wells úchvatná starobylá katedrála s dvojitým gotickým obloukem, biskupský palác a Vicar's Close, jedna z nejstarších ulic na světě. Výlet zakončíme ve městě Cheddar známém pro svůj stejnojmenný sýr.
Na kole 36 nebo 54 km

6. den | DARTMOOR

Největší národní park v Anglii je Dartmoor. Z Okehamptonu prosvištíme na kole kaňonem Lydford Gorge a podél národního parku až do středověkého Tavistocku s místními trhy. Odtud poputujeme krajem psa Baskervillského s blaty, mlhou a volně se pasoucími poníky a ovečkami, přes královské vězení v Princetown pak dojedeme do malebné vesničky Postbridge s kamenným mostem ze 13.století a krásnou hospůdkou.
Na kole 30 km volitelně 52 km

7. den | TINTAGEL U KELTSKÉHO MOŘE

Do Cornwallu, kraje nejlepšího mléka (a zmrzliny z něj) a místa zrodu po celé Británii slavných Cornish pasties. Z letoviska Bude podél pobřeží Keltského moře přes, údolí, útesy, pláže (koupání) a farmy do rodiště krále Artuše vesničky a hradu Tintagel na útesu. Etapa vede nahoru a dolu, nahoru a dolu, nahoru a dolu, za to je o dost kratší.
Na kole 23 km volitelně 33 km.

8. den | BATH

Z kempu pojedeme do univerzitního a průmyslového města Bristol s překrásnou katedrálou a pýchou Británie zaoceánskou lodí ss Great Britain přestavěnou ve špičkové muzeum (stojí za návštěvu). Dále poklidnou cyklostezkou podél bývalé železnice s milým nádražím do Římany postaveného lázeňského města Bath. Živoucí město s gregoriánskou architekturou a původními římskými lázněmi, vše na seznamu památek UNESCO.
Na kole 32 nebo 86 km

9. den | LONDÝN

Tower Bridge

Ráno odjezd autobusu z kempu, příjezd do Londýna kolem poledne. Individuální prohlídka Londýna cca 9 hodin.

Hlavní město Velké Británie. S cyklonavigací a mapkou si snadno projdeme vybraný okruh podle svého gusta. S GPSkou pak lehce a snadno.

Královský okruh: Portcullis House a Victoria Embankment, Big Ben a Houses of Parliament, Parliament Square, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St James' Palace a St James' Street, Jermyn Street, Piccadilly, a Fortnum, Mason, Piccadilly Circus,Trafalgar Square, Whitehall a Number Ten Downing Street.

Londýnskými mosty: Tower Bridge a Tower of London, kdysi obávané pevnostní vězení, kde jsou nyní uloženy korunovační klenoty,Hays Galleria, Hays Wharf, HMS Belfast, Southwark Cathedral a London Bridge, Winchester Palace a the Clink Prison, Shakespeares Globe, Southwark Bridge a Cannon Street railway Bridge, St Paul's Cathedral, Tate Modern a Millennium Bridge, Blackfriars Bridge, Temple a Templars' Church, Waterloo Bridge, South Bank Centre, London Eye a Hungerford Bridge, Westminster Bridge.

Pěšky 4,5 nebo 7,5 km dle výběru trasy

Autobusem: Odjezd autobusu z Londýna ve večerních hodinách.
Letecky: Z centra Londýna indivuduálně na letiště (metro), odlet z Londýna ve večerních hodinách.

10. den | PŘÍJEZD DO ČR

Autobusem přes noc, trajektem z Doveru do Calais přes Belgii, Německo domů.

Ubytování

Komfortní karavany v kempu, dvoulůžkové pokoje. V karavanu dvě ložnice, obývací pokoj, vybavená kuchyňka, toaleta, sprcha, topení.

Kemp u moře s pláží v Bristolském zálivu. Ubytování na jednom místě po celou dobu zájezdu.

Stravování

Česká polopenze, snídaně formou bufetu, teplá večeře o dvou chodech. Při přejezdech může být polopenze balená. Svačiny za příplatek. Možnost zakoupení točeného českého piva a kofoly.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování
  • 7x polopenze
  • 2x pišingr
  • Doprava osob, zavazadel a kol
  • Pojištění storna zájezdu 12 000 Kč
  • Služby průvodce
  • GPS cyklonavigace zapůjčení pro skupinky a mapky cyklotras
  • Poklad BONDO
  • Zákonné pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Ostrava, Nový Jičín, Olomouc, Brno, Jihlava, Praha, Liberec, Ústí nad Labem

Letecká přeprava do/z Londýna je za příplatek, v ceně příplatku je letenka se slevou bez lodního lístku na trajekt, v ceně letenky je malé příruční zavazadlo. Letecká přeprava je bez delegáta, přeprava na/z letiště je individuální (MHD) a účastník si hradí sám. Kola a hlavní zavazadlo se nakládají do autobusu v nástupních místech v ČR, a to 1 den před odletem a 1 den po příletu.

Bondo
Cestovní kancelář:
Bondo
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem Letecky
Navštívené země:
Velká Británie Velká Británie

Podobné zájezdy

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

469 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024