reklama

Vánoční lyžovačka v Alpách

Termín: 27.12.2017 - 30.12.2017, 4 dny
Cena od: 9 900 Kč

zimní Autobusem
Foto: CK Kudrna

Za osvědčenými svahy Horního Rakouska s pohádkovým zázemím

Máte rádi kouzlo starých, dřevěných a osamocených chalup s rozpáleným krbem v zasněžených horách „daleko od civilizace“? Pokud ano, tak pojeďte prožít nenahraditelné chvilky povánočního období uprostřed působivé horské krajiny regionu Pyhrn-Priel. Mezi impozantními vrcholky Totes Gebirge navštívíme dva známé lyžařské areály: Hutterer Höss v obci Hinterstoder a oblíbený Wurzeralm ve Spital am Pyhrn s nejrychlejší moderní pozemní lanovkou v Evropě a se sjezdovkami všech stupňů obtížností vhodnými nejen pro začátečníky, ale i pro zkušené lyžaře a profesionály. Příjemné alpské večery si zpestříme procházkou po sněhem zaváté cestě, kterou si sami osvětlíme přírodními loučemi nebo jen posedíme u rozpáleného krbu s horkým punčem.

  • lyžuje se až do 2.000 m n.m.
  • 62 km sjezdových tratí
  • 22 km modrých, 28 km červených, 12 km černých
  • trať Světového poháru Hannese Trinkla
  • nejlepší horno-rakouský snowfunpark

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna v sobotu v dopoledních hodinách. Po příjezdu do městečka Spital am Pyhrn se ubytujeme a povečeříme.

2.–3. den: Po snídani projedeme údolím Stodertal až do centra obce HINTERSTODER, odkud se necháme pohodlnou kabinovou lanovkou vyvést do mezistanice Hutterer Böden (1.400 m). Jakým způsobem se pak dostanete k nejvyššímu bodu Schafkogel (2.000 m) už je jen na vás, určitě však neopomeňte vyzkoušet zbrusu nově postavenou 10místnou gondolu. Na oběd doporučujeme navštívit některou z místních stylových chat, z vlastní zkušenosti doporučujeme především zdejší Bärenhütte, která je vyhlášená svou pohostinností a výbornou rakouskou kuchyní.

4. den Poslední den se vydáme na svahy skiareálu WURZERALM. Sjezdovky a vleky tohoto rodinného střediska jsou soustředěny pod vrcholem Frauenekar (1.870 m), odkud se nám nabízí nádherný výhled na masív okolních dvoutisícovek. Po skončení lyžování vyrazíme na cestu zpět do Brna.

Ubytování a stravování

3 noci si budeme užívat ve stylově vybavené roubené chalupě vzdálené cca 5 km od vesnice Spital am Pyhrn. Ubytování s kapacitou do 20 osob je určeno jen pro naši skupinu (max. 16 lidí). Po celou dobu pobytu budeme nasávat vánoční atmosféru a o doplnění energie se formou kudrnovské polopenze před a po lyžování postará náš šéfkuchař. Rozmístění pokojů je následující: 1x 4-lůžkový, 2x 3-lůžkový a 3x 2-lůžkový. Sociální zařízení je v chalupě společné (celkem 4x WC, 4x sprcha).

Cena zahrnuje

dopravu mikrobusem včetně dopravy k lanovkám a zpět, 3x ubytování v chalupě s kudrnovskou polopenzí, 3-denní skipas platný pro celý region Pyhrn-Priel (Hinterstoder/Hutterer Höss i Spital am Pyhrn/Wurzeralm), místní poplatky spojené s ubytováním, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno

Slevy

junior (ročník 1998–2001) –360 Kč
dítě (ročník 2002–2011) –1.050 Kč

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


sjezdové lyžování snowboarding Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

399 cyklistů (13 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024