reklama

Verdon a Provence na kole

Termín: 12.07.2017 - 23.07.2017, 12 dní
Cena od: 17 700 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Na kole krajem vína, levandule, kaňonů a horských sedel

Nevynecháme provensálskou klasiku jako Arles, Orange, Pont du Gard, Chateauneuf du Pape, Mt. Ventoux, skalní město Le Baux. pojmy jako hrom symbolizující oblast, která se od nepaměti těší přízni turistů i cyklistů. Jak by také ne. Kdo ochutnal, rád se vrací. Pro cyklotoulky jako stvořená, vlídná, moře nablízku. My vám ovšem nabízíme ještě víc - unikátní NP Verdon, 700 m vysoké vápencové stěny nad tyrkysovou hladinou stejnojmenné řeky. Výšiny alpského sedla Col d´Allos (2.247 m n.m.) - známého z etap staré dámy Tour de France. Město parfémů Grasse. Moře v Cannes. a také středověk v Carcassonne. Lákavé? Bienvenue! Vítejte! Máte spoustu času jenom a jenom pro sebe. V letošním roce navíc BEZ NOČNÍHO PŘEJEZDU a S POLOPENZÍ!

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR. Opustíme českou kotlinu a přesuneme se směrem na jih. Nocleh při cestě - hotel se snídaní.

2. den: Dojezd do Francie, Cannes pláž, Grasse parfémy, Castellane u kaňonu Verdon. Po cestě pookřejeme na pláži u Antibes. Dámy pak jistě ocení zastávku v hlavním městě parfémů Grasse, kde se provoníme v jedné z vyhlášených parfumerií a vzpomeneme na scény a scenérie expresivního filmu Parfém: Příběh vraha. Přejedeme do Castellane, brány do kaňonu Verdon, ubytujeme se a ujasníme plány na nejbližší dny.

3. den: Sedlo Coll d´Allos, historický Colmar. Ráno se vyvezeme do městečka Allos, ve výšce takřka 1.400 m n.m. osedláme své "oře" a vydáme se na pohodových 70 km z kopce nádherným údolím řeky Verdon. Cestou se zastavíme ve starobylém městečku Colmars obehnaného hradbami, nadýchneme atmosféru dřevních věků a etapu zakončíme osvěžující koupelí v jezeře. Ubytování jako předchozí den.

4. den: Verdon, odpočinkový den. Dnes nahlédneme do samotných hlubin kaňonu Verdon, skvostu jižní Francie. V nabídce je pěší túra mezi vápencovými stěnami místy až 700 m hlubokými, rozhodně nesmíme zapomenout čelovky pro cestu tunely. Čekají nás neuvěřitelné fotozáběry řeky a skalních stěn, koupání, cinkání horolezeckých karabin vysoko nad hlavami. To vše nás bude provázet po celou naší cestu. Zdatní sportsmeni mohou absolvovat náročnější okruh kolem kaňonu na kole. Nocleh totožný.

5. den: Verdon na kole, koupání v přehradě St. Croix du Verdon, skalní městečk Moustiers, přesun.Dopoledne si impozantní vyhlídky do kaňonu Verdon ze sedel svých kol dopřejeme naprosto všichni při nádherné cykloetapě do skalního městečka Moustiers Sainte Marie, proslaveného mimojité fajánskou keramikou typické zeleno–modro-žluté barvy, kterou užívala francouzská aristokracie v 17. stol. Poté naložíme kola a autobusem se přesuneme do blíže kraje Orange resp. Chateaneuf du Pape - místa zrodu systému appellation contrôlée, tedy francouzského vinařského systému. Pro smrtelníka pak zejména místa zrodu výtečných červených vín srovnatelných s odrůdami krajů Bordeaux a Bourgogne.

6. den: Le Baux, St. Remy, Van Gogh. Další cykloetapa nás zavede směrem na Saint Remy de Provence, můžeme zde navštívit bývalý klášter Saint Paul de Mausol, který slouží od konce Velké francouzské revoluce jako sanatorium, proslavené zejména pobytem Vincenta Van Gogha v letech 1889 – 1890. Milovníci antiky jistě potěší největší řecko-římské vykopávky ve Francii Glanum. Na cestě oceníme také krásu skalního městečka Les Baux, v Katedrále iluzí ve vytěžených jeskyních nás čeká dechberoucí audiovizuální show.

7. den: Mt. Ventoux, kaňon Nesque. Prozkoumáme kraj na sever od Orange, porozhlédneme se po kraji proslaveném pěstováním vína a levandule. Vyzyvatelé kopců mohou pokořit legendární větrnou hůrku Mont Ventoux (1.912 m n.m.), mýtickou horu, před kterou má úctu i peloton Staré dámy Tour de France. Levandulovými poli sjedeme do městečka Sault a na konec si užijeme úžasný a nekonečný sjezd kaňonem Nesque. A ještě jeden bombónek pro Vás máme nachystaný. Dovedete si představit lepší cíl etapy, než ve vinotéce?

8. den: NP Luberon, Roussillon. Po ranním přesunu autobusem se budeme věnovat NP Luberon, v okolí městečka Roussillon. Jde o místo neobyčejně přitažlivé a fotogenické, jak by také ne. Okrové fasády domů na okrovém kopci, v zeleném piniovém lese s křivolakými středověkými uličkami. A co teprve neopakovatelná hra barev okolních skal – okrová, červená, oranž, žlutá, každý podlehne. Podstatné je i mít dostatek prostoru na paměťových kartách fotoaparátů. Znalci literatury mohou navštívit městečko Lacoste, kde se na vrcholu vypínají ruiny hradu markýze de Sade. Vynechat nelze ani klášter Abbaye de Sénanque, založený v roce 1148 a patřící mezi tři velké cisterciácké kláštery v Provence. Jeho fotografie na pozadí nekonečných polí levandule zná celý svět, kdo ale skutečně vstoupil mezi zdi jeho monumentálních pěti klášterních budov?

9. den: Carcassonne, Canal du Midi. Milovníci historie pozor. Výlet speciálně pro Vás, jedno z nejzachovalejších pevnostních středověkých měst Evropy je na pořadu dne. Město samotné leží zároveň na Canalu du Midi, průplavu spojující Atlantik se Středozemním mořem s velkým technickým zázrakem z doby Ludvíka XIV.  Obojí - město i průplav, jsou zařazeny na seznam UNESCO (od roku 1996 resp. 1997), takže se máte opravdu na co těšit. Odpočinete si od kol a potěšíte duši. Kdo nebude chtít cestovat autobusem (250 km tam, totéž zpět), pokochá se okolím kempu na kole.

10. den: Pont du Gard – věhlasný římský akvadukt. Prohlédneme si důkladně toto mistrovské dílo římského stavitelství, projdeme se po arkádách, osvěžíme se koupáním v řece. Mezitím se naloží kola a přesuneme se do papežského Avignonu - podvečerní prohlídka starobylého města.

11. den: Vaison de Romaine, Orange, Chateauneuf du Pape. Vaison jako půvabné městečko s římskými vykopávkami, římským mostem, amfiteátrem a zachovalým hradem a hradním horním městem. Orange se honosí jednak vítězným obloukem (Arc de triomphe d'Orange), jehož počátky sahají hluboko do starověku a taktéž neuvěřitelným římským divadlem, které je považováno za nejzachovalejší na světě. Obě památky stejně tak jako celé město jsou společně zapsány na seznam kulturního dědictví UNESCO již od r. 1981. Na kole se vrátíme do kempu, okoupeme a k večeru se vydáme k domovu. Tato místní etapa slouží řidičům k povinné pauze před dlouhým přejezdem domů.

12. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

Ubytování ve vybavených mobilhomech/bungalovech (9x) na 2 místech v modelu (3 a 6 nocí). Domečky obsazujeme 2+2 anebo 2+2+2, v každém případě má každá dvojice svou vlastní ložnici, společné prostory (kuchyň, obývací prostor s gaučem) neobsazujeme, nikdo tak není znevýhodněn. Ubytovaní společně využívají kuchyň, sprchu/WC.

Ubytování na cestě tam v hotelu se snídaní (1x). Noční přejezd při cestě do Francie tak odpadá.

Kompletní dopravu vč. přepravy kol na speciálním cyklopřívěsu, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Polopenzi - 9x. Začíná 2. den večeří a končí 11. den snídaní.

Cena nezahrnuje

Fakultativní výdaje (vstupy do památek, osobní požitky,...).

Cestovní pojištění - lze přiobjednat (432 Kč celkem za komplexní cestovní pojištění = 12 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.) anebo obstarat vlastní.

Příplatek za využití ložnice jako jednolůžka 6.000 Kč/os./pobyt.

Nástupní místa

Litoměřice, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

328 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024