reklama

Poloostrov Istrie na kole

Termín: 17.06.2017 - 24.06.2017, 8 dní
Cena od: 16 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Eurocykl Herdegen

Blankytně modré moře, ale i krásné výlety na kole nabízí sluncem zalitý Istrijský poloostrov. Pojedeme přes kouzelné vesničky ukryté v horách, kde dodnes poklidně žijí místní obyvatelé, a budeme mít pocit, že se tam kdysi dávno zastavil čas. Kulisu tvoří staré kamenné domy, uzounké uličky s obchůdky i vyhlídkovými restauracemi. Pobřeží zase lemují přístavní městečka a vesničky obklopené plážemi a piniovými lesy. Ze sedla kola se nám naskytne pohled na vnitrozemské zalesněné hory, rozlehlé vinohrady i olivové háje. Po výletech na kole budeme odpočívat na mořských plážích nebo u hotelového bazénu. Nelze opomenout ubytování v hotelu u moře a skvělou chorvatskou stravu.

Program zájezdu

1. den - odjezd z Ostravy v brzkých ranních hodinách, z Plzně v nočních hodinách. Průjezd nástupními místy. Brno v ranních hodinách. Přes den cesta do Chorvatska. Večer dojezd autobusem na ubytování v Chorvatsku na Istrijském poloostrově. Večeře.

2. - 7. den - výlety na kole s podporou autobusu na Istrijském poloostrově. Během jednotlivých výletů zavítáme do kouzelných, historií opředených horských vesniček Grožnjan a Motovun. Zastavíme se i v obci Livade obklopené dubovými lesy a známé sběrem zvláštních hub - lanýžů. Vypravíme se také do historických měst - Puly s původním římským amfiteátrem a malebného Rovinje s příjemnou atmosférou díky jeho poloze na malém poloostrově. Spatříme i historické město Poreč se spletí původních uliček. Při výletě podél pobřeží navštívíme Novigrad - jachetní přístavní městečko s úzkými uličkami ukrytými za hradbami. Díky cyklotrase vedoucí po zrušené železnici poznáme i slovinské pobřeží s historickými městy Koper, Izola a turistickou perlu - město Piran s jedinečným panoramatem, kterému dominuje štíhlá zvonice. Ubytování v hotelu u moře na stejném místě. Polopenze.

8. den - snídaně. Odjezd do ČR. Přes den cesta z Chorvatska do ČR. Příjezd do ČR ve večerních hodinách, návrat do Ostravy nebo Plzně v pozdních večerních hodinách.  

Ubytování

7x v hotelu s výhodnou polohou přímo u moře ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením. U hotelu venkovní i vnitřní bazén.

Stravování

7x chorvatská polopenze v hotelové restauraci formou švédských stolů, včetně neomezeného množství nápojů (pivo, víno, nealko nápoje) podávaných k večeři.

Cena zahrnuje

dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola, 7x ubytování v hotelu, 7x polopenzi, připravený denní program výletů 25–60 km, výlet autobusem do historických měst Pula a Rovinj, vedoucího zájezdu a informační materiály, cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK.

Nástupní místa

Ostrava - Starý Jičín - Bělotín - Olomouc - Brno
Plzeň - Beroun - Praha Zličín - Praha jih - Brno 

Eurocykl Herdegen
Cestovní kancelář:
Eurocykl Herdegen
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

275 cyklistů (19 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024