reklama

Skotsko na kole – Dumfries a Highland

Termín: 07.06.2017 - 22.06.2017, 16 dní
Cena od: 24 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Eurocykl Herdegen

Tajemné hrady, hrdý národ, pohnutá historie, jemná whisky, nedotčená příroda, i když občas drsná. Těžištěm našeho zájezdu budou dvě oblasti. Nejprve méně známý kraj Dumfries & Galloway s téměř by se dalo říci něžnou přírodou a pak to nejtypičtější – Skotská vysočina, Highland. Holé, oblé, travnaté kopce se zrcadlí na nehybné hladině jezer hluboko v údolích. Tento zájezd je pro milovníky všeho původního a opravdového, s čím se mohou už tak málo potkat v přecivilizované Evropě.

Program zájezdu

1. den - odjezd z Ostravy v brzkých ranních hodinách, průjezd nástupními místy ČR, cesta Německem. Večer ubytování v hotelu nedaleko Bonnu.

2. den - snídaně v hotelu. Přejezd do Nizozemska, nalodění a v odpoledních hodinách odplutí. Nocleh v kajutách. Večeře na lodi.

3. den - ráno připlutí do severní Anglie. Snídaně na lodi. Přejezd autobusem do místa prvního třídenního pobytu ve Skotsku. První výlet na kolech po pobřeží Atlantiku do lázeňského města AYR. Ubytování ve stacionárních karavanech v holiday parku. Možnost večeře v restauraci.

4. den - výlet na kolech po cyklotrase Národní cykloturistické sítě malebnou krajinou jižního Skotska v Galloway Forest Park. Návštěva bojiště a slavného vítězství Skotů nad Angličany v Glen Trool u Bruce´s Stone. Možnost večeře v restauraci.

5. den - výlet na kolech podél pobřeží Atlantiku přes lázeňská a rekreační městečka Ayr, Troon, Prestwick, nebo další část Národní cykloturistické sítě kolem jezera Loch Doon. Možnost večeře v restauraci.

6. den - přesun na sever do oblasti Skotské vysočiny. Ubytování ve stacionárních karavanech u města Fort William, skotského centra turistických a pohybových aktivit. Možnost večeře v restauraci.

7. - 12. den - výlety z jednoho místa ubytování s podporou autobusu. Uděláme si výlet na kolech k pověstnému jezeru Loch Ness, objedeme na kolech málo známé, ale o to krásnější jezero Loch Lochy s Kaledonským kanálem a soustavou plavebních komor Neptune´s Staircase. Na kolech se projedeme kouzelnou krajinou Glenmore Forest Park kolem populárního střediska pro letní dovolené Aviemore a přitom navštívíme národní park Cairngorm. Jeden výlet na kolech budeme věnovat běžnými turisty opomíjenou krajinou se zálivy a jezery Loch Moidart, Loch Shiel a Loch Sunart severozápadního Skotska. Zájemci si dále budou moci vyšlápnout na nejvyšší horu Skotska Ben Nevis nebo do romantického údolí Glen Nevis ležícího pod ní. Ubytování ve stacionárních karavanech. V některé dny možnost večeře v restauraci.

13. den - během přesunu autobusem do Edinburghu se seznámíme s technickou kuriozitou Falkirk Wheel spojující plavební kanály Union Canal a Clyde Canal o různé nadmořské výšce. Odpoledne se budeme věnovat prohlídce Edinburghu. Nocleh v hotelu.

14. den - před odplutím ze severní Anglie se seznámíme s Hadriánovým valem, někdejší nejsevernější hranicí Římského impéria. Nocleh v kajutách. Večeře na lodi.

15. den - snídaně na lodi. Přejezd z Nizozemska přes Německo do ČR. V pozdních večerních hodinách příjezd do ČR.

16. den - v ranních hodinách dojezd do Ostravy. 

Ubytování

2x na lodi ve 4lůžkových kajutách - 2lůžková kajuta za příplatek.
10x ve stacionárních karavanech na dvou místech (3 a 7 nocí): 2x 2lůžková ložnice, obytná místnost, kuchyňská linka, WC a sprcha.
2x v hotelu ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením.

Stravování

3x snídaně (1x v hotelu v Německu, 2x na lodi). 2x večeře na lodi formou švédských stolů. Ostatní stravování ve vlastní režii s možností vaření, v některých dnech možno jít na večeři do restaurace.

Cena zahrnuje

Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola. Trajekt s ubytováním v kajutách do severní Anglie a zpět. Ubytování.  Připravený denní program výletů po trasách 25 – 65 km. Vedoucího zájezdu a informační materiály. Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK.

Nástupní místa

Ostrava - Starý Jičín - Bělotín - Olomouc - Brno - Praha jih - Praha Zličín - Plzeň

Eurocykl Herdegen
Cestovní kancelář:
Eurocykl Herdegen
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Velká Británie Velká Británie

Podobné zájezdy

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

376 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024