reklama

Apeniny turisticky

Termín: 10.06.2017 - 18.06.2017, 9 dní
Cena od: 10 500 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: Anička Kodríková, CK Kudrna

Národní parky Itálie a nejjižnější ledovec Evropy

Apeniny – horská páteř centrální Itálie, kraj velice přitažlivý, leč turisty dosud téměř neobjevený. Národní parky Monti Sibillini, Gran Sasso a Monti della Laga přímo volají po objevných výpravách, odhalí nám své horské poklady i tradiční život ve starých vesničkách. Smočíme se v blankytné modři Lago di Fiastra, navštívíme zemní pyramidy a ze srdce národního Parku Monti Sibillini dobudeme nejvyšší vrchol Monte Vettore (2.476 m) i rozložitou horu Monte Bove. V červnu si vychutnáme rozkvetlé pahorky vesničky Castelluccio a chuťové pohárky zaplesají nad tradiční pastou Amatricianou, připravenou přímo na místní farmě. Závěrečnou tečkou bude nejvyšší vrchol celých Apenin – Gran Sasso a odpočinek ve vodách Jaderského moře. Objevíme tak méně známý, ale o to ryzejší a klidnější panenský kout Itálie. Nocovat budeme ve třech kempech, ze kterých budeme vždy hvězdicově vyjíždět na jednotlivé etapy.

Program zájezdu

1. – 2. V sobotu večer odjedeme z Brna, ráno procitneme v městečku Ussita v MONTI SIBILLINI pod hradbou masivu Monte Bove, na který se hned z čerstva vydáme (Mt.Bove Nord 2.112 m, Sud 2.169 m, ↑ 760 m, ↓ 1.339 m). Při troše štěstí zahlédneme kamzíky, kteří se zde hojně vyskytují. Na následující dvě noci se ubytujeme v příjemném horském kempíku v srdci Monti Sibillini.

3. Přemístíme se autobusem k blankytně modré přehradě Lago di Fiastra a přes zemní pyramidy Lame rosse se vycházkou dostaneme k  jeskyni Grotta dei Frati, kde přebývali poustevníci. Divokým kaňonem říčky Fiastrone se vrátíme zpět k přehradě, v jejíchž vodách se osvěžíme.

4.  Čeká nás výstup na nejvyšší horu Sibillin MT. VETTORE (2.476 m, ↕  940 m). Po dobytí vrcholu s nádhernými výhledy půjdeme okolo Lago di Pilato s unikátními endemitními živočichy a ze sedla zhlédneme rozkvetlé Piano Grande. Naši tůru zakončíme u pohádkového městečka na pahorku - CASTELLUCCIO. Večer přejedeme na louku u Italské farmy v Accumoli, kde na další dvě noci rozložíme své stany.

5. Přes městečko Amatrice (pasta Amatriciana, zemětřesení 2016) dojedeme pod vrchol páté nejvyšší hory Apenin – Mt. Gorzano (2.458 m) v MONTI DELLA LAGA. Po výstupu svěžími zelenými údolími dobudeme její vrchol (↕  1.266 m) s výhledy na Gran Sasso a fakultativně si prodloužíme trasu údolím s vodopády. Večer proběhne v pravém Italském duchu - za odměnu si nacpeme pupky domácími pochutinami z Italské farmy.

6. Odpočinkový den strávíme mimo jiné v krasových jeskyních Grotte di Stiffea starobylém městečku Castelli s neuvěřitelnými panoramaty a také tradiční keramikouNenápadně se tak přesuneme do NP GRAN SASSO, nejvyšší části Apenin

7. Na nejvyšší majestátní horu Corno Grande (2.912 m, ↕760 m ) v národním parku GRAN SASSO vyšplháme po skalnatých chodníčcích vedoucích mezi vápencovými závrty. Odměnou za námahu bude nádherný rozhled na táhlé Apeniny a na Jaderské moře. Startovat budeme od hotelu Campo Imperatore, kde byl vězněn Mussolini.

8. – 9. S Gran Sassem se rozloučíme kratším výletem na hrad Rocca Calascio a zájezd odpoledne zakončíme čmácháním a relaxováním v Jaderském moři. Večer se odpočinutí rozjedeme zpět směr Brno.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 6x ubytování (4x v kempu, 2x u farmy), polopenzi, 1x tradiční večeři na místní farmě,  průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Elba nejen s jógou

 (CK Vlha)
13.09.2024, 10 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

270 cyklistů (10 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024