reklama

Národní park Hohe Tauern

Termín: 23.08.2017 - 27.08.2017, 5 dní
Cena od: 4 900 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Jednodenní túry největším národním parkem Rakouska s ubytováním v hostelu

Již v roce 1761 zdolal první horolezec zdejší zaledněný vrchol Angkogel, čímž se z Vysokých Taur stala jednou pro vždy kolébka alpinismu. Třítisícové štíty nejvyšších rakouských hor vytváří jedinečnou kulisu k překrásným přírodním scenériím a dělají z ní opravdový ráj pro milovníky hor. Ne nadarmo jsou tato panenská místa zahrnuta do národního parku Hohe Tauern. Síť zdejších turistických a horolezeckých cest je dlouhá úctyhodných 1.200 kilometrů! Z lázeňského města Bad Gastein, které jsme vybrali jako základnu pro naše horská dobrodružství, je možné podnikat jak nepříliš náročné turistické okruhy, tak i seriózní vysokohorské túry, které nás zavedou až k nejvyšším vrcholkům. Komu stačí do světa hor jen nakouknout, může využít k výstupu či sestupu lanovku a udělat si program úplně vlastní. Budeme bydlet v hostelu cca 15 minut chůze od centra Bad Gastein, takže večery můžete strávit třeba i v některém z vyhlášených kasín (v tom případě oblek s sebou), mimořádně příjemnou návštěvou termálních lázní s vyhřívanými bazény a saunou a nebo procházkami po samotném městečku s mnoha krásnými historickými domy s období "Belle Époque" jehož dominantou je 341 m dlouhý vodopád.

Program zájezdu

1.–2. Odjezd ve 22:00 hod. z Brna do Českých Budějovic a dále do Rakouska. Autobus nás vysadí v lázeňském městečku BAD HOFGASTEIN. Kolem místního zámečku vystoupáme ke kabinové lanovce, která nám může usnadnit dobytí vrcholu TÜRCHLWAND (2.537 m). Pokocháni výhledy na Taurské ledovce sestoupíme horskými loukami a pastvinami k busu, který nás odveze na večeři.

3. Ze Sportgasteinu (1.558 m) pokoříme KREUZKOGEL (2.686 m) nebo ho alespoň přetraverzujeme, abychom Gasteinskou lázeňskou promenádou došli na večeři do penzionu.

4.–5. Pěšky nebo lanovkou až na vrchol Stubnerkogel (2.246 m), nádhernou hřebenovkou k jezeru Pochkar a k busu čekajícímu ve Sportgasteinu. Vrátíme se do penzionu a po večeři necháme odpočinout zmožená těla v termálních bazénech v Bad Gasteinu. Pozdě večer vyrazíme na cestu domů, abychom byli nad ránem v Brně.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem, 2x ubytování v hostelu s polopenzí, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x Chimpanzee pišingr.

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

349 cyklistů (7 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024