reklama

Hřebenovka Julských Alp

Termín: 26.07.2017 - 30.07.2017, 5 dní
Cena od: 5 100 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Po zajištěných cestách královstvím bájného Zlatoroga

Mnozí tvrdí, že není krásnější kout Alp, než právě Slovinsko a rozeklané hřebeny Julek vypínající se nad hluboká údolí Soči a Sávy. Jejich nádhera vynikne tím, že nahoře na hřebeni strávíme i západy a východy slunce a odpustíme si únavné sestupy a opětovná šplhání zpět do výšek. Díky skvělému systému horských chat je možné uskutečnit přechod prakticky celého hlavního hřebene s krátkými odbočkami k významným vrcholům. Pro toto putování jsme vybrali pasáž nejvyšší, korunovanou národním vrcholem Slovinců, Triglavem (2.864 m). Horské stezky a chodníky nás povedou jak loukami, tak i exponovanými pasážemi a místy i zajištěnými úseky – via ferratami. I když tyto ferraty nepatří úplně mezi ty nejnáročnější, není radno je podceňovat. Berte prosím v patrnost, že odolnost proti závratím a vybavení pro samojištění + přilba jsou pro účast nezbytné.

Program zájezdu

1.–2. Večerní odjezd z Brna, noční přejezd Rakouskem do Julských Alp. Procitneme v sedle Vršič (1.611 m), odkud vyrazíme do monumentálního sedla RAZOR, odkud už je to coby kamenem i na jeho vrchol (2.601 m) s okolními horami jako na dlani. S údernou skupinou zamíříme i do Předního skalního okna a na vrchol PRISOJNIKA (2.547 m). Přenocujeme na chatě Pogačnikov Dom (2.050 m) obklopeni nádhernými horskými panoramaty.

3. Cestou na Bovški Gamsovec (2.392 m) se pozdravíme s místními kozorožci a přes ukázkové sedýlko Luknja zamíříme k chatě Na Doliču, kde nasbíráme síly pro závěrečný útok na hlavní vrchol.

4–5. Hřebenovou túru po nejvyšších partiích Julských Alp korunujeme výstupem na jejich monumentální dominantu TRIGLAV (2.864 m). Přes vedlejší vrchol Malý Triglav poté sestoupíme na Triglavský dom na Kredarici. S výhledy do monumentální severní stěny Triglavu sestoupíme do doliny Vrata k Aljaževu domu (1.015 m) a vyrazíme na cestu k domovu. Do Brna se vrátíme v neděli v ranních hodinách.

Ubytování a stravování

Nocujeme na horských chatách s možností polopenze, spacák ani jídlo vás tedy na zádech tížit nemusí.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem (kombinovaná doprava s jinými zájezdy), 2x nocleh na chatách, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee.

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovinsko Slovinsko

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

328 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024