reklama

Korsika – jednodenní túry

Termín: 01.07.2017 - 13.07.2017, 13 dní
Cena od: 13 800 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Jednodenní túry nalehko na nejhornatějším ostrově Středomoří

Kolik z vás už objevilo perlu Středomoří? A na kolik z vás ještě Korsika čeká? Rozeklané horské štíty, skalní věže, kaňony, soutěsky, kaskády, křišťálově čistá jezera, polodivoká prasata, romantické pláže, kouzelné zátoky,půvabná města s atmosférou, všudypřítomný kult osobnosti Napoleona Bonaparte, vynikající vína ... a tak bychom mohli pokračovat. Nemluvě o kaštanech, ze kterých se vyrábí téměř vše od chleba až po pivo. Ale také historie plná bojů, touhy po samostatnosti a krvavé vendety. To všechno je Korsika. Ohromné množství přírodních krás na příjemně malém prostoru. Milujete-li hory, pak vám tento krásný, rozmanitý ostrov beznadějně učaruje. Díky pečlivě připravenému programu nepřijdete o výstupy na nejznámější dvoutisícovky, včetně nejvyšší hory ostrova, projdete si nalehko nádhernou korsickou přírodu a zároveň se stihnete dosyta okoupat v moři. Abyste si dovolenou mohli opravdu užít, budeme vám dvakrát denně vařit z naší polní kuchyně.

Program zájezdu

1. – 2. Z Brna nonstop cesta přes Rakousko do Itálie, přejezd trajektem na Korsiku, koupání v moři. Průjezd soutěskou Scala di Santa Regina, nocleh v kempu přímo pod nejvyšší horou Korsiky Monte Cinto.

3. Na rozchození podnikneme túru po části legendární GR 20 ze sedla Col de Vergio k nádhernému horskému jezeru LAC DE NINO se stády polodivokých koní, krav a korsických čuníků.

4. Celodenní dobrodružná túra k pramenům řeky Golo, při které s těmi nejzdatnějšími vyšplháme až na „korsický Matterhorn“ – PAGLIA ORBA (2.525 m).

5. Další celodenní náročný výstup nás bude čekat kolem modravého ledovcového jezera Lac du Cinto na nejvyšší horu ostrova MONTE CINTO (2.706 m) ( ↑ 1.600 m ↓ 1.600 m).

6. Navštívíme historické město CORTE v srdci ostrova s pevností Orlí hnízdo a podnikneme půldenní túru do soutěsky TAVIGNANO s možností koupání v křišťálově čistých tůních.

7. Průstup hlubokou soutěskou SPELUNCA s mnoha průzračnými sladkovodními tůněmi a parádním koupáním. Podvečerní koupačka v moři na oblázkové pláži v zálivu u Porta .

8. Túra do zkamenělého světa, jakoby navrženého Salvadorem Dalím – famózního skalního města z oranžovo-červené žuly LES CALANCHES. Odpoledne a večer v PORTU, možnost koupání v moři, zájemci budou moci navštívit historickou obrannou věž a mořské akvárium.

9. Odpočinkovější den, během kterého budeme přejíždět na jih ostrova do oblasti tzv. „Korsických Dolomit“, do kraje žulových balvanů a borovic, mezi nimiž se zrcadlí horské jezero L´OSPEDALE. Cestou se určitě zastavíme i na vykoupání u moře.

10. Podnikneme fascinující okružní výlet divokou, skalnatou krajinou kolem BAVELSKÝCH JEHEL. Nejzdatnější jedinci si budou moci vylézt až na vyhlídkovou Věž č. III (1.611 m).

11. Dopolední krátká túra k nejvyššímu korsickému vodopádu PISCIA DI GALLO. Téměř třičtvrtě denní návštěva nejjižnějšího a snad nejkrásnějšího města ostrova BONIFACIA, které je postavené na 80 m vysokých vápencových útesech. Fakultativní plavba lodičkou podél útesů (cca 17 EUR). Zájemci též budou moci vyrazit na výlet po útesech s parádními výhledy až na nedalekou Sardínii.

12. – 13. Poslední koupání v osvěžujícím moři, nákupy sýrů, vín a dalších specialit v přístavním městě BASTIA, trajekt do Livorna, cesta přes Itálii a Rakousko do Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x trajekt, 10x kemp, polopenze, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x pišingr

Cena nezahrnuje

fakultativní plavbu lodí pod útesy v Bonifaciu (cca 17 EUR)

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

323 cyklistů (15 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024