reklama

To nejlepší z Dolomit

Termín: 30.06.2017 - 09.07.2017, 10 dní
Cena od: 10 400 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Osvědčené túry nejen po zajištěných cestách

Nikde jinde na světě nenajdete krajinu tolika kontrastů, barev, bizarních tvarů, ohromných skalních stěn, věží a osamělých skal jako zde. Stejný ohlas jako překrásná příroda vzbuzují také pohnuté dějiny, do nichž se krvavým písmem zapsala první světová válka. Dolomity, jedinečné hory, které nemají srovnání v celých Alpách, jsou též proslulé zajištěnými cestami – tzv. via ferratami. Pečlivě jsme pro vás vybrali ty nejkrásnější. Bydlíme ve dvou kempech a bez dlouhých každodenních přejezdů shlédneme téměř celé Dolomity z vrcholů osmi různých horských skupin.

Program zájezdu

1.–2. V pátek večer odjezd z Brna přes Rakousko do Itálie. Ráno si zhodnotíme svou ferratistickou formu v zajištěné cestě Strobel (C) k vrcholu Pomagagnon. V podvečer shlédnete z okýnka busu poprvé celé Dolomity při přejezdu do kempu v údolí Val di Fassa.

3.–4. Nenáročnou, ale krásnou ferratou Del Masare (C) zdoláme vrchol Roda Da Vael (2.806 m) v masivu Rotwand. Nástup a sestup si zpříjemníme lanovkou. Ferratou Possnecker (D) vystoupáme na vrchol Piz Selva (pouze pro zkušené a netrpicí závratěmi), ostatni zdolaji vrchol Plattkofel ferratou Oskar Schuster (C). Pokud zbude čas, zkusíme ještě krátkou ferratu Rodella (C) na nejvyšším sedle Dolomit Passo Sella (2.242 m).

5.–6.  Čeká nás hodnotná ferrata Delle Trincee (D) k vrcholu La Mesola (2.727 m) přímo naproti Marmolady. Zájemci mohou zdolat nejvyšší vrchol Dolomit MARMOLADA (3.343 m) cestou přes ledovec v doprovodu italského horského vůdce. POZOR: výstup je podmíněn mačkami, cepínem a zkušenostmi. Vrchol Colac zdoláme ferratou Finnanzieri (C/D), drsňáci si případně mohou zvolit náročnější ferratu na vrchol Col Ombert (D). Nástup k ferratám si můžeme zpříjemnit lanovkou.

7.–8. Ze sedla Passo Pordoi, pěší trasou či náročnou černou ferratou Cesare Piazeta (D/E), všichni dobudeme „nejsnazší“ třítisícovku Piz Boe (3.152 m). Výstup (či sestup) na náhorní plató masívu Sella nám může zpříjemnit lanovka (pro zájemce). Z Passo Pordoi se odpoledne přesuneme do druhého kempu v olympijské CORTINĚ D´AMPEZZO. V Ampezzianských dolomitech nás čeká náročný výstup k vrcholu Tofana di Rozes (3.225 m) ferratou Giovanni Lipella (C) (pro méně zdatné stačí zdolat její polovinu), ferratisty drsňáky případně může zlákat další výzva – černá ferrata Ski club Cortina (D) přímo nad Cortinou v úbočí masívu Sorapis (sestup možný lanovkou).

9.–10. Na závěr sezobneme osvědčenou třešinku na dortu. Čeká nás turistický okruh kolem nejfotogeničtějšího masivů celých Dolomit, masivu TRE CIME DI LAVAREDO a bonusová dvojice ferrat na žebříkový Toblinger Knoten (C) a tunelový PATERNKOFEL (B/C). Večerní návrat a noční přejezd přes Rakousko do Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, poplatek za vjezd busu k chatě Auronzo, 7x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x pišingr

Cena nezahrnuje

fakultativní využití lanovek (cca 60 EUR), jimiž lze některé túry zkrátit

Nástupní místa

Brno

Poznámka

Zájezd jede společně s turistickým zájezdem Do království Dolomit s náročností 3. Program je tedy možné kombinovat.

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

265 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024