reklama

Nejkrásnější ferraty Solné komory

Termín: 15.06.2017 - 18.06.2017, 4 dny
Cena od: 5 100 Kč

pěší turistika Autobusem Vlastní doprava
Foto: CK Kudrna

Za horskými zážitky v zrcadle třpytivých jezer

Tyrkysově průzračná jezera, v nichž se zrcadlí okolní vrcholy v čele s impozantním Dachsteinem dělají ze Solné komory jeden z nejmalebnějších koutů Rakouska. Pro vyznavače vertikálních zážitků je to hotový ráj s bohatou nabídkou via ferrat, z nichž si okolní líbezná panoramata vychutnáte nejlépe. Skupiny max. 20 osob vedou 3 průvodci, což zaručuje skutečně individuální přístup. K tomu pohodové zázemí v příjemném hostelu a obrázek akčního prodlouženého víkendu je hotový. V ceně zájezdu je snídaně formou bohatých švédských stolů a za výhodný příplatek 12 EUR / celý pobyt si můžete dopřát i večeře o třech chodech. Z pestré palety místních ferrat jsme vybrali ty nejvybroušenější, spíše „zážitkové“ cesty – tedy ty kratší, se žebříky, visutými lávkami, lanovými mosty a podobnými atrakcemi. Při „rozumné“ obtížnosti (C–D) a velmi krátkých nástupech bez zbytečných dupáků pod ferratu nabídnou skvělé zážitky. Přístup k sobotnímu vrcholu si zpříjemníme lanovkou (14 EUR), která je u nás v ceně zájezdu.

Program zájezdu

1.–2. Čtvrteční pozdně večerní odjezd z Brna (přes České Budějovice) do Rakouska, kde ráno procitneme u jezer Solné komory. Nastoupíme přímo od jezera Attersee na vrcholový výstup stejnojmennou ferratou (D) s neskutečnými výhledy až na vrchol Mahdlgupf (1.261 m) ( ↔ 6 hod., ↕ 600 m).

3. Od jezera Gosau vystoupíme ferratou Intersport (C/D) na vrchol GROSSER DONNERKOGEL (2.054 m) ( ↔ 6-7 hod., ↔ 1.250 m, ↕ 470 m), ke kterému se přiblížíme lanovkou (v ceně zájezdu, 14 EUR). Nezničitelným přidáme krátkou ferratu Laserer (C) ( ↔ 1 hod., 60 m), případně zajedeme na krátkou prohlídku půvabného HALLSTATTU .

4. Na závěr si užijeme adrenalinové skotačení po kramlích a lanových mostech nad propastí hlubokého kaňonu ferratou Postalm (C) ( ↔ 4 hod., ↕ 350 m) s bonusovou kolmou stěnou (D) – nepovinné.  Poté vyrazíme opět přes České Budějovice na cestu do Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem (kromě varianty s vlastní dopravou), 2x ubytování v hostelu se snídaní, lanovku k ferratě Intersport (14 EUR), výjezd placenou silnicí na Postalm (4 EUR), průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno, České Budějovice, Weißenbach am Attersee

Kromě společné dopravy autobusem je volitelně také možnost vlastní dopravy za zvýhodněnou cenu.

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká


pěší turistika Autobusem Vlastní doprava
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

296 cyklistů (4 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024