reklama

Ferraty Lago di Garda

Termín: 26.09.2017 - 01.10.2017, 6 dní
Cena od: 7 100 Kč

pěší turistika Autobusem Vlastní doprava
Foto: Jakub Cejpek, CK Kudrna

Zajištěné cesty italského lezeckého ráje

Blankytně modré jezero obklopené dvoutisícovými vápencovými masívy a v nich celé klubko ferratových linek směřujících k vrcholům. Pastva pro oči a horolezecké útočiště, kam se dá ukrýt když u nás sluníčko teprve nabírá nebo začíná ztrácet sílu. Vydejte se tam s námi na jaře nebo na podzim, kdy okolní lesy obléknou barevné kabátky a slunko se přitom ještě příjemně opírá do vápencových stěn. Přichystali jsme pro vás pestrý výběr těch nejlepších ferrat, které oblast nabízí. Z příjemného kempíku u Lago di Ledro budeme vyrážet za výstupy, které odkrývají výhledy na celé jižní Dolomity. Kuchař čekající s teplou večeří je na takových výletech příjemným komfortem.

V jednom autobuse cestují společně také cyklozájezdy Lago di Garda MTB a silniční cyklistika. Můžete se tedy přihlásit i s kamarády, kteří absolvují úplně jiný program a večer se o zážitky podělíte ve stejném kempu. Krom společné dopravy autobusem je volitelně také možnost vlastní dopravy za zvýhodněnou cenu.

Program zájezdu

1.–2. V pátek večer odjezd z Brna přes Rakousko do Itálie. Na úvod vyzkoušíme svou ferratistickou formu v lehčí zajištěné cestě Sentiero attrezzato Fausto Susatti (B) vedoucí na CIMA CAPI (909 m). Po rozhlédnutí následuje další jednoduchá ferrata Sentiero attrezzato Mario Foletti (B) (↔ celkový okruh obou ferrat 7 hod.,  ↑ 900 m). Zajímavostí jsou také zákopy z první světové války. Poté se přesuneme do kempu u jezera LAGO DI LEDRO, kde rozbalíme tábor a okusíme teplotu vody.

3. Z malého městečka Pietramurata vystoupáme delší ferratou pojmenovanou podle známého revolucionáře Ernesta Che Guevary (C) k vrcholu MONTE CASALE (1.632 m), kde se můžeme občerstvit na chatě Rifugio Don Zio (↔ cca 7 hod. + pauzy, ↑ 1.400 m).

4. Sportovní ferrata Monte Albano (D, ↔ 4 hod, ↑ 400 m, ↓ 400 m) je zlatým hřebem programu. Budeme si užívat nádherné výhledy na městečko, hory a široké okolí. Odpoledne nás zajímavá kaňonovitá ferrata Rio Sallagoni (C) dovede přes lanové mostky a skrz soutěsku až k hrádku Drena (↔ 2 hod, ↑ 300 m).

5. - 6. Před odjezdem se protáhneme na velmi vzdušné ferratě Via dell´Amicizia (B/C), zalezeme si po žebřících (až 75 m dlouhých!) a užijeme si panorama od vrcholové od vrcholového kříže Cima S.A.T. (1.246 m). V podvečer si v klidu prohlédneme městečko Riva Sul Garda (↔ cca 7-8 hod, ↑ 1.250 m, ↓ 1.250 m) ležící u jezera Lago di Garda. Do Brna se vrátíme v ranních hodinách.

Ubytování

Nocovat budeme ve vlastních stanech (v ceně zájezdu), ale za příplatek je možné domluvit i ubytování pod střechou:

2 lůžková chatka / mobilní domek / apartmán - příplatek 2.400 Kč/os.
3 lůžková chatka / mobilní domek - příplatek 1.600 Kč/os.
4 lůžková chatka / mobilní domek - příplatek 1.200 Kč/os.
5 lůžková chatka / mobilní domek - příplatek 950 Kč/os.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem (krom varianty s vlastní dopravou, 3x ubytování v kempu ve vlastních stanech (či lůžková varianta za příplatek), polopenzi, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno, Biacesa

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem Vlastní doprava
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

400 cyklistů (17 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024