reklama

Kanárské ostrovy - Tenerife - turistika

Termín: 03.03.2017 - 13.03.2017, 11 dní
Cena od: 14 400 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Kudrna

Po horách, vulkánech, plážích, památkách i kaňonech největšího kanárského ostrova

Na největším kanárském ostrově se budeme toulat skalními městy i vřesovcovými lesy, projdeme fascinující barevnou vulkanickou pouští, užasneme nad výhledy z divokých rozeklaných útesů i soutěsek, vykoupeme se na plážích s černým i světlým sopečným pískem v čisťoučkých vodách oceánu a pokusíme se vyšplhat až na nejvyšší horu ostrovů, Španělska i celého Atlantiku – 3.718 m vysoké Pico del Teide. Seznámíme se také s tajuplnou kulturou původních obyvatel Guančů i s výtečnými kanárskými víny. Během zájezdu se ubytujeme v příjemném hotelu v Puerto de la Cruz, odkud budeme vyrážet na jednodenní výlety do hor nebo za poznáním. Bonbónkem pak bude dvoudenní túra na nejvyšší horu spojená s přenocováním na horské chatě. Kdo se výletů nebude chtít zúčastnit, bude si moci užívat lenošení a koupání na krásných sopečných plážích.

Program zájezdu

1. Přelet na největší z Kanárských ostrovů - Tenerife. Ubytujeme se v hotelu na severím pobřeží a aklimatizuje se v tamních uličkách u sklenky dobrého vína.

2.3. Návštěvíme nejdivočejší pohoří ostrova TENO s úchvatnou sopečnou soutěskou MASCA, kterou sestoupíme až k Atlantiku a lodičkou poplujeme kolem útesů Los Gigantes (↔ 6 km,  ↑ 80 m, ↓ 550 m). Dále podnikneme výlet do národního parku CAÑADAS DEL TEIDE, kde zažijeme aklimatizační výstup na monumentální horu GUAJARA s výhledy na Pico del Teide (2.718 m) (↔ 9 km,  ↑ 670 m, ↓ 670 m).

4.–5. Podnikneme výlety mlžným subtropickým pralesem a mezi neuvěřitelně bizarními skalami a útesy v divokém a nejstarším pohoří na ostrově - ANAGA na severovýchodě ostrova (↔ 13 km,  ↑ 1.350 m, ↓ 1.350 m). Prohlédneme si pozoruhodné Guančské pyramidy a muzeum mořeplavce a dobrodruha Thora Heyerdahla v GÜÍMARU. Nevynecháme ani návštěvu hlavního města SANTA CRUZ DE TENERIFE a jeho pozoruhodností (historické kostely, kanárský parlament, moderní budova opery, muzea, městské parky, ...).

6.–7. „Zlatým hřebem“ programu na Tenerife bude dvoudenní vysokohorská túra s přenocováním na horské chatě, během níž se pokusíme vystoupit až na PICO DEL TEIDE (3.718 m) – nejvyšší vrchol souostroví, Španělska i celého Atlantiku (↔ 16 km,  ↑ 1.500 m, ↓ 1.500 m). Po cestě projdeme také kolem proslulých a tajemných Huevos del Teide (tzv. Teidská vejce).

8.–10. Budeme se moci vykoupat v historickém městečku Garachico a u majáku Punta Teno, navštívíme malebné vinařské městečko Icod de los Vinos s pěknou botanickou zahradou, historickým kostelem, okoukneme též půvabné Mariposario a jedinečný tisíciletý „Dračí strom“. Podnikneme okružní túru mezi starými vodními kanály, borovými lesy a kolem krásných skal Los Organos. Také si prohlédneme skalní města Roques de García s majestnátnou Katedrálou a Piedras Amarillas.

11. Sbalíme věci, přesuneme se na letiště a plni zážitků odletíme z Tenerife zpět domů.

Cena zahrnuje

Veškerou společnou dopravu po ostrově mikrobusy, plavbu lodí pod útesy Los Gigantes, 9x nocleh v hotelu, 1x nocleh na horské chatě, průvodce, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK.

Cena nezahrnuje

Letenku v ceně od cca 9.500 Kč včetně tax z Prahy a Vídně (příp. individuálně si můžete letenky zakoupit v ceně od 3.500 Kč včetně tax s nízkonákladovou leteckou společností z Německa)

Nástupní místo

Tenerife

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Elba nejen s jógou

 (CK Vlha)
13.09.2024, 10 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

306 cyklistů (15 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024