reklama

Řeky Rakouska

Termín: 03.08.2017 - 06.08.2017, 4 dny
Cena od: 5 900 Kč

vodácké Autobusem
Foto: CK Kudrna

Tiroler Ache, Saalach, Möll, Mur,

Ukážeme Vám, že Rakousko nabízí mnohem více než jen oblíbenou řeku Salzu. Na programu máme sjezd několika krásných řek, jejichž obtížnost postupně stoupá a vy tak můžete v klidu popadnou dech a po lehčí vodě si užívat i nádherných peřejí. Splutí zahájíme poklidnou řekou Tiroler Ache, zařezanou do nádherného kaňonu. Další dny budeme splouvat řeky Salach s mohutnými peřejemi, řeku Möl se slalomkou a na závěr dáme Mur, kde se budeme houpat na vlnkách od začátku až do konce. Vodácký program zpestříme návštěvou nezapomenutelné tancovačky v Tamswegu. Tento zájezd je určený pro vodáky, kteří již mají zkušenosti se svižně tekoucími řekami s obtížností WW I a vyšší.

Program zájezdu

1. Odjezd v brzkých ranních hodinách z Brna. Na úvod jedna z nejoblíbenějších rakouských řek – TIROLER ACHE (WW I–II). Po rozježdění a sehrání posádek na lehčí části řeky, proplujeme nádhernou soutěskou s vysokými skalisky Entenlochklamm (připomínající slovenský prielom Hornádu) a ubytujeme se v příjemném městečku Lofer.

2. Druhý den si po prohlídce divokých peřejí Loferschlucht (WW V) na řece SAALACH, dáme o něco lehčího úsek této řeky (WW II–III), kde jsou peřeje širší a přehlednější. Vodácký program doplníme procházkou některé z okolních soutěsek.

3. MÖLL je oblíbenou ledovcovou řekou. Na začátku dne si pořádně užijeme slalomku (WW III+), dále řeka teče širokým údolím s příjemnými peřejemi bez záludných míst. Splouvaný úsek řeky je dlouhý 20 km, z nichž posledních 5km jsou ve WW II. Večer nás  pak nás čeká návštěvou aquaparku v Tamswegu či nefalšovaná rakouská tancovačkou.

4. Sjezd řeky MUR (WW II–III). Po "kochačce" na klidnější části, nás čeká cca 20km zpěněné vody, kterou korunují Madglinské peřeje s velkými vlnami a válci. Pak už jen balení a návrat do Brna ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem, 3x kemp, kudrnovská polopenze, průvodce, vodácké instruktory, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba a neopren), poplatek na řece Saalach, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr.

Cena nezahrnuje

Vodáckou obuv a bundu. Je možné si jej u nás objednat: neoprenovou obuv za 40 Kč/den (160 Kč/zájezd) a vodáckou bundu za 40 Kč/den (160 Kč/zájezd). Při použití vlastního kompletního vodáckého vybavení vám bude poskytnuta sleva ve výši 500 Kč/os). Toto vybavení musí být plně funkční a odpovídat náročným bezpečnostním požadavkům pro absolvování zvoleného zájezdu.

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


vodácké Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

644 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024