reklama

Maroko, Vysoký Atlas a Sahara

Termín: 15.04.2017 - 01.05.2017, 17 dní
Cena od: 26 300 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Kudrna

Pěšky přes Vysoký Atlas a putování s velbloudí karavanou dunami Sahary

Podmanivá atmosféra kamenných berberských vesnic obklopených terasovitými políčky v hlubokých údolích mohutných hor nás bude provázet při přechodu čtyřtisícového Vysokého Atlasu. Turisté jsou zde stále vzácností a není divu, když se k vám seběhne polovina vsi. Zvláště pro děti jsou lidé s fotoaparátem velikánskou atrakcí. Díky domorodému kuchaři nakoukneme pod pokličku místní kuchyni, spát budeme pod vlastními stany a v gites d´etape – jakýchsi horských ubytovnách. Pocit prvních afrických expedic umocní muly, které využijeme pro přepravu našich batohů. Putování s karavanou velbloudů saharskými dunami poskytuje jedinečnou příležitost vychutnat si pro nás velmi exotické prostředí největší pouště světa i s tamními oázami. To vše komfortně při zajištěném transportu zavazadel a stravování. Kontrastem k přírodě a životu v horách a oázách je královské město Marrákéš s neuvěřitelně rušnými uličkami staré mediny, kde nás ohromí tisíce vůní, zvuků, chutí a nepřeberné množství rozmanitého zboží z krámků namačkaných na každém čtverečním centimetru bazáru. Tvrdě usmlouvaná cena malého suvenýru i vás nakonec naplní pocitem spokojenosti z dobrého obchodu a při pohledu na něj ještě dlouho budete vzpomínat na Afriku.

Program zájezdu

1. - 3. Letecky do Maroka, přesun do MARRÁKÉŠE , kde se poprvé krátce seznámíme s kulturou, náboženstvím, arabskou architekturou, trhy, zaklínači hadů, muzikanty a tanečníky v jedinečném královském městě. Přejezd na Saharu do oázy M´Hamid. Poznáme pouštní architekturu tzv. ksarů a datlové háje.

4.-6. Putování s karavanou velbloudů k obrovské LVÍ DUNĚ Zahar. Fantaskní prostředí písečné pouště, noci pod neuvěřitelně hvězdnatou oblohou, mysteriózní východ slunce nad pouští. Detailní seznámení s velbloudy a pohybem v poušti.

7. Přejezd z pouště do OUARZAZATU, města které poskytuje alespoň trochu civilizačních vymožeností, se zajímavými zastávkami v pouštních oázách ÚDOLÍ DRAA.

8. - 15. Putování VYSOKÝM ATLASEM v oblasti druhé nejvyšší hory M´Goun (4.071 m). Nádherná horská příroda je doplněna důmyslnými terasovými políčky za humny berberských vesnic. Scenérie mají vzhledově velice blízko k Tibetu, a to i proto, že berberské ženy chodí v tradičních pestrobarevných krojích. I vás si získá svěží zeleň ořešákových hájů obklopených červenými a okrovými skalami.

16. - 17. Návrat do Marrákéše, odpočinek v tradičním hammámu (horkých arabských lázních), nákupy a gurmánské zážitky. Přesun na letiště a odlet domů.

Cena zahrnuje

veškerou společnou dopravu v Maroku (místní dopravou i najatými vozy), muly v horách Vysokého Atlasu i velbloudy na Sahaře na přepravu výstroje, 5x ubytování v levnějších hotýlcích, 2x v gites d´ etape a 9x v nomádských či vlastních stanech, služby kudrnovského i místního průvodce, kuchaře a štábu místních mulařů a velbloudářů, berberskou, marockou a nomádskou plnou penzi, pojištění léčebných výloh i zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

zpáteční letenku v ceně od cca 13.000 Kč (včetně tax)

Nástupní místo

Marrákeš či Casablanca (dle dostupnosti letů)

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Maroko Maroko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

331 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024