reklama

Černá Hora – Tara

Termín: 30.06.2017 - 09.07.2017, 10 dní
Cena od: 11 200 Kč

vodácké Autobusem
Foto: CK Kudrna

Splujte s námi největší kaňon Evropy

Černá Hora, to je malá balkánská země, plná vysokých hor, hlubokých kaňonů s průzračnými řekami, či zelených luk s koberci pestrobarevných květin. Využijte jedinečné možnosti poznat část této nedotčené země z „paluby“ nafukovací kánoe. Tuto výpravu zahájíme splutím řeky Lim. Pohoří Komovi bude první ochutnávkou štítů Černé Hory a Savin Kuk v pohoří Durmitor druhým zpestřením jinak vodáckého programu. Velkolepost kaňonu řeky Tara si v pohodě užijeme během třídenního splutí.

Program zájezdu

1.-2. Večerní odjezd z Brna. Příjezd k největšímu černohorskému jezeru ledovcového původu Plav a ubytování na jeho břehu (tři noci na jednom místě).

3. Nejpříjemnější úsek řeky Lim (WW I - II) na rozjetí posádek

4. S dopomocí autobusu vyrazíme na turu do pohoří Komovi. Z vrcholu Kom Vasojevičky je jeden z nejkrásnějších výhledů na téměř celou Černou Horu.

5. Sportovnější úsek řeky Lim (WW I-III). Po tomto vodáckém úseku nás čeká přesun do horského střediska Žabljak v NP Durmitor (kde strávíme dvě noci).

6. Celodenní tura v nejznámějším černohorském pohoří Durmitor. Vyšplháme na vrchol Savin Kuk nebo bude možnost pohodové vycházky a relaxace u Černého jezera.

7.-9. Šperkem naší výpravy bude třídenní splutí kaňonu řeky TARA (WW I - III), jejíž takřka 70 kilometrový kaňon je zařezán přes 1.000 m pod stěny okolních hor. Abychom jeli co nejvíce na lehko, tak nocovat budeme tentokrát všichni v chatkách a penzionu ve  vodáckých kempech.

9.-10. Po soutoku Tary s Pivou vzniká vodnatá DRINA (WW I), ta nás donese na naše poslední výstupní místo. Pak už jen podvečerní zastávka v historickém centru Sarajevě Bosně a Hercegovině a noční přejezd domů. Návrat během dopoledne.

Cena zahrnuje

dopravu busem, 5x kemp, 1x penzion a 1x chatky (4 - 5 místné), poplatek na Taru (50 EUR), vstupné do NP Durmitor, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba), průvodce, vodácké instruktory, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x Chimpanzee pišingr

Cena nezahrnuje

Vodácké oblečení, které s ohledem na teplotu vody a obtížnost některých úseků vybraných řek doporučujeme. Je možné si jej objednat: neopren za 70 Kč/den (560 Kč/zájezd), neoprenovou obuv za 40 Kč/den (320 Kč/zájezd), vodáckou bundu za 40 Kč/den (320 Kč/zájezd) a loďák za 20 Kč/den (160 Kč/zájezd). Při použití vlastního kompletního vodáckého vybavení vám bude poskytnuta sleva ve výši 450 Kč/os. Toto vybavení musí být plně funkční a odpovídat náročným bezpečnostním požadavkům pro absolvování zvoleného zájezdu.

Nástupní místa

Brno, Bratislava

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


vodácké Autobusem
Navštívené země:
Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina
Černá Hora Černá Hora

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

318 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024