reklama

Peloponés na kolech

Termín: 05.09.2017 - 20.09.2017, 16 dní
Cena od: 15 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Cyklotoulky v teple antického Středomoří

Na řeckém poloostrově Peloponés se nachází množství prvořadých antických památek, pravoslavných kostelů a klášterů, úchvatné modré moře, nebetyčné hory, hluboké kaňony a soutěsky. Neexistuje lepší způsob, jak tohle všechno poznat, než ze sedla kola. Jednotlivé denní etapy jsou voleny tak, aby si užili jak pohodáři (obtížnost 3), tak i milovníci náročnějších tratí (obtížnost 4). Většina tras vede po asfaltkách, výjimečně po šotolině. V poledne bývá sraz s autobusem a občas lze cyklistiku vyměnit za odpočinek u moře. Délku denní etapy je možno volit od 60 do 80 km.

Program zájezdu

1.–3. V úterý večer ve 23:00 odjezd autobusem z Brna přes Rakousko do Itálie odkud vyplouvá náš trajekt. Na Peloponés doplujeme ve čtvrtek večer a ubytujeme se v nejbližším kempu.

4.–6. V sedle kola oblastí starověké Arkádie a zároveň novověkým centrem řeckého národně-osvobozeneckého boje proti Turkům. Unikátní kamenná města STEMNITSADIMITSÁNA a KARITAINA, údolí klášteru – kaňon Lousios, úspěšně konkurující známější Meteore. Skvěle zachovalý dórský chrám ve VASSES , středisko sportu v antice – OLYMPIA . (↔ 75 km); (↔ 51 km); (↔ 70 km)

7.–9. Ježdění na poloostrově Mani v oblasti krvavé vendety. Zapomenuté vesnice věžových domů (nejproslulejší je Vathia), jeden ze vstupu do podsvětí na mysu TENAROS, rada přístupných nádherných byzantských kostelíku přímo u cesty. (↔ 46 km); (↔ 76 km); (↔ 65 km)

10. Po lehce náročnějších etapách na jihu poloostrova nás čeká odpočinkový den. Mimo čerpání nových sil na pláži u kempu, můžeme zajet do rybářského městečka Gytia. Pro neunávné cyklisty se nabízí možnost zajet do SPARTY či do MYSTRY. (po rovince až ↔110 km)

11.–12. Na naše kola čekají horské scenérie masívu PÁRNONAS s hlubokým Leonýdským kaňonem a hlavně opuštěné východní pobřeží s čistým morem a zapomenutými plážemi, které se táhnou až k malebnému přístavu Nauplio - prvnímu hlavnímu městu novodobého Řecka. (↔ 76 km); (↔ 67 km)

13.–14. Projedeme do centra Mykénské kultury – MYKÉNY TÍRINS  i stejně obdivuhodná klasická řecká centra – ArgosEpidauros a Korint. Krásně zachovalý amfiteátr v Epidauru stojí zvláště za to. Ohromujícím technickým dílem z modernější doby je KORINTSKÝ PRŮPLAVNa trajekt se nalodíme 14.den zájezdu ve 23:59 hod. (↔ 80 km) ; (↔ 69 km)

15.–16. Plavba z Peloponésu zpět do Itálie. Příjezd do Brna ve středu v podvečerních hodinách.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, trajekt na Peloponés a zpět, 9x kemp, 2x tábořiště, polopenzi při pobytu na Peloponésu, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední - vysoká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Řecko Řecko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

447 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024